|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Λεσότο ή Λεσόθο;
Σιχαίνομαι τα διλήμματα...
Βλέπω με έκπληξη ότι το Google βγάζει υπερδιπλάσια Λεσόθο (181.000 προς 81.000). Υπάρχει και σχετικό ανέκδοτο. Ρωτάει η ξανθιά: - Τελικά είναι Ιράν ή Ιράκ; ![]()
|
|
|
#3 |
|
Administrator
|
. Αγάπη μου, μπορεί να πήρα τον Core i7 975EE, εφτά Χ25-Μ σε RAID5, δύο GTX295 για Quad-SLI και 6x2GB DDR3-2000 CL7 και τώρα να μην έχουμε να φάμε, να ξέρεις όμως ότι δεν το 'κανα για μένα, αλλά για τη φουκαριάρα τη μάνα μου — που 'χει καταρράκτη και χρειάζεται VHQ settings με 8xAA & 16xAF στο Crysis για να μπορεί να το χαίρεται στο 65ιντσο μόνιτορ PNS655 που βρήκα σε τιμή ευκαιρίας.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
Λεσότο το έχει και ο Πάπυρος, Λεσότο το λέω κι εγώ, αλλά φταίει η αγγλική προφορά, που πολλά th τα θέλει να προφέρονται t. Πόσα όμως αγγλικά th που προφέρονται t δεν αντιστοιχούν σε ελληνικά [θ]; Γιατί να μην είναι Lesoto αν είναι «Λεσότο»; Ερωτήματα που όσο κι αν είναι εύλογα δεν θα αλλάξουν την προτίμηση του ΥπΕξ, του Παπύρου ή της Βικιπαίδειας.
|
|
|
#5 |
|
Administrator
|
Λεσόθο στο ΛΝΕΓ, όπου η ετυμολόγηση δεν γίνεται από την ονομασία της γλώσσας σεσότο, αλλά από το όνομα της φυλής Σόθο (άρα να το Θ):
![]()
. Αγάπη μου, μπορεί να πήρα τον Core i7 975EE, εφτά Χ25-Μ σε RAID5, δύο GTX295 για Quad-SLI και 6x2GB DDR3-2000 CL7 και τώρα να μην έχουμε να φάμε, να ξέρεις όμως ότι δεν το 'κανα για μένα, αλλά για τη φουκαριάρα τη μάνα μου — που 'χει καταρράκτη και χρειάζεται VHQ settings με 8xAA & 16xAF στο Crysis για να μπορεί να το χαίρεται στο 65ιντσο μόνιτορ PNS655 που βρήκα σε τιμή ευκαιρίας.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Super Moderator
|
Νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα Ανθόνιο.
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Εγώ Λεσότο το έμαθα στο σχολείο.
Είναι από τις λίγες λέξεις που στην αγγλική το th δεν προφέρεται ούτε /ð/ ούτε /θ/. Οι άλλες που θυμάμαι είναι ο Τάμεσης, ο Θωμάς, η Ταϋλάνδη και όλες σχεδόν οι ασιατικές και αφρικάνικες λέξεις, τοπωνυμια και ονόματα. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Super Moderator
|
Quote:
Από ό,τι είδα στα αντίστοιχα άρθρα της αγγλικής και της γερμανικής βίκι, όλα αυτά τα th [t^h] προφέρονται μάλλον όπως to t στο two (ή ο αντίστοιχος συνηθισμένος γερμανικός και ολλανδικός φθόγγος).Edit: Επιβεβαιώνοντας και όσα έγραψε στο μεταξύ πιο πάνω η ΣΒΕ. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
|
Θα ήταν πιο πειστική η προτίμηση του ΛΝΕΓ αν έλεγε τη γλώσσα «σεσόθο» (δηλ. «νοτιοσόθο»). Ο καβγάς γίνεται για το [tʰ], έτσι; Μιας click language.
|
|
|
#10 |
|
Administrator
|
Και δίπλα στις ειδοποιήσεις για το Λεσότο ή Λεσόθο, χώνεται κι ένα σπαμερομήνυμα που έγραφε «Δείτε τώρα την προσφορά της εβδομάδας». Περιττό να πω ότι διάβασα «προφορά της εβδομάδας».
|
![]() |
| Bookmarks |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|