Μαύρες τρύπες και μελανές οπές

Η μετάφραση του υπόλοιπου Saft der Pflanzen, bes. der Bäume, gew. des Feigenbaumes, der zum Gerinnen der Milch gebraucht wurde: Χυμός των φυτών και ιδιαίτερα των δέντρων, ειδικότερα της συκιάς, που χρησιμοποιήθηκε για τη ροή του γάλακτος...
Το "ροή" doesn't make sense: πήξιμο (για να γίνει τυρί). Δηλ. οπός (στη συγκεκριμένη σημασία) = πυτιά.

@Nickel, βαρύ και μεθυστικό το κρασί της Παλατινής, και με τη ζέστη θ' αρχίσουμε να τρέχουμε γυμνοί στα σταροχώραφα... Stop it! :)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Το "ροή" doesn't make sense: πήξιμο (για να γίνει τυρί). Δηλ. οπός = πυτιά.

:eek: Έχεις δίκιο Κώστα, Gerinnen σημαίνει πήξιμο, Gerinsel είναι η μικρή ροή που θυμόμουνα (αυτά συμβαίνουν οταν μεταφράζεις στα γρήγορα και δεν ανοίγεις και κανένα λεξικό πού και πού...)
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ο τελευταίος ορισμός του οπού ήβης μεταφράζεται ως εξής:
the juicy, pulsating fullness of the youthful body

Γεγονός που ήταν πραγματική αποκάλυψη για μένα, καθώς δίνει εντελώς άλλη διάσταση στην ιδέα για την ονομασία της εταιρείας αναψυκτικών Ήβη και για το επί χρόνια χαρακτηριστικό της σλόγκαν: «Ήβη, ξέρεις τι πίνεις, πίνεις χυμό»! Οπόν ήβης, λοιπόν... :D


Προτιμότερες είναι, Φίλιννα, οι ρυτίδες σου από τους χυμούς της νιότης και περισσότερο ποθώ να σφίξω στα χέρια μου τα βαριά σου μήλα από το στητό στήθος μιας κοπέλας. Το φθινόπωρό σου ξεπερνά της άλλης το έαρ, ο χειμώνας σου είναι πιο ζεστός από της άλλης το καλοκαίρι.
Μιλφομανής ο μαστρο-Σιλεντιάριος... :D
 

daeman

Administrator
Staff member
"Προτιμότερες είναι, Φίλιννα, οι ρυτίδες σου από τους χυμούς της νιότης και περισσότερο ποθώ να σφίξω στα χέρια μου τα βαριά σου μήλα από το στητό στήθος μιας κοπέλας. Το φθινόπωρό σου ξεπερνά της άλλης το έαρ, ο χειμώνας σου είναι πιο ζεστός από της άλλης το καλοκαίρι. "
Μιλφομανής ο μαστρο-Σιλεντιάριος... :D
Πιάσε κόκκινο! Κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ: ατάκα χρήσιμη σε μιλφομανείς, παρηγοριά για τους μιλφοσύζυγους, στάχτη στα μάτια των μιλφ συζύγων (θηλ.) :D
[...]
@Nickel, βαρύ και μεθυστικό το κρασί της Παλατινής, και με τη ζέστη θ' αρχίσουμε να τρέχουμε γυμνοί στα σταροχώραφα... Stop it! :)
You can say that again! Κι από σταροχώραφα, εδώ στον κάμπο, άλλο τίποτα...:rolleyes: Ύπαγε οπίσω μου, dirty Old nick! ;)
 
Top