Σύστημα atlas: Οι ασφαλιστικές μου εισφορές online

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το σύστημα atlas φαίνεται ότι ξεπέρασε κάποια αρχικά προβλήματα, οπότε από εδώ (θα χρειαστείτε το όνομα και τον κωδικό σύνδεσής σας για το Taxis και το ΑΜΚΑ σας) μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα ένσημά σας από το 1995 και μετά). Τα παλιότερα ένσημα (προγραμματίζεται ότι) θα έχουν ψηφιοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Για τους ασφαλισμένους σε ΟΑΕΕ, παρατηρήστε ότι τα ποσά αναφέρονται σε μηνιαία βάση και συνοδεύονται από αλφαβητικές ενδείξεις που (υποθέτω ότι) σημαίνουν:

Υ: εισφορές κλάδου υγείας
Κ: εισφορές συνταξιοδοτικού κλάδου

ενώ υπάρχουν και άλλοι δύο κωδικοί που εμφανίζονται από το 2010 (ο πρώτος)

Ε: έκτακτη εισφορά

και από την 1/7/11 ο δεύτερος (και υποθέτω ότι είναι η εισφορά για τη δημιουργία ταμείου ανεργίας ΕλΕπ -- στον λογαριασμό του ΟΑΕΕ εμφανίζονται μαζί ως εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ/ΟΕΕ)

Ο: εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Χμμ... Το σύστημα είναι λίγο ατελές. Όταν είσαι ήδη συνταξιούχος ενός φορέα, αλλά εν ενεργεία ασφαλισμένος σε δεύτερο φορέα, όταν ζητάς να σου βγάλει το ασφαλιστικό σου βιογραφικό, σταματάει στον πρώτο φορέα και δεν ψάχνει παρακάτω.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ίσως υπάρχει ανάλογο πρόβλημα και αν είσαι ενεργά ασφαλισμένος σε δύο ταμεία ταυτόχρονα. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και άλλα προβλήματα, αλλά δεν κοίταξα αν έχουν μηχανισμό feedback.
 
Μπράβο βρε Ντοκ, με πρόλαβες. Εγώ ήδη εκτύπωσα το ασφαλιστικό βιογραφικό μου. Ερώτηση. Πόσα ένσημα υπολογίζουμε σε μηνιαία βάση στον ΟΑΕΕ; Πχ στο ΙΚΑ που ήμουν ασφαλισμένη έβγαιναν 25 ένσημα το μήνα σε πλήρη απασχόληση. Σε εμάς πώς πάει; Ευχ!
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Νομίζω ότι ισχύει καταναλογία το ίδιο, Όλι, ώστε να δίνουν 300 ένσημα (το μέγιστο) ετησίως. Όμως δεν το ξέρω με βεβαιότητα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ναι, ήταν πολύ κακοδιατυπωμένη η απάντησή μου. Εννοούσα (με κάθε επιφύλαξη, πάντα) ότι αν χρειάζεται να γίνει κάπου αναγωγή (π.χ. σε διαδοχική ασφάλιση) υπάρχει μια τέτοια αναλογία.
 
Top