dipylos
New member
Eίναι τσεκαρισμένο αυτό;;;Δηλαδή, και να το βαφτίσεις ψάρι το κρέας, νηστίσιμο δεν γίνεται με τίποτα!

Eίναι τσεκαρισμένο αυτό;;;Δηλαδή, και να το βαφτίσεις ψάρι το κρέας, νηστίσιμο δεν γίνεται με τίποτα!
Δεν βλέπω τίποτα το κοροϊδευτικό. Δεν το ακούμε συχνά, είναι γεγονός, αλλά γιατί κοροϊδευτικό; Θυμάμαι, όταν πήγαινα Γυμνάσιο, σε κάποιο από τα πολλά που άλλαξα (όχι γιατί με απέβαλλαν, απλώς μετακομίζαμε συχνά), τους άντρες διδάσκοντες τους φωνάζαμε "κύριε καθηγητά" και τις γυναίκες "κυρία καθηγήτρια". Πολλά χρόνια αργότερα, όταν δίδασκα σε διάφορα Γυμνάσια, είχε πλέον καταργηθεί και το "κύριε καθηγητά" και το "κυρία καθηγήτρια". Απλώς "κύριε" και "κυρία".Θα έλεγε: «Πείτε μας, κυρία καθηγήτρια, ποια είναι η γνώμη σας κλπ.»; Δεν θα ακουγόταν κοροϊδευτικό;
έχει ευτυχώς διορθωθεί και το #$%& «Παρουσίαση των γυναικών ως έξυπαν, δυναμικά και αποφασιστικά κι όχι, απαραιτήτως, υστερικά, άβουλα και σεξομανή άτομα στα τηλεοπτικά σήριαλ» σε «Παρουσίαση των γυναικών ως έξυπνων, δυναμικών και αποφασιστικών και όχι, απαραιτήτως, υστερικών, άβουλων και σεξομανών ατόμων στα τηλεοπτικά σήριαλ».
3. Απάντησε ήδη σχετικά η Αλεξάνδρα.3. Θα έλεγε: «Πείτε μας, κυρία καθηγήτρια, ποια είναι η γνώμη σας κλπ.»; Δεν θα ακουγόταν κοροϊδευτικό;
5. Για να κρίνουμε τα συμπεράσματα της κας. Τσοκαλίδου δεν πρέπει να δούμε πρώτα την έρευνά της και να διαβάσουμε το βιβλίο της;
6. Το σιγανοπαπαδιά, ακόμα και αν χρησιμοποιηθεί για άντρα, κάνει σαφή αναφορά σε μια θηλυκή ιδιότητα, δεν είναι σιγανοπαπαδιός.
9. Ο φεμινισμός, έξω από τα δικά του όρια, ναι, νομίζω χρωματίζεται αρνητικά. Οι περισσότερες γυναίκες σπεύδουν να χρησιμοποιήσουν disclaimer και να πουν ότι δεν είναι φεμινίστριες, όταν σε μια συζήτηση θέλουν να υπερασπιστούν «γυναικείες» θέσεις. (Για να μη μιλήσουμε για τις «αξύριστες» φεμινίστριες που έχουν πρόβλημα με το σεξ, είναι υστερικές κλπ. κλπ.)
Αυτό λέω κι εγώ: Είναι απίστευτα εμετική η σεναριογραφία των σύγχρονων ελληνικών σίριαλ, και αδικεί με άθλια στερεότυπα και τα τρία φύλα.Μοναδικό σχόλιο, προς το παρόν: Ταινίες και σίριαλ αυτού του δεύτερου είδους με κάνουν να θέλω να ρίξω μπουνιά στον σεναριογράφο. Αλλά θα προτιμούσα να αλλάξουν μυαλά οι σεναριογράφοι χωρίς δική μου μπουνιά και χωρίς επιβολή κάποιου κώδικα. Θεά φυλάξοι!
Προσθήκη: επισημαίνω μόνο αυτό: «Συμμετοχή φεμινιστριών γλωσσολόγων στις διαδικασίες καθορισμού της γλώσσας».![]()
3. Απάντησε ήδη σχετικά η Αλεξάνδρα.
5. Αυτό είπα κι εγώ.
6. Όπως κι ο τραγόπαπας δεν είναι θηλυκός.
9. Οι ίδιες οι γυναίκες τορπιλίζουν τον φεμινισμό, σύμφωνα και με όσα λες, anef.
Μετά το νήμα περί άνισων ευκαιριών, να παραθέσω κι έναν σύνδεσμο στην παρουσίαση της Δρος Αρχόντως Τερζή (με τη Δρα Μαρία Πενταράκη) με τίτλο Τεχνικές Μη Σεξιστικής Γλώσσας για την Ελληνική.
Ενώ οι άντρες, όταν θέλουν να υπερασπισθούν "ανδρικές", λένε "όπως ξέρετε είμαι μασκουλινιστής".Οι περισσότερες γυναίκες σπεύδουν να χρησιμοποιήσουν disclaimer και να πουν ότι δεν είναι φεμινίστριες, όταν σε μια συζήτηση θέλουν να υπερασπιστούν «γυναικείες» θέσεις.
Λέω και γράφω πρέσβειρα, αλλά δεν το θεωρώ αποκλειστικά σωστό, όπως παλιότερα. Και είναι αλήθεια ότι η όλη η ιστορία του πρέσβεως, με τις σημασίες της και τον ανώμαλο πληθ. της, αν θυμάμαι καλά, κάπου εδώ θα οδηγούσε σε ομαλοποίηση.Και το «πρέσβειρα»;