Τα εφήμερα

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η κοπέλα το είπε, το μυαλό του τη συγκίνησε. Και ποια είναι καλύτερη εκδήλωση ευφυΐας από το να πληρώσεις ένα ταξίδι σε μακρινό προορισμό; Αφού σου λέω ότι το βάζουν και στα τεστ IQ τώρα. Σε λίγο μπορεί να το συμπεριλάβουν και στα τεστ δεξιοτήτων.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δηλαδή, η άμεση συνέπεια των οικονομικών προβλημάτων της χώρας θα είναι να χαζέψουμε όλοι οι άνδρες;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όχι, μάλλον, σύμφωνα με τη δεσποινίδα, οι άντρες που δεν της αγοράζουν εισιτήριο για μακρινό προορισμό είναι χαζοί.

Θα μπορούσα βέβαια να συμπληρώσω κι άλλες ενδείξεις χαμηλής ευφυΐας: να μην της αγοράσεις διαμέρισμα, να μην της αγοράσεις αυτοκίνητο και διάφορα άλλα.
 
Εάν το εισιτήριο ήταν μονό, για εκείνη, και χωρίς επιστροφή, τότε ο τύπος είναι αστέρι!
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ε, ναι, αφού για τους άλλους καταλαβάινει ότι τη θέλουν μόνο για σεξ. Ενώ αυτός θέλει να την εντυπωσιάσει με το μυαλό του.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Χοίροι και αγελάδες... ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ

Δεν έχει καμιά ελπίδα αυτή η χώρα, και ο λόγος είναι ότι δεν έχει οικονομικό πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό: η ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
Κύκλωμα που πουλούσε λαθραία κτηνοτροφικές συνταγές χρεώνοντας τα Ταμεία ανακάλυψε το υπουργείο Εργασίας
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=290005&dt=03/02/2010
.......
Συνταγογραφούνταν φάρμακα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που οι ασφαλισμένοι δεν παρελάμβαναν για παθήσεις από τις οποίες δεν έπασχαν και είχαν πλήρη άγνοια για την έκδοση των συγκεκριμένων συνταγών. Ορισμένα φάρμακα, τα οποία ήταν για την εμμηνόπαυση, χορηγήθηκαν σε άνδρες.
......
Από τους ελέγχους αρμοδίων υπαλλήλων του ΟΓΑ διαπιστώθηκε επίσης ότι εταιρεία διάθεσης ιατρικών ειδών χορηγούσε συσκευές οξυγονοθεραπείας σε άτομα που δεν βρίσκονται στη ζωή. Ως τώρα έχουν βρεθεί 27 περιπτώσεις ασφαλισμένων για λογαριασμό των οποίων υποβλήθηκαν δικαιολογητικά προκειμένου να εισπραχθεί ενοίκιο συμπυκνωτή οξυγόνου μετά τον θάνατο του δικαιούχου. Άλλη εταιρεία χορηγούσε αναπηρικά καροτσάκια σε ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.
Οι ελεγκτές του ΟΓΑ, τέλος, «συνέλαβαν» σε περιοχή της Λακωνίας τυφλό... ταξιτζή. Βέβαια ο οδηγός του ταξί κάθε άλλο παρά προβλήματα όρασης αντιμετώπιζε. Ωστόσο λάμβανε από τον ΟΓΑ επίδομα τυφλότητας.​
Η διαφθορά που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης και ελέγχου των δημοσίων οικονομικών θα μπορούσε να στείλει στη χρεοκοπία και την πιο πλούσια οικονομία του κόσμου.
 
Αυτό μού θύμισε μια (βάσιμη) φήμη για κάτι ιατρικές συσκευές/βοηθήματα που ενώ στο εμπόριο κοστίζουν ας πούμε 50 ευρώ, τα ταμεία τις πληρώνουν 200.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Επειδή κανένας δεν είναι αμέτοχος στη διαφθορά, από τον επαγγελματία που φοροδιαφεύγει μέχρι τον εφοριακό που τα πιάνει, από τον γιατρό που γράφει κτηνιατρικά φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ μέχρι τον συνταξιούχο που παρατάει (ανυποψίαστος για το έγκλημα;) το βιβλιάριό του στον φαρμακοποιό, γι' αυτό δεν έχουμε ελπίδα.

Ακόμα κι αυτοί που παραδέχονται ότι κλέβουν έχουν σαν επιχείρημα-καραμέλα "πιάστε πρώτα τους άλλους". Θα μπορούσαν να θυμίζουν παιδιά του Γυμνασίου που, όταν επιχειρήσεις να τα τιμωρήσεις, αναφωνούν "Γιατί εμένα, κύριε, μόνο εγώ αντέγραφα;" Μόνο που το παράπτωμα της αντιγραφής είναι τόσο αθώο μπροστά στην καταλήστευση του κράτους από μικρούς και μεγάλους -- ο καθένας κατά δύναμη!
 
Ακόμα κι αυτοί που παραδέχονται ότι κλέβουν έχουν σαν επιχείρημα-καραμέλα "πιάστε πρώτα τους άλλους".
Και "γιατί να τους πιστέψουμε;" Το πάγωμα μισθών ήταν "καταστροφική πολιτική" την παραμονή των εκλογών και ήρθαν υποσχόμενοι "αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό" και καμιά αλλαγή στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Τώρα οι μισθοί πάγωσαν για να σωθεί η οικονομία (!) και ανακοινώθηκε αύξηση των ορίων, γιατί προφανώς μόλις χθες ο Παπανδρέου Γ΄ ανακάλυψε ότι έχει αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το θέμα μου ήταν η διαφθορά πάντως, κι αν υπάρχει κανένας που αμφιβάλλει ότι υπάρχει, μάλλον ζει σε παράλληλο σύμπαν.
 
Το θέμα μου ήταν η διαφθορά πάντως, κι αν υπάρχει κανένας που αμφιβάλλει ότι υπάρχει, μάλλον ζει σε παράλληλο σύμπαν.
Εγώ πιστεύω τους συνδικαλιστές κάθε κλάδου που, κάθε φορά που σκάει μια μεγαλοαπάτη, βγαίνουν και μιλάνε για τους "ελάχιστους" που εκθέτουν όλους τους τίμιους. Πολύ δυνατό προφίλ έχουν αυτοί οι ελάχιστοι.:)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Πολύ δυνατό προφίλ έχουν αυτοί οι ελάχιστοι.:)
Ακριβώς: ελάχιστοι γιατροί αμαυρώνουν τον κλάδο, ελάχιστοι ταξιτζήδες, ελάχιστοι εφοριακοί, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί, ελάχιστοι από δω, ελάχιστοι από κει. Ε, άμα είναι τόσο λίγοι, να τους μαντρώσουμε κάπου και να τους δείχνουμε σαν σπάνιο είδος.
 

crystal

Moderator
Από τη Guardian

Turkish girl, 16, buried alive for talking to boys

Death reopens debate over 'honour' killings in Turkey, which account for half of all the country's murders

Turkish police have recovered the body of a 16-year-old girl they say was buried alive by relatives in an "honour" killing carried out as punishment for talking to boys.

The girl, who has been identified only by the initials MM, was found in a sitting position with her hands tied, in a two-metre hole dug under a chicken pen outside her home in Kahta, in the south-eastern province of Adiyaman.

Police made the discovery in December after a tip-off from an informant, the Turkish newspaper Hurriyet reported on its website.

The girl had previously been reported missing.

The informant told the police she had been killed following a family "council" meeting.

Her father and grandfather are said to have been arrested and held in custody pending trial. It is unclear whether they have been charged. The girl's mother was arrested but was later released.

Media reports said the father had told relatives he was unhappy that his daughter – one of nine children – had male friends. The grandfather is said to have beaten her for having relations with the opposite sex.

A postmortem examination revealed large amounts of soil in her lungs and stomach, indicating that she had been alive and conscious while being buried. Her body showed no signs of bruising.

The discovery will reopen the emotive debate in Turkey about "honour" killings, which are particularly prevalent in the impoverished south-east.

Official figures have indicated that more than 200 such killings take place each year, accounting for around half of all murders in Turkey.


Δεν θα γράψω κανένα σχόλιο, γιατί αυτά που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή δεν τιμούν την πολιτική ορθότητα, ούτε τον ανθρωπισμό (τον ποιον;).
 

nickel

Administrator
Staff member
Άκουσα την είδηση στο Mega και περιμένω να δω λεπτομέρειες: η κυβέρνηση πήρε πίσω κάποια ρύθμιση που έγινε προεκλογικά από τους προηγούμενους και έδινε, λέει, κάπου 650 εκατομμύρια ευρώ σε 200 υπαλλήλους της κρατικής Ολυμπιακής. Κάνω διαίρεση και μου βγαίνουν περίεργα νούμερα. Γκάφα του Mega; Γκάφα της προηγούμενης κυβέρνησης; Γκάφα δική μας που ασχολούμαστε με λάθος πράγματα;
 
Δεν άκουσα την είδηση, αλλά μάλλο σε κάτι τέτοιο αναφέρεται.

Από την σημερινή Καθημερινή:


[...]Ηδη μέσα στην τελευταία εβδομάδα υποβλήθηκαν πάνω από 550 αιτήσεις πρώην εργαζομένων της Ο.Α. οι οποίοι, στο πλαίσιο της εθελουσίας που εξασφάλισε την επιτυχή μετάβαση στον ιδιωτικό τομέα, συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 42 έως 50 ετών με συντάξεις ύψους από 2.400 έως 2.800 ευρώ.
[/COLOR]
 

SBE

¥
Μα κι έτσι, 550 αιτήσεις συνταξιοδότησης δε μας κάνουν 650 εκατομμύρια, πάνω από ένα εκατομμύριο ο καθένας σε αποζημίωση; Για τις συντάξεις είναι άλλο φρούτο, αλλά κι αυτές δεν επιβαρύνουν τον φετινό προϋπολογισμό αλλά όλους τους μελλοντικούς.
 
Η νομοθετική πράξη που δεν θα κυρωθεί από την κυβέρνηση αφορά (in. gr.)
Θέματα των εργαζομένων της OLYMPIC CATERING, καθώς επίσης και η δυνατότητα και των μηχανικών αεροσκαφών, αλλά και των ιπταμένων χειριστών της Ολυμπιακής να μεταφερθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το κυριότερο από εκεί να έχουν το δικαίωμα να ζητούν και να λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών άνω του ενός έτους, για να μπορούν οι ίδιοι να ζητούν εργασία εκτός Υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας, να εργάζονται κανονικά και όταν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εάν και εφ' όσον το επιθυμήσουν.

Σε δηλώσεις του, ο τότε γγ του υπουργείου Μεταφορών, Δημήτρης Πλατής, είχε πει ότι «με το σύνολο των νόμων που έγινε, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα είτε να μεταφερθούν στο Ελληνικό Δημόσιο με συνθήκες και προϋποθέσεις που και οι ίδιοι ήθελαν, είτε να πάνε στον ιδιωτικό τομέα με συνθήκες και προϋποθέσεις που οι ίδιοι ήθελαν, είτε πλέον να συνταξιοδοτηθούν αλλά πάλι με συνθήκες και προϋποθέσεις που οι ίδιοι ήθελαν».

ΣΥΡΙΖΑ: Στέλνετε 5.000 εργαζόμενους σε εξαθλίωση
«Πάνω από 5.000 εργαζόμενοι στην ΟΑ, όλοι τους απολυμένοι από τις 15/12/09, ενώ διανύουν μια περίοδο χωρίς αποζημιώσεις ή και αποδοχές και περιμένουν τις διαδικασίες μετάταξης τους η και την συνταξιοδότησή τους, η σημερινή κυβέρνηση, με λογικές νεοφιλελεύθερου κοινωνικού αυτοματισμού προχωρά στον επίλογο ενός μακροχρόνου εγκλήματος με τελευταία θύματα τους 5.000 απολυμένους της ΟΑ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε τελεσίδικες αποφάσεις, «που θα σπρώξουν χιλιάδες εργαζόμενους στην χωματερή του κοινωνικού αποκλεισμού και της ανέχειας», αλλά να διασφαλίσει άμεσα και χωρίς περιστολές τις διαδικασίες μετάταξης και συνταξιοδότησης όπως αυτές έχουν προβλεφθεί.


Αντιλαμβάνονται στον κουβαρντά ΣΥΡΙΖΑ ποιος πληρώνει τέτοιες αριστοκρατικές ρυθμίσεις;
 

SBE

¥
Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ χτες ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους κατηγορούσε για υπερπρονομιούχους, τώρα τους βλέπει συμπονετικά γιατί αυτό συμφέρει - αθάνατη πολιτική!

Αλλά βλέποντας καλύτερα τι γίνεται, καλά η συνταξιοδότηση και η αναζήτηση εργασίας με πιθανό εργοδότη την ΥΠΑ, αλλά η απεριόριστη άδεια άνευ αποδοχών είναι ρύθμιση μόνο γι' αυτούς ή για όλους τους υπαλλήλους της πολιτικής αεροπορίας;
 
Top