αυτοφωράκιας (και άλλοι φορολογικοί όροι της νύχτας)

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
(Από το σημερινό Βήμα):

4 ΚΟΛΠΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ
ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΙΑΣ Είναι ο υπάλληλος ο οποίος μεταφέρεται στο Αυτόφωρο αντί του ιδιοκτήτη σε περιπτώσεις καταγγελιών.Αμείβεται περί τα 50 ευρώ και όταν συλληφθεί λαμβάνει τουλάχιστον τα διπλάσια.

ΚΟΦΤΗΣ Δείγμα εφευρετικότητας για την ηχορρύπανση. Οι «κόφτες» στους ενισχυτές ρίχνουν τα ντεσιμπέλ στα νόμιμα επίπεδα.

ΣΕΙΡΗΝΑ Ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού ανάβοντας αθόρυβη σειρήνα(!) στην περίπτωση ελέγχου.

Ο ΓΕΡΟΣ Υπέργηρος συνταξιούχος (!) «τρέχει» την επιχείρηση με «μαύρο χρήμα» για μία μόνο σεζόν, με τους πραγματικούς μετόχους αφανείς, ενώ απολαμβάνουν αφορολόγητο χρήμα.

Και η σπαστική παρατήρηση: Το 4 του τίτλου πρέπει βέβαια να είναι ολογράφως. ;)
 

nickel

Administrator
Staff member
Από το ίδιο κείμενο:

Υπήρξε μεγάλο «πολιτιστικό κέντρο» στο οποίο όταν έπεφτε η αυλαία για το διάλειμμα υπάλληλοι μάζευαν με σκούπες τα λουλούδια από την πίστα, τα έριχναν σε καταπακτές υπό σκηνής, όπου λειτουργούσε άτυπος «χώρος διαλογής» από Αθίγγανους, οι οποίοι έστελναν τα καλά εκ νέου προς πώληση!
Λείπει ένας Μπουνιουέλ να «εικονογραφήσει» αυτή τη σκηνή, που τα λέει όλα. Ή μήπως θέλουμε τον Φερέρι (Το μεγάλο φαγοπότι);
 

Zazula

Administrator
Staff member
Όχι αναγκαστικά «της νύχτας», αλλά έχει το ενδιαφέρον του ο όρος κασκαντέρ Πρωτοδικείου:
  • Τι ισχύει για τα μέλη των διοικήσεων Πρωτοδικείου; Σύμφωνα με τον νόμο, δεν υφίστανται τα δυσμενή μέτρα που απορρέουν από τα χρέη προηγούμενων διοικήσεων προς το Δημόσιο και ιδιώτες, κοινώς δεν φέρουν ευθύνη που μπορεί να τους οδηγήσει ως κατηγορουμένους σε δικαστικές αίθουσες. Τούτο όμως δεν συνεπάγεται κάποια ελάφρυνση για την ίδια την εταιρεία, εν προκειμένω την ΑΕΚ, που έχει διαπιστωμένα χρέη ύψους 35 εκατ. ευρώ.
    Εν ολίγοις, οι αποκαλούμενοι και ως «κασκαντέρ» Πρωτοδικείου, εφόσον δεν έχουν εξασφαλίσει την οικονομική (υπο)στήριξη σημαντικών οικονομικών παραγόντων και με δεδομένο τη σημαντική μείωση των εσόδων ΠΑΕ την επόμενη σεζόν (φθηνότερα εισιτήρια διαρκείας και χαμηλότερες απολαβές από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της OTE TV), θα βρεθούν μπροστά σε ένα κύμα προσφυγών και αγωγών φυσικών προσώπων ή πιστωτών κατά της εταιρείας, καταστάσεις οι οποίες αργά ή γρήγορα θα την οδηγήσουν σε αναγκαστική πτώχευση.
    [http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=507984]
  • Διοίκηση των μετόχων δεν μπορεί να σταθεί παρά μόνο αν βάλει λεφτά (εκτός αν πρόκειται να αποτελείται από κασκαντέρ). [http://www.aek365.com/a-241795/den-eimaste-etoimoi-gia-lush-prwtodikeiou.htm]
 
Top