bernardina
Moderator
Αν και το είχα σκεφτεί από την αρχή αυτού του νήματος, είπα να μην το γράψω γιατί ερχόταν σε οδυνηρή αντίθεση με τα όσα νοσταλγικά, ρομαντικά, παιχνιδιάρικα, ερωτικά ή ακόμα και κοιλιόδουλα είχαμε επισυνάψει. Όμως, απ' τα παιδικά μου χρόνια, μια μυρωδιά συνόδευε κυρίως τους εφιάλτες μου -η αψιά οσμή του καμένου δάσους και κυρίως του πεύκου. Από τις φωτιές που πολεμούσαμε κάθε χρόνο, πολλές χρονιές όχι μόνο μία φορά, ώσπου χτίστηκε ό,τι ρημάδι ήταν να χτιστεί και ησυχάσαμε, (αλλά ακόμα και τώρα όχι τελείως).
Η μυρωδιά του καπνού από ξύλο πάντα χτυπάει μέσα μου αταβιστικά καμπανάκια συναγερμού και δίχως να το θέλω καρδιοχτυπώ μέχρι να βεβαιωθώ ότι είναι κάτι αθώο. Γιατί, αν και θαλασσινή από γέννηση κι από καταγωγή, είμαι παιδί του βουνού και του δάσους και ταυτίζομαι με καθετί δικό του. Όποιος έχει περπατήσει μέσα σε καμένο δάσος κι έχει δει τα κουφάρια των φυτών και των ζώων δεν τα ξεχνά ποτέ.
Εδώ και τρεις μέρες στα ρουθούνια μου έχω τη μυρωδιά της καμένης μαστίχας και η καρδιά μου κλαίει...
Η μυρωδιά του καπνού από ξύλο πάντα χτυπάει μέσα μου αταβιστικά καμπανάκια συναγερμού και δίχως να το θέλω καρδιοχτυπώ μέχρι να βεβαιωθώ ότι είναι κάτι αθώο. Γιατί, αν και θαλασσινή από γέννηση κι από καταγωγή, είμαι παιδί του βουνού και του δάσους και ταυτίζομαι με καθετί δικό του. Όποιος έχει περπατήσει μέσα σε καμένο δάσος κι έχει δει τα κουφάρια των φυτών και των ζώων δεν τα ξεχνά ποτέ.
Εδώ και τρεις μέρες στα ρουθούνια μου έχω τη μυρωδιά της καμένης μαστίχας και η καρδιά μου κλαίει...