Geruchsschleusen

N10

¥
die Vorräume zu den WC-Anlagen als entlüftbare Geruchsschleusen auszuführen

Στα Αγγλικά, νομίζω πως είναι odour barrier

Schleuse είναι ο φράκτης, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις εδώ κάτι σε «χώρος φραγής ή παρεμπόδισης της κακοσμίας» ή *κακοσμιοφράκτης, (όπως ακριβώς το αγγλικό).

Το συνολικό σου κείμενο θα μπορούσε να είναι: «υλοποίηση των προθαλάμων των εγκαταστάσεων WC ως εξαεριζόμενων *κακοσμιοφρακτών»...

Σκέφτηκα και το "εξαεριζόμενων χώρων παγίδευσης οσμών", με την έννοια ότι οι χώροι αυτοί δεν πρέπει να επιτρέπουν τη διαφυγή οσμών στους υπόλοιπους χώρους.

Εδώ μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος κάποιας παρανόησης με την «οσμοπαγίδα» (το γνωστό σιφώνι της αποχέτευσης).

Αν αντί για "παγίδευση" χρησιμοποιήσω την "παρεμπόδιση"; Η παγίδευση οσμών όντως παραπέμπει στο σιφόνι, αλλά εφόσον διευκρινίζουμε ότι πρόκειται για χώρο, μήπως δεν υπάρχει αυτός ο φόβος;
Ο "κακοσμιοφράκτης" μου ακούγεται λίγο περίεργα πάντως.

Ο "κακοσμιοφράκτης" μου ακούγεται λίγο περίεργα πάντως.

ad hoc πασρασκεύασμα είναι, ούτε κι εμένα μου αρέσει ιδαίτερα, μη νομίζεις... —και ούτε ο *δυσοσμιοφράκτης είναι καλύτερος μάλλον :) και δεν μου 'ρχεται και καμιά καλύτερη ιδέα...

Πόσο συχνά το έχεις στο κείμενό σου και πόσο κρίσιμο είναι; Αν είναι 1-2 φορές, ακολούθησε καλύτερα το ένστικτό σου...

Καλημέρα.

Για μονολεκτική λεξιπλασία προσθέτω και το «οσμοφράκτης». Αλλά οι λεξιπλασίες συχνά φοβίζουν (και τον μεταφραστή και τους αναγνώστες...).

Για φλύαρη απόδοση: φράκτης για τη δυσοσμία / τις δυσοσμίες

Για απλή προδομένη απόδοση:
υλοποίηση των προθαλάμων των εγκαταστάσεων WC ως χώρων εξαερισμού κατά της δυσοσμίας

ad hoc πασρασκεύασμα είναι, ούτε κι εμένα μου αρέσει ιδαίτερα, μη νομίζεις... —και ούτε ο *δυσοσμιοφράκτης είναι καλύτερος μάλλον :) και δεν μου 'ρχεται και καμιά καλύτερη ιδέα...

Πόσο συχνά το έχεις στο κείμενό σου και πόσο κρίσιμο είναι; Αν είναι 1-2 φορές, ακολούθησε καλύτερα το ένστικτό σου...

Αναφέρεται μόνο μία φορά σε όλο το κείμενο, οπότε δεν είναι τόσο κρίσιμο. Έχει, βέβαια, πολλά άλλα περίεργα το κείμενο.

Back