metafrasi banner

Μ&Ε door

Ξέρει κανείς τι είναι οι M&E doors στα αεροδρόμια; Δεν έχω context, μιλάει για Special doors, M&E doors, security, automatic.

Thanks.
 
Μου πέρασε από το μυαλό το Mechanical & Electrical, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς είναι οι εν λόγω θύρες και το google δεν δίνει ευρήματα...

Υ.Γ. ηλεκτρομηχανικές θύρες;
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ηλεκτρομηχανική είναι μια ηλεκτρικά ενεργοποιούμενη ή κινούμενη μηχανική διάταξη. Αντίθετα, πιστεύω ότι εδώ το Μ&Ε αναφέρεται σε συμπλεκτική παράταξη των μηχανικών και των ηλεκτρικών θυρών, οπότε προσωπικά θα έτεινα προς το «μηχανικές & ηλεκτρικές πόρτες». Διότι αν έβαζα ηλεκτρομηχανικές, τότε θα απέκλεια τις σκέτες μηχανικές θύρες.
 
Μα, όλα αυτά τα γνωρίζω ήδη και γι' αυτό έκανα την ερώτηση εξαρχής. Είναι σκέτες μηχανικές, είναι σκέτες ηλεκτρικές, είναι ηλεκτρομηχανικές; Γι΄αυτό είπα ότι για το M&E δεν βρίσκω τίποτα σχετικό και δεν ξέρω αν είναι electromechanical. Ούτε στο ηλεκτρομηχανικές πόρτες ή θύρες βρίσκω αποτελέσματα. Τώρα, από εκεί και πέρα, μηχανισμοί διάφοροι υπάρχουν.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Είναι σκέτες μηχανικές, είναι σκέτες ηλεκτρικές, είναι ηλεκτρομηχανικές;

Πιστεύω ότι εδώ το Μ&Ε αναφέρεται σε συμπλεκτική παράταξη των μηχανικών και των ηλεκτρικών θυρών, οπότε προσωπικά θα έτεινα προς το «μηχανικές & ηλεκτρικές πόρτες».
Είναι, φρονώ, το σύνολο δύο ειδών θυρών (μηχανικές πόρτες και ηλεκτρικές πόρτες).
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ξέρει κανείς τι είναι οι M&E doors στα αεροδρόμια; Δεν έχω context, μιλάει για Special doors, M&E doors, security, automatic.

Thanks.

Μήπως εννοεί περιστρεφόμενες πόρτες; Βλέπω δίπλα τους ειδικές πόρτες και ασφάλεια, οι μόνες πόρτες αεροδρομίων που φαντάζομαι να είναι μηχανικές και (είτε...) τατυτόχρονα ηλεκτρικές είναι οι περιστρεφόμενες, πόρτες ασφαλείας θεωρούνται, ειδικές είναι σίγουρα...
 
Top