OXYGONO

New member
Εντατικό σεμινάριο: Εκμάθηση ξένης γλώσσας και δυσλεξία

Διάρκεια: 3 ώρες
Υπεύθυνη σεμιναρίου – Διδασκαλία: Ελένη Μότσιου, λέκτορας στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
Αναλυτικά: Το σεμινάριο απευθύνεται α) σε γονείς που έχουν παιδιά με δυσλεξία β) εκπαιδευτικούς που διδάσκουν κάποια γλώσσα πέραν της μητρικής και έχουν στην τάξη τους δυσλεξικά παιδιά ή παιδιά με πιθανότητα δυσλεξίας. Αφού παρουσιαστούν με συντομία τα χαρακτηριστικά των δυσλεξικών παιδιών, θα αναπτυχθεί ένας προβληματισμός γύρω από τα εξής ερωτήματα:
• Ποια η σχέση της δυσλεξίας και διαφορετικών γλωσσών – είναι δυνατόν να αυξάνεται ή να μειώνεται ο βαθμός της δυσλεξίας ανάλογα με τη γλώσσα;
• Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ύπαρξης δυσλεξίας στην εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας;
• Ποιες δυσκολίες θα συναντήσει ο δυσλεξικός μαθητής;
• Τέλος, θα επιχειρηθεί να δοθούν βασικές κατευθύνσεις προς τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αναγνωριστούν από νωρίς ενδεχόμενα προβλήματα που σχετίζονται με τη δυσλεξία, αλλά και να διευκολυνθεί η διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας σε μαθητές με διαγνωσμένο πρόβλημα δυσλεξίας.

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, 2-5 μ.μ.
Κόστος: 20 ευρώ / 15 ευρώ για φοιτητές και κατόχους έγκυρης κάρτας ανεργίας

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος στο e-mail: [email protected] (Θέμα: Εκμάθηση ξένης γλώσσας και δυσλεξία).

Η Ελένη Μότσιου είναι λέκτορας στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) με γνωστικό αντικείμενο «Θεωρία και ανάπτυξη της γλώσσας σε μονόγλωσσους και δίγλωσσους ομιλητές» και ερευνήτρια-λεξικογράφος στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (ΑΠΘ). Η επιστημονική και διδακτική δραστηριότητά της περιλαμβάνει επίσης τη συμμετοχή σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την προώθηση της ελληνικής γλώσσας, τη διδασκαλία σε προγράμματα προώθησης της νέας ελληνικής (Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, ΑΠΘ), τη συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με εισηγήσεις και δημοσιεύσεις σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Όλα τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στον φιλόξενο χώρο του ΟΞΥΓΟΝΟΥ.
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Top