Επειδή είμαστε σε γλωσσικό φόρουμ, η αναφορά επίσης λέει: "ουδείς μαθητής δεν τραυματίστηκε". Δεν θα έπρεπε να είναι είτε "ουδείς τραυματίστηκε" είτε "κανείς δεν τραυματίστηκε";
Αυτό σε τιμά και είναι ένας λόγος παραπάνω να καταλαβαίνεις ότι και η Λεξιλογία είναι κάτι ανάλογο και να μη χρησιμοποιείς διατυπώσεις που μπορεί να θεωρηθούν, έστω και ασυναίσθητα, ότι λένε κάτι διαφορετικό από αυτό που θέλεις να πεις.Στα αυτοδιαχειριζόμενα την έβγαζα, κι ας το εκλάβει αυτό ο καθένας όπως θέλει.
[...]Έκαναν αυτό που όφειλαν να κάνουν ως κράτος: έρευνες. Πορίσματα δεν έχουν βγει ακόμα. Οι ενισχύσεις ήρθαν στην περιοχή γιατί το τμήμα προφανώς και δεν μπορεί να καλύψει από μόνο του την υπόθεση, γιατί, όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι ένα μικρό, επαρχιακό τμήμα. Κατόπιν οι κάτοικοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, τα ΜΑΤ πέταξαν χημικά για να διαλύσουν την επίθεση και συνέβησαν αυτά που ξέρουμε μέσες άκρες. Αυτή νομίζω ότι είναι η πιο σφαιρική περιγραφή. [...]
Τι ωραία και αποστειρωμένα που τα λέμε! Από πότε οι έρευνες και η προανάκριση διεξάγονται με ολόκληρες διμοιρίες ΜΑΤ και ΕΚΑΜ; Αν δηλαδή είχε πάει εισαγγελέας μαζί με 5 αστυνομικούς τι θα είχε γίνει; Αν εκ των προτέρων αντιμετωπίζεις ένα ολόκληρο χωριό ως εγκληματίες, δεν ρίχνεις λάδι στη φωτιά; Δεν χειροτερεύεις μια ήδη τεταμένη κατάσταση; Περιμένω τώρα να μου απαντήσετε ότι οι διμοιρίες πήγαν για την προστασία του εισαγγελέα.
Όσο για το σχολείο,τα παιδιά είχαν αποφασίσει να κάνουν κατάληψη, διαμαρτυρόμενα για τις κλήσεις προς κατάθεση ανηλίκων μαθητών από την αντιτρομοκρατική χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου ή κηδεμόνα. Τελικά τα παιδιά αποφάσισαν να κρατήσουν το σχολείο ανοιχτό και το μάθημα να γίνει κανονικά. Δεν καταλαβαίνω πού έφταιγαν τα παιδιά που εκείνη την ώρα βρίσκονταν κανονικά στο σχολείο τους. Όσο για το ότι οι δάσκαλοι κρατούσαν μαντρωμένα τα παιδιά, θα ήταν καλύτερο να τα αμολύσουν εκείνη την ώρα, μέσα στον κακό χαμό που γινόταν ακριβώς απ' έξω από την καγκελόπορτα του προαυλίου;
Στα κοινωνικοπολιτικά θέματα, η Λεξιλογία είναι κατά μέσο όρο συντηρητικό φόρουμ.
Δεν ξέρω αν το είδατε ή πέρασε απαρατήρητο, το δεύτερο βιντεάκι, με τις κοπέλες, που έβαλε στο #66 ο Cadmian. Δε νομίζω να συμφωνεί κανείς, όσο συντηρητικός ή νεοφιλελεύθερος κι αν είναι, ελπίζω τουλάχιστον...
Ε, θα το ποστάρω λοιπόν κι εγώ σε κάθε τρολιά σου εδώ μέσα, μέχρι να πέσει εντός θέματος.Κόμη μου, νομίζω ότι το μήνυμά σου είναι εκτός θέματος. Μπορέι να είναι σημαντικό το νοημά του, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.