Με το during μπορεί να μπει simple past?

JHRoss

Member
Και εγώ αυτό πίστευα μέχρι που έψαξα πολλά teaching cvs online και διαπίστωσα ότι στον τομέα summary (ή profile, ή objective κλπ) βάζανε όλοι ένα mini personal statement.
 

SBE

¥
Άλλο το statement που βάζει κανείς στην αρχή του βιογραφικού του, για να μην χρειαστεί να διαβάσει το βιογραφικό ο εργοδότης, και να μπορεί να το πετάξει πιο εύκολα (είναι εμφανές νομίζω ότι είμαι κατά της περίληψης αυτής, αν το βιογραφικό είναι καλά γραμμένο, ο εργοδότης θα χρειαστεί 30 δευτερόλεπτα να το διαβάσει και θα καταλάβει πολύ περισσότερα από το συνδιασμό βιογραφικό + γράμμα απ 'ό,τι από αυτή τη βλακεία στην αρχή).
Αν θέλεις να βάλεις αυτό στην αρχή θα πρέπει να είναι τρεις σειρές το πολύ και ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ. Το μπλα μπλα που αναφέρεις πιο πάνω δεν παραπέμπει σε συντομία και περιεκτικότητα.

Τέλος, επειδή η Λεξιλογία δεν είναι φόρουμ ευρέσεως εργασίας, και μάλιστα σε κλάδο που δεν έχει σχεση με τα μεταφραστικά και γλωσσολογικά, ενώ υπάρχουν εξειδικευμένα φόρουμ που ασχολούνται με τον κλάδο σου πιο συγκεκριμένα, νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο να σε συμβουλέψουμε. Καλύτερα είναι να απευθυνθείς στους πιο ειδικούς. Εδώ στη Λεξιλογία θα βρεις την εμπειρία της Τόνιας, που πήγε Αγγλία, ζήτησε συμβουλή για δουλειά σαν μεταφράστρια και τελικά εργάζεται σαν δασκάλα, και μας ενημέρωσε πώς τα βρήκε. Δεν ξέρω αν μπορώ να αναφερθώ σε μέλος που δεν ξέρω αν είναι ενεργό, πάντως θα πω ότι η Τόνια δεν ήταν κοιμισμενη, γι' αυτό τα πήγε καλά στις επαγγελματικές τις αναζητήσεις.

Όσο για το αν θα πρέπει μια αίτηση ή ένα βιογραφικό να έχει τελείες ή κόμματα στη μετάβαση από τη μία γραμμή στην άλλη ή άλλα τέτοια που ρωτάς κατά καιρούς, η απάντηση ειναι ότι το απαραίτητο είναι να μην έχει ορθογραφικά και γραμματικά λάθη, να μην είναι γραμμένο σε πομπώδη γλώσσα ελληνικού τύπου και να μην περιέχει βλακείες.
Στην πράξη θα δεις ότι σε λίγες πλέον δουλειές ζητάνε βιογραφικό και συνοδευτικό γράμμα. Στις περισσότερες ζητάνε να συμπληρώσεις αίτηση, συνήθως ονλάιν. Eπίσης σε όλες τις δουλειές όσο καλύτερα αγγλικά ξέρεις τόσο το καλυτερο. Οπότε, αν πραγματικά θέλεις να βελτιωθείς, το χέρι στην τσέπη και πλήρωσε έναν δάσκαλο να σε μάθει.
Επίσης υπαρχουν γραφεία που αναλαμβάνουν να σου φτιάξουν βιογραφικά και αιτήσεις. Με το αζημίωτο βέβαια.
Επομένως υπάρχουν λύσεις για όλα τα προβλήματά σου.
 
Top