Λεξικό της Λαϊκής και Περιθωριακής γλώσσας (του Γιώργου Κάτου)

nickel

Administrator
Staff member
http://georgakas.lit.auth.gr/dictionaries/index.php/leksika/katou-g#

Στις σελίδες της Πύλης για την Ελληνική Γλώσσα από την άνοιξη! Διαβάζουμε εκεί:

Μέσα στις 50.000 περίπου λέξεις και φράσεις και στις 250.000 σημασίες περιλαμβάνονται η γλώσσα της λαϊκής - της αργκό - των μηχανόβιων - των ναρκωτικών - της φυλακής - του χαρτοπαιγνίου - του ποδοσφαίρου - του αθλητισμού - του στρατού - των ναυτικών - του καφενείου - των εργατών - των νηπίων - των εφημερίδων - της τηλεόρασης - της νεοαργκό που αποτελεί τη γλώσσα της νεολαίας και ιδίως, λέξεις και φράσεις της καθημερινής μας ζωής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2016

Το Λεξικό του Γεωργίου Κάτου είναι έργο ενός εμπειρικού θιασώτη και τεχνίτη της γλώσσας, ιδιαίτερα εκείνης των λαϊκών ανθρώπων. Πρόκειται για την περιεκτικότερη συλλογή τεκμηρίων αυθεντικού λόγου από όλο το φάσμα των ταπεινών γλωσσικών χρήσεων, με κύρια αρετή την πιστή και αναλυτική παράθεση δειγμάτων της πολύτιμης γλωσσικής παρακαταθήκης των απλών και των βασανισμένων ανθρώπων.

Αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα των γνωστών λεξικών της ελληνικής.​

Στην Εφημερίδα των Συντακτών:

http://www.efsyn.gr/arthro/i-agia-aliteia-toy-giorgoy-katoy
 
Πού βρήκες πώς γίνεται η αναζήτηση (π.χ. για τη χρήση του % αντί του κλασικού *); Εγώ δεν τα κατάφερα και το είχα παρατήσει.
 

nickel

Administrator
Staff member
Έτσι ψάχνουμε και στο ΛΚΝ, οπότε δεν προβληματίστηκα πολύ.
 
Στην αναζήτηση του ΛΚΝ ο αστερίσκος λειτουργεί κανονικά, και μόνο με αυτή την ευκαιρία διαπιστώνω ότι είναι ταυτόσημος με το %. Αντιθέτως, δεν λειτουργεί το ? (για έναν μόνο χαρακτήρα). Αναρωτιέμαι όμως πού λένε ευκρινώς πώς στα κομμάτια γίνεται η αναζήτησή τους και αν ποτέ τους πέρασε από το μυαλό ότι θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια τέτοια υπόμνηση δίπλα στο κουτάκι της αναζήτησης.
 
Top