Palavra Mod Almighty Staff member Apr 1, 2011 #1 Έχω κάτι λίστες με αμάξια, ας τα πούμε Toyota Corolla 1.4 ess. Καταλαβαίνω ότι το ess είναι κ.εκ., πώς όμως αναλύεται; Να πω και ότι δεν είμαι σίγουρη αν το ess είναι όντως γαλλικό αρτικόλεξο, ωστόσο το κείμενο που μεταφράζω είναι γαλλικό.
Έχω κάτι λίστες με αμάξια, ας τα πούμε Toyota Corolla 1.4 ess. Καταλαβαίνω ότι το ess είναι κ.εκ., πώς όμως αναλύεται; Να πω και ότι δεν είμαι σίγουρη αν το ess είναι όντως γαλλικό αρτικόλεξο, ωστόσο το κείμενο που μεταφράζω είναι γαλλικό.
drsiebenmal HandyMod Staff member Apr 1, 2011 #2 Palavra said: Καταλαβαίνω ότι το ess είναι κ.εκ. Click to expand... Πώς το καταλαβαίνεις αυτό;
Palavra Mod Almighty Staff member Apr 1, 2011 #3 Α, γιατί οι διπλανοί αριθμοί φαίνεται να είναι κυβισμός, π.χ. 1.4, 1.6 κ.ο.κ.
drsiebenmal HandyMod Staff member Apr 1, 2011 #4 Σίγουρα δεν είναι κυβικά εκατοστά :) (αυτά τα 1.4, 1.6 κλπ είναι λίτρα). Η έρευνα συνεχίζεται.
drsiebenmal HandyMod Staff member Apr 1, 2011 #6 Λοιπόν, το ess μάλλον είναι essence --άρα βενζινοκίνητο... :) όχι ντίζελ ή ηλεκτρικό.