τούνελ ανάδυσης/κατάδυσης

Τούνελ κατάδυσης είναι αυτό εδώ (όπου τα στόμια είναι υψηλότερα από το χαμηλότερο σημείο του τούνελ). Τούνελ ανάδυσης είναι το αντίθετο. Καμιά ιδέα για το πώς να το πούμε; V-profile tunnel είναι μια ιδέα. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτή η ορολογία στα Αγγλικά.

 

nickel

Administrator
Staff member
Το V-shaped είναι προφανώς και τα δύο (what goes up must come down, στο αντίθετο). Δες και τα downhill tunnel / uphill tunnel (έχουν ευρήματα, αλλά δεν με ενθουσιάζουν) και τα ascent tunnel / descent tunnel (δεν έχουν ευρήματα, αλλά μου αρέσουν) ή ascending tunnel / descending tunnel. Και πες μας ποιο σου βγήκε καλύτερο στην έρευνα (κάποια όγδοη λύση, ίσως).
 
Το V-shaped είναι προφανώς και τα δύο (what goes up must come down, στο αντίθετο).

Μα δεν μπορούν να είναι και τα δύο, αφενός μεν γιατί το ένα διακρίνεται από το άλλο, αφετέρου δε γιατί το ένα είναι V και το άλλο είναι Λ. :)
 

nickel

Administrator
Staff member
Εννοώ ότι στο V το ένα σκέλος δείχνει το τούνελ που κατεβαίνει στη βάση του V, και το δεξί, ας πούμε, σκέλος (δείχνει) το τούνελ που ανεβαίνει στην κορυφή. Το αν είναι ανάδυσης ή κατάδυσης το κάνει η σύμβαση και το κάνουν τα μηχανικά μέσα. Αλλιώς, όπως είπε ο Ηράκλειτος, ανηφόρα - κατηφόρα, ένα και το αυτό.
 
Top