Εγώ σε αυτό συμφωνώ. Κατά ένα μέρος. Αλλά να έχεις υπόψη σου ότι η δική μας γενιά, προτού γίνει οκνηρή και βαμπίρ των παιδιών της και έφτιαξε, και άλλαξε πράγματα. Δυστυχώς, το δραχμοποίησε συβαριτικά, με τον πιο χυδαίο και άδικο τρόπο.
Αλλά πώς αντιδρά η νέα γενιά, η δική σου, στην καταστροφή που οδήγησε τη χώρα η δική μου γενιά; Αποφεύγοντας να δει την πραγματικότητα όπως είναι και αναζητώντας χαμένους παραδείσους που δεν θα ξανάρθουν στο ορατό μέλλον; Διεκδικώντας διαιώνιση του άθλιου και αβίωτου καθεστώτος που έφτιαξε η γενιά μου; Με επιδόματα άγαμων γιων; Αποδεχόμενη το χαρτζιλίκι από τη σύνταξη του παππού αντί για τη διεκδίκηση των όσων της αξίζουν; Με τεράστια αύξηση στην υποστήριξη των εθνικιστικών και λαϊκιστικών μύθων του παρελθόντος αντί για μια διέξοδο στο μέλλον;
Για να είμαι σαφής και να προλάβω σχετική αντιδράσεις: προφανώς είναι «άδικη» αυτή η συζήτηση, με τόσο γενικευμένα υποκείμενα της συζήτησης. Αναφέρομαι όμως σε στατιστικούς μέσους όρους που, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.