metafrasi banner

cross-docking

Severus

Active member
Καλησπέρα!
Καμιά ιδέα για το πώς μεταφράζεται το "cross-docking" στα Ελληνικά;
Ευχαριστώ πολύ!
 

cougr

¥
Συνήθως παραμένει αμετάφραστο, πάντως στην ουσία ο όρος παραπέμπει στην άμεση μεταφορά αγαθών από το dock εισερχόμενων αγαθών σε παραπλήσιο dock εξερχόμενων αγαθών.
Σε περιπτώσεις που τα προϊόντα παραλαμβάνονται και φορτώνονται κατευθείαν, θα μπορούσε να αποδοθεί ως "άμεση μεταφόρτωση", όμως αυτό δεν ισχύει πάντοτε.
 

pontios

Well-known member
Ναι (μάλλον αμετάφραστο στα ελληνικά)
... έψαξα (στο νέτι) για να δω αν υπάρχει κάτι (κάτι το αντίστοιχο) σαν το/τη διασταυρουμενη μεταφορτωση/μεταφορά ή και διασταυρουμενη φορτοεκφόρτωση, αλλα τιποτα.

μηπως κατι σαν ...
αμεση φορτοεκφόρτωση (και προσωρινή εναπόθεση;) εμπορευμάτων;
 
Last edited:

Zazula

Administrator
Staff member
E όχι και untranslatable. Μια χαρά είναι το «μεταφόρτωση».
 

nickel

Administrator
Staff member
Φίλοι, έσβησα κάποιες αναρτήσεις που είχαν σχέση με μηχανική μετάφραση, για να μην επαναλαμβάνουμε εδώ λανθασμένες αποδόσεις.
Να θυμίσω ότι σελίδες που το URL τους αρχίζει από el. ή από gr. είναι συνήθως προϊόντα μηχανικής μετάφρασης και μπορεί να έχουν πολλά σωστά πράγματα αλλά έχουν κυρίως λανθασμένα, οπότε δεν τις αξιοποιούμε παρεκτός αν αξίζει να μπουν εδώ:
 

Severus

Active member
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας!

Επέλεξα το άμεση μεταφόρτωση και σε παρένθεση έβαλα το cross-docking, μιας και ο όρος χρησιμοποιείται κατά κόρον αμετάφραστος στις ελληνικές εταιρείες εφοδιαστικής.
 

pontios

Well-known member
I don't want to flog a dead horse, but I found the following link:

βρηκα μια αξιοπιστη πηγη αναφορας, νομιζω ...


το cross-docking μπορει να αποσκοπει στην αποδοτικη και αμεση μεταφορτωση, αλλα, πιο συγκεκριμενα, νομιζω, αναφερεται στην χωροταξικη διαταξη της αποθηκης και στον τυπο ροης υλικων που υιοθετειται - Ροή υλικών I, εν προκειμενω.

(sorry, my spell-check is playing up)

"Ροή υλικών I: (using the "cross-docking" layout/strategy?)
Σε αυτό τον τύπο ροής, η παραλαβή και η αποστολή προϊόντων είναι απέναντι η μια από την άλλη. Έτσι επιτυγχάνεται ο σαφής διαχωρισμός των διεργασιών σε βάρος όμως της ευκολίας εποπτείας των δύο χώρων."
 
Last edited:
Top