View Full Version : I want to believe: Αγαπημένες σειρές
Katerina_A
30-07-2008, 09:27 PM
Χτες βράδυ είδα την καινούρια (και πολυαναμενόμενη για εμένα) ταινία X-Files, I want to believe. Αν και τη θάβουν παντού, προσωπικά τη λάτρεψα.
Πολυαγαπημένη τηλεοπτική σειρά τα X-Files από τα μικράτα μου. Από καιρού εις καιρόν κάνω και τηλεοπτικούς μαραθώνιους, όπου βλέπω στο DVD ολόκληρες σεζόν σε μερικές μέρες.
Πέρα από το προφανές, αν υπάρχει δηλαδή και κανένας άλλος X-Phile στο φόρουμ να κάνουμε (διαδικτυακή) παρέα ήθελα να ρωτήσω και το εξής:
Εντάξει, είμαι φαν των Χ-Files και έχω όλες τις σεζόν σε συλλεκτικές κασετίνες. Τώρα τελευταία όμως έχω πέσει στην παγίδα που λέγεται "τηλεοπτική σειρά σε DVD". Στην αρχή με βόλευε γιατί, νεταρισμένη από τη δουλειά, καθόμουνα κι έβλεπα ένα σαραντάλεπτο το πολύ επεισόδιο αντί για μία σχεδόν δίωρη ταινία. Μετά κόλλησα. Δε μου έφτανε Lost και το Prison Break (το οποίο παρεμπιπτόντως την έχει τραβήξει από τα μαλλιά την ιστορία), άντε και το Friends (που έχει τελειώσει βέβαια και βλέπω συγκεκριμένα επεισόδια). Έπρεπε να έχω εναλλακτικές μέχρι να βγει η καινούρια σεζόν στο DVD. Σε αναζήτηση μιας σειράς της προκοπής έχω δει απίστευτες αηδίες. Και ερωτώ: ξέρει κανείς ποιος την ξεκίνησε αυτήν τη μόδα με την παρακολούθηση των ξένων τηλεοπτικών σειρών στο DVD; Ωραία δεν ήμασταν με τις ταινίες μας;
nickel
30-07-2008, 10:37 PM
Ωραιότατα είμαστε με ό,τι μας βολεύει και μας αρέσει. Κι εγώ αυτόν τον καιρό (που δεν έχει πολλά καλά στο nova ούτε πολύ ελεύθερο χρόνο στο ωράριο) κάνω διαλείμματα με In Treatment (25λεπτα επεισόδια).
Έξφιλος δεν υπήρξα ποτέ (ούτε έκφυλος), αλλά τις δόσεις μου τις έχω πάρει. Συζητάω για Lost άμα λάχει, αλλά στο νήμα που άνοιξα (Lost, or The story of Jack whose hair never grew (http://www.lexilogia.gr/forum/showthread.php?t=833)) δεν ανταποκρίθηκε κανείς.
Katerina_A
30-07-2008, 10:46 PM
Καλησπέρα, Προφέσορ.
Κι εμένα με βολεύει αυτή η ιστορία με τις τηλεοπτικές σειρές σε κονσέρβα, αλλά απορώ πώς έγινε ξαφνικά αυτό το μπαμ. Πριν από δυο τρία χρόνια οι τηλεοπτικές σειρές που έβγαιναν σε DVD ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και τώρα το Seven της γειτονιάς μου έχει ολόκληρο τμήμα. Άσε που για να δεις ένα δισκάκι Lost πρέπει να σηκωθείς απ' τα χαράματα να πιάσεις στασίδι μπας και προλάβεις και το αρπάξεις μόλις επιστραφεί...
Άνοιξες τέτοιο νήμα και δε σου απάντησε κανείς; Πηγαίνω πάραυτα!
Ambrose
30-07-2008, 11:55 PM
Έγινε τα τελευταία 3-4 χρόνια, γιατί είδαν οι εταιρείες ότι υπάρχει κοινό. Κι εγώ είδα τα αγαπημένα μου εξ φάιλς αλλά δεν μου άρεσε η ταινία. Αντιθέτως, λάτρεψα τον Σκοτεινό Ιππότη. Και να μην πιάσουμε τώρα αγαπημένες σειρές σε ΝτιΒιΝτι γιατί δεν θα τελειώσουμε...
Count Baltar
31-07-2008, 10:07 AM
Αγαπητή Κατερίναααα,
θα σου μιλήσω αποκλειστικά για τον εαυτό μου: όσο βλέπω τηλεόραση, η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου ήταν η στιγμή που τελείωνε το αγαπημένο σίριαλ και έπρεπε να περιμένω μια βδομάδα. Χώρια που οι διαφημίσεις μου την έσπαγαν απίστευτα. Χώρια που σε μια βδομάδα μπορεί να'χες κάπου να πας (και τότε πάντα χάλαγε το βίντεο). Έχω σπάσει δάχτυλο στο πόδι τρέχοντας κάποια Κυριακή πρωί να προλάβω το Babylon 5. 'Εχω τσακωθεί με τη γυναίκα μου επειδή ήθελε να βγούμε κι εγώ ήθελα να δω τα Χ-files.
Ε, όταν εμφανίστηκαν οι σειρές σε ντιβιντί, δεν ήθελε ρώτημα. Δεν κόλλησα. Δεν ενέδωσα σε μια νέα μανία. Απλώς, βρήκα επιτέλους την ευκαιρία να κάνω αυτό ακριβώς που ονειρευόμουν τόσα χρόνια. Δηλαδή, τρία και τέσσερα επεισόδια στο καπάκι (ρεκόρ τα έξι, στην πρώτη σεζόν του 24, με δεύτερο ρεκόρ τα πέντε, στην πρώτη σεζόν του Γκαλάκτικα).
Πραγματικά απορώ με όσους αντέχουν να δουν ένα μόνο επεισόδιο. Αυτό θα πει αυτοσυγκράτηση!
Κάτι παρόμοιο είχα νιώσει όταν εμφανίστηκαν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Μέχρι τότε έπαιζα με τα στρατιωτάκια μου, οπότε αφού έστηνα μιάμιση ώρα σκηνικό, μέσα σε ένα τέταρτο τα είχα κάνει όλα μαντάρα (ΝΑΙ, έπαιζα Πόλεμο!) Ε, όταν είδα ότι υπάρχει ένα παιχνίδι που τελειώνει και δεν χρειάζεται να το ξαναστήσεις απ' την αρχή, κόλλησα.
paraskevi
31-07-2008, 12:56 PM
Και εγώ φαν των X-files, όμως δεν μου άρεσε η ταινία. Θα συμφωνήσω με τον Ambrose για τον Σκοτεινό Ιππότη, παρόλο που πήγα με μισή καρδιά για χατήρι των παιδιών μου.
Μαζί σου, κόντε μου, για το θέμα των σειρών σε ντι-βι-ντί. Ούτε εγώ μπορούσα να περιμένω μια βδομάδα για να δω τη συνέχεια.
Ναι, κάποιες σειρές τις έχουν παρατραβήξει, αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Όπως το Prison Break, όμως μόλις παρακολούθησα τον 3ο κύκλο και περιμένω εναγωνίως τον 4ο.
Στο δικό μου βίντεο κλαμπ, παίρνεις τηλέφωνο και κάνεις κράτηση της αγαπημένης σου σειράς, κι έτσι είσαι καλυμμένος ανά πάσα στιγμή.
Katerina_A
31-07-2008, 12:59 PM
Κι εγώ είδα τα αγαπημένα μου εξ φάιλς αλλά δεν μου άρεσε η ταινία. Αντιθέτως, λάτρεψα τον Σκοτεινό Ιππότη. Και να μην πιάσουμε τώρα αγαπημένες σειρές σε ΝτιΒιΝτι γιατί δεν θα τελειώσουμε...
Αγαπητέ Αμβρόσιε, εμένα η ταινία των Χ-Files μου άρεσε όχι τόσο για το στόρι όσο για το ότι οι χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστών ήταν σεναριακά πολύ πιο προσγειωμένοι. Είχα την αίσθηση ότι μεγάλωσαν μαζί με μένα. Φαντάζεσαι να τους είχε (στα σαράντα τους πια) να τρέχουν πίσω από ΑΤΙΑ όπως κάνανε στη σειρά; Όχι ότι αποκλείεται να το κάνουν αργότερα. Κάτι άκουσα ότι ετοιμάζονται να βγάλουν ταινία το 2012, σημαδιακή χρονιά για τα X-Files. Εκτός από τη Δευτέρα Παρουσία (βλ. εκπομπές της Δρούζα) είναι και η ημερομηνία που έχει οριστεί για τον εποικισμό της γης από τους εξωγήινους (σοβαρολογώ, αυτό θα συμβεί σύμφωνα με τη μυθολογία της σειράς).
Όσο για τον Σκοτεινό ιππότη, ακόμα δεν το έχω δει, αλλά αν κρίνω από την αντίδραση όλων όσοι το έχουν δει μέχρι τώρα, πρέπει να είναι καταπληκτικό. Άσε που θεωρώ τον Κρίστιαν Μπέιλ τον πιο επιτυχημένο Μπάτμαν μετά τον Μάικλ Κίτον. Έχει βέβαια πολύ μεγάλη σημασία για μένα το ότι σκηνοθετεί ο Κρίστοφερ Νόλαν.
Κόμη Μπάλταρ, τα ίδια και χειρότερα μου συμβαίνουν και καταριέμαι θεούς και δαίμονες. Κάτσε να τελειώσω και να στείλω μια δουλειά που έχω και θα επανέλθω.
Palavra
31-07-2008, 12:59 PM
Ναι, κάποιες σειρές τις έχουν παρατραβήξει, αλλά δεν με χαλάει καθόλου. Όπως το Prison Break, όμως μόλις παρακολούθησα τον 3ο κύκλο και περιμένω εναγωνίως τον 4ο.
Θα βγει τέταρτος; Μου έφτιαξες τη μέρα!
paraskevi
31-07-2008, 01:03 PM
Θα βγει τέταρτος; Μου έφτιαξες τη μέρα!
Ναι, γυρίζεται τώρα και θα ξαναεμφανιστεί ένα πρόσωπο, που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φανς της σειράς...
Ambrose
31-07-2008, 01:05 PM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει κάνει εξαιρετική δουλειά από κάθε άποψη. Δεν το περίμενα κι ούτε είμαι φαν του Μπάτμαν. Τεσπα, μην λέω πολλά, γιατί άμα πας στο σινεμά με πολύ μεγάλο καλάθι, μπορεί και ν' απογοητευτείς (όπως το είχα πάθει εγώ καληώρα με την Πολίτικη Κουζίνα).
Palavra
31-07-2008, 01:07 PM
Ναι, γυρίζεται τώρα και θα ξαναεμφανιστεί ένα πρόσωπο, που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φανς της σειράς...
Μαρτυριάρα! :D Πότε θα βγει;
Katerina_A
31-07-2008, 01:09 PM
Δεν θα τελειώσω ποτέ τη δουλειά, μου φαίνεται. Παλάβρα και Παρασκευή, είσαστε σίγουρες ότι θέλετε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τη συγκεκριμένη σειρά μετά τον τρίτο κύκλο; Άντε να μην πω τι του κάνανε και ψόφησε. Κάθε φορά που αναφέρεται ο συγκεκριμένος κύκλος, το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Λίνκολν να φωνάζει με τη χοντρή του φωνή: "Μάικολλλλλ"!!!!!!!!!!!! Τι βλήτο!
Palavra
31-07-2008, 01:15 PM
Ότι το ψόφησαν, το ψόφησαν. Αλλά κάτω τα χέρια από το Μάικολ αγαπητή!
Katerina_A
31-07-2008, 01:22 PM
Αλλά κάτω τα χέρια από το Μάικολ αγαπητή!
Μπάααα, όλος δικός σου. Δε μου αρέσει καθόλου.
Με τα αφτιά του που εξέχουν και το κουρεμένο με την ψιλή μαλλί, σα σαγανάκι είναι το κεφάλι του.
Μάλλον θα πέσει ξύλο τώρα...
paraskevi
31-07-2008, 01:25 PM
Μαρτυριάρα! :D Πότε θα βγει;
Δεν ξέρω. Μόλις μάθω κάτι, θα σε ειδοποιήσω!!!
Έλα, βρε Κατερίνα, όλες τις σειρές τις έχουν παρατραβήξει. Όσο βλέπουν ότι πουλάνε, τους βάζουν τόσα επεισόδια, όσα της Τόλμης και Γοητείας. Σε ό,τι αφορά το Prison Break, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. :)
Palavra
31-07-2008, 01:26 PM
Με τα αφτιά του που εξέχουν και το κουρεμένο με την ψιλή μαλλί, σα σαγανάκι είναι το κεφάλι του.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ!
curry
31-07-2008, 01:49 PM
Παιδιά, μία είναι η σειρά και παίζεται στον Άλφα! Έχω γυρίσει στην εφηβεία μου και στο σωτήριο 1991!
http://www.youtube.com/watch?v=iunYmHH0UNI
Katerina_A
31-07-2008, 01:52 PM
Δεν ξέρω. Μόλις μάθω κάτι, θα σε ειδοποιήσω!!!
Έλα, βρε Κατερίνα, όλες τις σειρές τις έχουν παρατραβήξει. Όσο βλέπουν ότι πουλάνε, τους βάζουν τόσα επεισόδια, όσα της Τόλμης και Γοητείας. Σε ό,τι αφορά το Prison Break, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. :)
Όχι ότι έχεις άδικο, αλλά σε ορισμένες σειρές οι σεναριογράφοι (και δεν ξέρω και ποιοι άλλοι) είναι μαέστροι στη διατήρηση του ενδιαφέροντος του τηλεοπτικού κοινού. Έξι εξαιρετικές σεζόν έκαναν οι Σοπράνος και θα μπορούσαν να κάνουν άλλες έξι. Εξαρτάται και από το είδος της σειράς. Το Prison Break έχασε τη σημασία του μετά την απόδραση από τη φυλακή στον πρώτο κύκλο. Πες ότι κάποιο νόημα είχε και ο δεύτερος για να ξεφύγουνε από τους διώκτες τους και να αθωωθεί ο Λίνκολν. Από τη Σόνα και μετά χάλασε η μανέστρα.
Περί ορέξεως δεν λες τίποτα. Εμένα μου αρέσει ο Κρίστιαν Μπέιλ που κάνει το Μπάτμαν. What a hunk!
Katerina_A
31-07-2008, 01:56 PM
[QUOTE=curry;10765]Παιδιά, μία είναι η σειρά και παίζεται στον Άλφα! Έχω γυρίσει στην εφηβεία μου και στο σωτήριο 1991!
Ο Χριστός και η Παναγία! Θυμήθηκα τώρα που πήγαινα γυμνάσιο και το πρωί μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου τα κορίτσια φωνάζανε στο σχολείο η μία στην άλλη: "Είδες Μπέβερλι, είδες Μπέβερλι;". Τι μανία ήταν εκείνη;
Μα τι κούρεμα είχε αυτός ο Μπράντον... Αίσχος!
paraskevi
31-07-2008, 02:01 PM
Από τη Σόνα και μετά χάλασε η μανέστρα.
Συμφωνώ. Αλλά, θέλω να δω πώς τελειώνει η σειρά (αν τελειώσει ποτέ!)
Περί ορέξεως δεν λες τίποτα. Εμένα μου αρέσει ο Κρίστιαν Μπέιλ που κάνει το Μπάτμαν. What a hunk!
Πρέπει, τότε, να σπεύσεις να δεις τον Σκοτεινό Ιππότη. Και το "The Prestige".
curry
31-07-2008, 02:02 PM
Δεν υπήρξε μεγαλύτερη μανία από το Μπέβερλι στην Ελλάδα του '90 (η Τόλμη και Γοητεία δεν μετράει, η υστερία άρχισε τέλη 80). Μιλάμε ότι το έβλεπαν όλοι! Πραγματικά, δείτε κανένα επεισόδιο τώρα στις επαναλήψεις, θα φτιάξετε καινούργιο συκώτι από τις ατάκες και τις στυλιστικές επιλογές!
Πάντως τη ζωή μου μια Κάντι κι ένα Μπέβερλι τη στιγμάτισαν τηλεοπτικά σε τρυφερή ηλικία και ιδού τα αποτελέσματα!
Katerina_A
31-07-2008, 02:12 PM
Πρέπει, τότε, να σπεύσεις να δεις τον Σκοτεινό Ιππότη. Και το "The Prestige".
Το πρίκουελ (Batman begins) το είδα και μου άρεσε πολύ, αν εξαιρέσουμε τη γλυκανάλατη σύζυγο του Τομ Κρούζ. Το Σκοτεινό Ιππότη θα πάω σίγουρα να το δω. Όσο για το Πρεστίζ, το έχω δει ίσαμε τέσσερις φορές και το ξαναβλέπω άνετα. Γενικώς, σπέυδω να δω όποια ταινία παίζει ο εν λόγω κύριος.
Pink Panther
31-07-2008, 02:19 PM
Δεν υπήρξε μεγαλύτερη μανία από το Μπέβερλι στην Ελλάδα του '90 (η Τόλμη και Γοητεία δεν μετράει, η υστερία άρχισε τέλη 80). Μιλάμε ότι το έβλεπαν όλοι! Πραγματικά, δείτε κανένα επεισόδιο τώρα στις επαναλήψεις, θα φτιάξετε καινούργιο συκώτι από τις ατάκες και τις στυλιστικές επιλογές!
Πάντως τη ζωή μου μια Κάντι κι ένα Μπέβερλι τη στιγμάτισαν τηλεοπτικά σε τρυφερή ηλικία και ιδού τα αποτελέσματα!
Αχ, το βλέπω! Στα επεισόδια αυτής της βδομάδας καλός είναι ο Μπράντον γιατί έχει κουρέψει τον λασπωτήρα στο μαλλί. Στα πρώτα επεισόδια ήταν άθλιος. Βέβαια, τότε τον βλέπαμε και λέγαμε "πω, πω τι γκόμενος"! Αμ, η Μπράντα; Μη μου πείτε τώρα, ότι αυτή δεν έκανε καμία πλαστική, που η μούρη της ήταν σαν καρπούζι και τώρα έχει 53405345 γωνίες, θα ανασκελωθώ!
Όσο για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις, τις βλέπω, δυστυχώς, και σε δικές μου φωτογραφίες, της εποχής εκείνης, και γελάω (για να μην κλαίω!).
nickel
31-07-2008, 02:24 PM
Να σας πω τον πόνο μου. Τα τελευταία χρόνια (με εξάρσεις) έχω μεγάλη ανάγκη να βλέπω ταινίες με vigilantes. Μου λείπει ο Τσαρλς Μπρόνσον. Έχουμε κάτι τέτοιο σε σειρά, να βγάλω τώρα το άχτι μου;
curry
31-07-2008, 02:57 PM
Αχ, το βλέπω! Στα επεισόδια αυτής της βδομάδας καλός είναι ο Μπράντον γιατί έχει κουρέψει τον λασπωτήρα στο μαλλί. Στα πρώτα επεισόδια ήταν άθλιος. Βέβαια, τότε τον βλέπαμε και λέγαμε "πω, πω τι γκόμενος"! Αμ, η Μπράντα; Μη μου πείτε τώρα, ότι αυτή δεν έκανε καμία πλαστική, που η μούρη της ήταν σαν καρπούζι και τώρα έχει 53405345 γωνίες, θα ανασκελωθώ!
Όσο για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις, τις βλέπω, δυστυχώς, και σε δικές μου φωτογραφίες, της εποχής εκείνης, και γελάω (για να μην κλαίω!).
Καλά, δες τις Μάγισσες στο Star πριν αρχίσει το Μπέβερλι στον Άλφα (εντάξει παιδιά, είμαι τζάνκι, μην το κάνουμε θέμα) και κάνε συγκρίσεις Μπρέντας (sic). Έχει και μπλε μάτια στις Μάγισσες η κυρία!
Πάντως, ο Μπράντον πάντα σάχλας μού φαινόταν, δηλώνω Ντιλανική!
Katerina_A
31-07-2008, 02:58 PM
Να σας πω τον πόνο μου. Τα τελευταία χρόνια (με εξάρσεις) έχω μεγάλη ανάγκη να βλέπω ταινίες με vigilantes. Μου λείπει ο Τσαρλς Μπρόνσον. Έχουμε κάτι τέτοιο σε σειρά, να βγάλω τώρα το άχτι μου;
Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι το Ντέξτερ (http://www.imdb.com/title/tt0773262/). Εναλλακτικός Τσαρλς Μπρόνσον, με απωθημένα.
Lexoplast
31-07-2008, 03:07 PM
Έχουμε κάτι τέτοιο σε σειρά, να βγάλω τώρα το άχτι μου;
http://en.wikipedia.org/wiki/Vigilante#In_television
Και φυσικά τα Χελωνονιντζάκια! Και αυτό (http://tinyurl.com/6lgboc) για μεγάλα παιδάκια.
Pink Panther
31-07-2008, 03:08 PM
Καλά, δες τις Μάγισσες στο Star πριν αρχίσει το Μπέβερλι στον Άλφα (εντάξει παιδιά, είμαι τζάνκι, μην το κάνουμε θέμα) και κάνε συγκρίσεις Μπρέντας (sic). Έχει και μπλε μάτια στις Μάγισσες η κυρία!
Πάντως, ο Μπράντον πάντα σάχλας μού φαινόταν, δηλώνω Ντιλανική!
Μα ακριβώς αυτές τις δύο εκδόσεις της Μπρέντα συγκρίνω!!! :D Τι νομίζεις ότι θα μου ξέφευγαν οι Μάγισσες;
curry
31-07-2008, 03:09 PM
Τι νομίζεις ότι θα μου ξέφευγαν οι Μάγισσες;
Μας βλέπω αγκαλίτσα στην απεξάρτηση!
Lexoplast
31-07-2008, 03:19 PM
H καλύτερη στιγμή στην καριέρα της Shannen Μπρέντας ήταν στα 17 της, μαζί με τη συνομήλική της Winona Ryder. Τέλος.
http://www.youtube.com/watch?v=DRnluLJXtVk
curry
31-07-2008, 03:40 PM
Μα βέβαια, ξεχνιούνται οι Χέδερ; Δεν παίζει κι ο Κρίστιαν Σλέιτερ εκεί;
curry
31-07-2008, 03:49 PM
Πάντως, κρίμα που οι υπότιτλοι είναι καινούργιοι στο Μπέβερλι. Θα χάσουμε αμίμητες μεταφράσεις όπως "μα βρε Ντόνα μου" και "πού είσαι Στιβάκο".
Katerina_A
31-07-2008, 04:25 PM
"πού είσαι Στιβάκο"
Σοβαρολογείς; Στιβάκο; Μήπως και Ντιλανάκο, Ντονούλα, Μπραντονάκο, Μπρεντούλα και τα λοιπά;
Alexandra
31-07-2008, 04:58 PM
Όντως, εκείνοι οι υπότιτλοι είχαν αφήσει εποχή. Και για την ικανότητά τους να αποδίδουν πενήντα αγγλικές λέξεις με μία ελληνική.
Katerina_A
31-07-2008, 05:47 PM
Αγαπητή Κατερίναααα,
θα σου μιλήσω αποκλειστικά για τον εαυτό μου: όσο βλέπω τηλεόραση, η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου ήταν η στιγμή που τελείωνε το αγαπημένο σίριαλ και έπρεπε να περιμένω μια βδομάδα. Χώρια που οι διαφημίσεις μου την έσπαγαν απίστευτα. Χώρια που σε μια βδομάδα μπορεί να'χες κάπου να πας (και τότε πάντα χάλαγε το βίντεο). Έχω σπάσει δάχτυλο στο πόδι τρέχοντας κάποια Κυριακή πρωί να προλάβω το Babylon 5. 'Εχω τσακωθεί με τη γυναίκα μου επειδή ήθελε να βγούμε κι εγώ ήθελα να δω τα Χ-files.
Ε, όταν εμφανίστηκαν οι σειρές σε ντιβιντί, δεν ήθελε ρώτημα. Δεν κόλλησα. Δεν ενέδωσα σε μια νέα μανία. Απλώς, βρήκα επιτέλους την ευκαιρία να κάνω αυτό ακριβώς που ονειρευόμουν τόσα χρόνια. Δηλαδή, τρία και τέσσερα επεισόδια στο καπάκι (ρεκόρ τα έξι, στην πρώτη σεζόν του 24, με δεύτερο ρεκόρ τα πέντε, στην πρώτη σεζόν του Γκαλάκτικα).
Πραγματικά απορώ με όσους αντέχουν να δουν ένα μόνο επεισόδιο. Αυτό θα πει αυτοσυγκράτηση!
Ήρθε η ώρα να απαντήσω στον Κόμη Μπάλταρ, αφού παρέδωσα το έργο που είχα.
Τα λεγόμενά σου, αγαπητέ, με άγγιξαν βαθύτατα, βρήκα μια αδελφή ψυχή που λένε. Ήθελα και να 'ξερα ποιος το ξεκίνησε όλο αυτό με τις σειρές σε DVD και στοίχειωσε τα βράδια μου. Διότι πάσχω.
Μανιώδης με τις ελληνικές και ξένες σειρές όταν προβάλλονται στην τηλεόραση δεν είμαι τόσο πολύ πλέον. Στην εφηβεία, βέβαια, έβλεπα διάφορα (συμπεριλαμβανόμενου του προαναφερθέντος Μπέβερλι Χιλς), αλλά μετά μου πέρασε η πολλή η πρεμούρα. Όταν οι άλλοι πετούσαν ατάκες της Ντάλιας από το σήριαλ Στο Παρά Πέντε, εγώ τους κοίταζα με απορία.
Μέχρι που πριν από ένα χρόνο περίπου (ή και λιγότερο) έφερε ο αδερφός μου στο σπίτι ένα μάτσο δισκάκια δηλώνοντας ότι μας έφερε να δούμε το Lost. Ήξερα περί τίνος επρόκειτο, είχα πετύχει και κάνα δυο επεισόδια στην κρατική τηλεόραση, αλλά μέχρις εκεί. Αρχίσανε οι υπόλοιποι να το βλέπουνε, στην αρχή δεν ενδιαφέρθηκα. Κάπου στα μέσα της πρώτης σεζόν (στα δισκάκια εννοείται) κόλλησα κι εγώ την αρρώστια. Κι από τότε έχω καταντήσει τζάνκι.
Έχω καθαρίσει ήδη καμιά δεκαπενταριά σίριαλ και πλέον δεν γίνεται να μη δω τα επεισόδιά μου κάθε βράδυ. Μα μία, μα δύο η ώρα, εγώ πρέπει να τα δω αλλιώς δεν κοιμάμαι.
Αφού τελείωσα το Lost, έπιασα το Prison Break, μετά το Heroes, μετά τους Sopranos (καταπληκτική σειρά, τόσο πειστική και καλογυρισμένη που φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται τι να κάνει ο Τόνι Σοπράνο και να αναρωτιέμαι αν μαλώνει με την Καρμέλα στην κουζίνα του σπιτιού τους), μετά το Sex and the City, μετά βρήκα όλες τις σεζόν του ER από μια φίλη και την καταβρήκα γιατί είναι δέκα-έντεκα στο σύνολο και είχα πολύ πράμα να δω οπότε δεν θα τελείωνε γρήγορα, μετά το Six Feet Under, μετά το Closer (νομίζω το παίζει στο Star), το The Wire (άλλη καταπληκτική κατ' εμέ σειρά του HBO), το 4400, μετά ξαναείδα το Twin Peaks, τα Yes, Minister και Yes, Prime Minister και διάφορα άλλα. Πριν από μερικές μέρες τέλειωσα και το House MD (αυτό το παίζει σίγουρα το Star).
Μία φορά έβλεπα Lost από τις 10 το βράδυ της μιας μέρας μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης. Αρρώστια...
Ambrose
31-07-2008, 06:15 PM
Αυτό το είχα πάθει εγώ πέρυσι. Λοιπόν, νομίζω ήρθε ο καιρός να ψηφίσουμε τις αγαπημένες μας σειρές:
- Nip/Tuck
-The Closer (τι μορφή)
- Sex and the City (τι απόλαυση οι διάλογοι, τι κόλαση για τον υποτιτλιστή!)
- Six Feet Under
- Desperate Housewives (ο δεύτερος κύκλος)
- 24 (αυτά κι αν τα βλέπεις μονορούφι)
- Prison Break (εμένα μ' άρεσε μόνο ο 2ος κύκλος)
- Big Love
και φυσικά πρώτα και καλύτερα ΟΛΑ τα Star Trek The Next Generation και το Voyager.
Τα X-Files δεν τα βρίσκω σε DVD μόνο τα πιο νέα επεισόδια.
Katerina_A
31-07-2008, 06:20 PM
Αυτό το Big Love δεν το ήξερα. Κοίταξα λίγο στον επίσημο ιστότοπο του HBO. Πολυγαμικοί μορμόνοι;! Καλό είναι;
Ambrose
31-07-2008, 06:40 PM
Είναι πολύ ενδιαφέρον και περίεργο. Εμένα μου άρεσε. Είναι ένας τύπος Μορμόνος, σύγχρονος Αμερικάνος επιχειρηματίας που έχει 3 γυναίκες σε τρία διαφορετικά σπίτια, το ένα πλάι στο άλλο!!! Και κάθε βράδυ, από το ένα σπίτι στο άλλο! Πανικός... :)
Είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί σε αναγκάζει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Έχει και διάφορα twists στην πλοκή, γιατί φυσικά δεν μπορούνε να λένε σε όλο τον κόσμο ότι είναι πολυγαμικοί, έχουν διάφορους εχθρούς που θέλουν να τους βγάλουν από τη μέση + τα δικά τους εσωτερικά ενδοοικογενειακά προβλήματα, τις θυσίες που πρέπει η κάθε σύζυγος να κάνει για τις άλλες κλπ κλπ.
Όχι είναι πολύ καλό, το συνιστώ.
Το Lost το έβλεπα μέχρι τους 2 πρώτους κύκλους και μ' άρεσε αλλά στο τέλος κουράστηκα. Τώρα, προσπαθώ να απεξαρτηθώ από τις σειρές, γιατί καταλαβαίνεις...
Alexandra
31-07-2008, 06:42 PM
Αμβρόσιε, σε DVD το έχεις δει; Ή το κατέβασες;
Katerina_A
31-07-2008, 06:48 PM
Είναι πολύ ενδιαφέρον και περίεργο. Εμένα μου άρεσε. Είναι ένας τύπος Μορμόνος, σύγχρονος Αμερικάνος επιχειρηματίας που έχει 3 γυναίκες σε τρία διαφορετικά σπίτια, το ένα πλάι στο άλλο!!! Και κάθε βράδυ, από το ένα σπίτι στο άλλο! Πανικός... :)
Είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί σε αναγκάζει να δεις τα πράγματα με άλλο μάτι. Έχει και διάφορα twists στην πλοκή, γιατί φυσικά δεν μπορούνε να λένε σε όλο τον κόσμο ότι είναι πολυγαμικοί, έχουν διάφορους εχθρούς που θέλουν να τους βγάλουν από τη μέση + τα δικά τους εσωτερικά ενδοοικογενειακά προβλήματα, τις θυσίες που πρέπει η κάθε σύζυγος να κάνει για τις άλλες κλπ κλπ.
Όχι είναι πολύ καλό, το συνιστώ.
Ενδιαφέρον ακούγεται... Είδα και τους ηθοποιούς που παίζουν... Μπορεί και να το δοκιμάσω.
Αλεξάνδρα, ρωτάς γιατί έχεις κάνει τον υποτιτλισμό μήπως;
Ambrose
31-07-2008, 06:57 PM
Αμβρόσιε, σε DVD το έχεις δει; Ή το κατέβασες;
DVD. Μήπως το έχεις μεταφράσει εσύ; Σ' άρεσε;
Alexandra
31-07-2008, 07:02 PM
Ναι, εγώ το έχω μεταφράσει, και μου άρεσε πολύ.
Ambrose
31-07-2008, 07:08 PM
Λοιπόν, επειδή τους προσέχω πάντα τους υπότιτλους μπορώ να πω ότι ήταν μια πολύ καλή μετάφραση. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο για άλλες σειρές (μην ανοίξω το στόμα μου) ή ακόμα και για ταινίες στο σινεμά!
:)
Alexandra
31-07-2008, 07:10 PM
Ευχαριστώ πολύ. Θέλω να τονίσω, πάντως, ότι όταν δίνουν στον μεταφραστή έτοιμους υποτίτλους σε template, του δένουν λίγο τα χέρια. Δηλαδή, αν έφτιαχνα δικούς μου υποτίτλους εξαρχής, ίσως ήταν λίγο καλύτεροι.
Katerina_A
31-07-2008, 07:15 PM
Εμένα τα αγαπημένα μου έως τώρα είναι:
X-Files (εννοείται)
Lost
The Sopranos (κι αυτό η Αλεξάνδρα νομίζω το έχει υποτιτλίσει. Μα τι τέλος ήταν αυτό; )
House MD (καταπληκτικός ο τύπος. Και μόνο που ανοίγει το στόμα του βγαίνει πράσινο δηλητήριο)
The Wire (δεν το είδα στα ελληνικά, αλλά υποθέτω ότι θα ήταν εφιάλτης για τον υποτιτλιστή)
ER (μου αρέσουν οι σειρές με γιατρούς και νοσοκομεία. Επαγγελματική διαστροφή)
Six Feet Under (στην τηλεόραση παιζόταν με τίτλο "Γραφείο Κηδειών Φίσερ". Πολυαγαπημένη σειρά)
Έντιτ: Έχει δει κανείς το Grey's Anatomy; Παίζει πολύ, αλλά δεν το έχω δει καθόλου. Αξίζει τον κόπο;
Ambrose
31-07-2008, 07:26 PM
Το Grey's Anatomy το έχω δει λίγο στην τηλεόραση. Καλό μου φαίνεται. Πολύ καλό.
@Αλεξάνδρα: σαφέστατα κι είναι πολύ δύσκολη η δουλειά του υποτιτλιστή με όλους αυτούς του περιορισμούς που του βάζουν.
Katerina_A
31-07-2008, 07:32 PM
Το Grey's Anatomy το έχω δει λίγο στην τηλεόραση. Καλό μου φαίνεται. Πολύ καλό.
Ωραία, θα το έχω υπόψη μου κι αυτό. Αν και με χαλάει λίγο ο πρωταγωνιστής, αυτός ο Πάτρικ Ντέμπσι. Τον θυμάμαι που έκανε ένα νερντ σε μια ταινία της δεκαετίας του '80. Δεν θυμάμαι πώς την έλεγαν. Μου είχε φανεί πολύ ηλίθιος εκεί πέρα...
Count Baltar
01-08-2008, 08:32 AM
Σε κάποιο άλλο φόρουμ (...) είχα ανοίξει νήμα όπου ψηφίζαμε τις αγαπημένες μας (αμερικάνικες) σειρές και είχε γίνει χαμός, αν θυμάστε.
Τέλος πάντων, συμφωνώ με τα περισσότερα που γράψατε, δεν αναφέρατε όμως δύο από τα πιο αγαπημένα μου (το πρώτο είναι και ΤΟ πιο αγαπημένο μου)
-The Shield
-Galactica
Αυτή την περίοδο βλέπω τη δεύτερη σεζόν του Carnivale που το θεωρώ εξίσου υπέροχο.
Για το Rome, είπαμε;
Ambrose
01-08-2008, 09:56 AM
Το "The Shield" μ' άρεσε κι εμένα πολύ. To Galactica δεν το έχω δει, είναι το παλιό Galactica σε DVD;
Count Baltar
01-08-2008, 10:32 AM
To Galactica δεν το έχω δει, είναι το παλιό Galactica σε DVD;
Οου, νόου, νόου, δις ιζ φρες σταφ!
http://en.wikipedia.org/wiki/Battlestar_Galactica_(2004_TV_series)
(προσοχή στα σπόιλερ!)
Αν και υπάρχει και το παλιό σε ντιβιντί -- όρεξη να 'χεις, και φράγκα
Palavra
01-08-2008, 10:41 AM
Συμπάσχοντες εξαρτημένοι, χαίρομαι που βρήκα μια φωνή υποστήριξης στο πάθος μου! (Και ιδέες για καινούρια ναρκωτικά, Σοπράνος, ε; :))
Ambrose
01-08-2008, 10:47 AM
Απ' ότι βλέπω, είμαστε πολλοί.
Καινούργιο Γκαλάκτικα;
ΓΙΟΥΠΙ!!! (πάνω που είχα αρχίσει να τα κόβω...)
curry
01-08-2008, 10:49 AM
Καλύτερες σειρές, ε; Μάλλον για τις πιο "κολληματικές" θα ψηφίσω.
Φέτος, έχω πάθει πλάκα με τον Χάουζ. Μεγάλο κόλλημα, τον λατρεύω!
Φυσικά τα X-Files (αν και προς το τέλος είχα σκυλοβαρεθεί κι ευχόμουν να τους σκοτώσουν επιτέλους οι κακοί).
Είχα κολλήσει και με το πρώτο season του Lost αλλά μετά βαρέθηκα.
Ιστορικό κόλλημα έχω φάει με το Law & Order. Γενικά με οτιδήποτε αστυνομικό (καλά, όχι και τα εντελώς καφροειδή).
Αλλά δύο είναι οι σειρές που έχω δει όλα τα επεισόδια αμέτρητες φορές και δεν θα βαρεθώ ποτέ μάλλον (πλην ορισμένων επεισοδίων): το Friends και το Sex and The City. (το Friends πιο πολύ από το SATC).
curry
01-08-2008, 10:51 AM
Και μια που το θυμήθηκα, μήπως έχει δει κανένας το Weeds (http://en.wikipedia.org/wiki/Weeds); Μαθαίνω ότι σκίζει στις ΗΠΑ κι ότι έχει μεγάλη πλάκα.
Count Baltar
01-08-2008, 12:13 PM
Απ' ότι βλέπω, είμαστε πολλοί.
Καινούργιο Γκαλάκτικα;
ΓΙΟΥΠΙ!!! (πάνω που είχα αρχίσει να τα κόβω...)
ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχουν τρεις σεζόν (τώρα παίζεται --μπορεί και να έχει ολοκληρωθεί, δεν ξέρω-- η τέταρτη), αλλά προτού δει κανείς τη πρώτη σεζόν, πρέπει οπωσδήποτε να δει τον πιλότο, που είναι μια τρίωρη τηλεταινία με όλο το ζουμί. Ειδάλλως δεν θα καταλάβει τίποτα.
(που'σαι, τσαμπούκι, να βοηθήσεις)
Palavra
01-08-2008, 12:18 PM
Εγώ το έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό αναγκαστικά, λόγω ημετέρας και οικόσιτης βίας που το βλέπει ολημερίς και ολονυχτίς, αλλά δε μου γέμισε το μάτι ιδιαίτερα (κι αυτή η ξανθιά πια! :mad:)
Count Baltar
01-08-2008, 12:42 PM
Εγώ το έχω ξεκινήσει εδώ και καιρό αναγκαστικά, λόγω ημετέρας και οικόσιτης βίας που το βλέπει ολημερίς και ολονυχτίς, αλλά δε μου γέμισε το μάτι ιδιαίτερα (κι αυτή η ξανθιά πια! :mad:)
Την ξανθιά δεν τη θέλουμε, θέλουμε μόνο να μας δούνε οι φίλοι μας μαζί της.
Εμείς θέλουμε την ασιάτισσα, άντε και τη Στάρμπακ, για πιο rough καταστάσεις.
Με έχει φάει η περιέργεια...Μα, πότε προλαβαίνετε; Κοιμάστε καθόλου; Έχω σκάσει! Ζείτε στο παράλληλο σύμπαν με τις σαραντάωρες μέρες; Σε καλό σας, πια!
Ambrose
01-08-2008, 12:53 PM
Κόντρα σε αυτό που μας έλεγε η μάνα μας, όταν τρώμε, βλέπουμε και τηλεόραση (αν και πλέον με το ζόρι προλαβαίνουμε να φάμε πλέον: ROFL)
Count Baltar
01-08-2008, 01:03 PM
Με έχει φάει η περιέργεια...Μα, πότε προλαβαίνετε; Κοιμάστε καθόλου; Έχω σκάσει! Ζείτε στο παράλληλο σύμπαν με τις σαραντάωρες μέρες; Σε καλό σας, πια!
Η διαχείριση χρόνου έχει αναχθεί σε επιστήμη.
Η διαχείριση χρόνου έχει αναχθεί σε επιστήμη.
Άστα αυτά! Κάποιο άλλο κόλπο είναι, που μου διαφεύγει...
Lexoplast
04-08-2008, 02:51 PM
Και μια που το θυμήθηκα, μήπως έχει δει κανένας το Weeds (http://en.wikipedia.org/wiki/Weeds); Μαθαίνω ότι σκίζει στις ΗΠΑ κι ότι έχει μεγάλη πλάκα.Το έχω δει ολόκληρο και είμαι βέβαιος πως θα σου αρέσει.
Katerina_A
04-08-2008, 03:04 PM
Και μια που το θυμήθηκα, μήπως έχει δει κανένας το Weeds (http://en.wikipedia.org/wiki/Weeds); Μαθαίνω ότι σκίζει στις ΗΠΑ κι ότι έχει μεγάλη πλάκα.
Εγώ έχω δει μόνο τον πιλότο, αλλά το βρήκα συμπαθητικό. Μου άρεσε και το καστ.
Ποιος είπε για το Carnivale; Ετοιμάζομαι να το ξεκινήσω. Μου φάνηκε ότι αξίζει τον κόπο. Επίσης ανακάλυψα και μια παλαιότερη σειρά που διαδραματίζεται σε κάτι φυλακές, με τίτλο ΟΖ (http://en.wikipedia.org/wiki/Oz_(TV_series)). Την έχει δει κανείς;
curry
04-08-2008, 03:09 PM
Ευχαριστώ!
Θα περάσω λίγες μέρες ακόμα στην Αθήνα μέχρι να φύγω για πιο δροσερά μέρη, οπότε κάπως πρέπει να γεμίζω τον τεμπελοχρόνο μου!
Aeriko
07-08-2008, 02:29 PM
Εγώ επίσης έχω από μικρή διαστροφή με τις ιατρικές σειρές, οπότε δηλώνω φαν του ER, του Grey's Anatomy, αλλά την πλακα μου την έχω πάθει κι εγώ με τον House. Ο τύπος απλά δεν παίζεται!
Τα τελευταία χρόνια, όμως, νούμερο ένα στις προτιμήσεις μου είναι τα αστυνομικά, με πρώτο και καλύτερο το CSI. Πρόπερσι, μέσα σε μισό χειμώνα, είδα τους 5 πρώτους κύκλους. Μιλάμε βρυκολάκιαζα και τελείωνα και τα 4 επεισόδια σε ένα βράδυ.
Καταπληκτική και η τύπισσα στο The Closer - το βάζει κάθε μέσα τα μεσάνυχτα στο Σταρ και το (ξανα)βλέπω ανελλιπώς!
Ambrose
07-08-2008, 02:37 PM
Καταπληκτική και η τύπισσα στο The Closer - το βάζει κάθε μέσα τα μεσάνυχτα στο Σταρ και το (ξανα)βλέπω ανελλιπώς!
Αυτό το μούτρο είναι από τις αγαπημένες μου. Με την βαριά προφορά της, σαν πάπια έξω από το νερό (στο Λ.Α.) Κορυφαίο...:)
Lexoplast
29-08-2008, 12:43 PM
Για τους φίλους της Μπρέντας (http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=4282068n)
Ναι, εσάς λέω, που βλέπετε Μπέβερλι κάθε μέρα στα κρυφά.
Katerina_A
29-08-2008, 12:49 PM
Και μη χειρότερα!
Τόσο πια στέρεψαν από ιδέες για σίριαλ και επιστρέφουν στην επανάληψη συνταγών του παρελθόντος;
We are doomed!
agezerlis
17-10-2008, 10:21 PM
Σήμερα είδα το άρθρο
The Wire Completed (http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/the_tls/article4947078.ece)
στο TLS, και θυμήθηκα και το άρθρο
A Northern New Jersey of the Mind (http://www.nybooks.com/articles/20473)
στο NYRB, οπότε είπα να αναβιώσω το παρόν νήμα.
Enjoy!
curry
07-01-2009, 03:10 PM
Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί σε προηγούμενο post (ακόμα και από μένα) αλλά ένα έχω να σας πω: δείτε το Heroes! Είναι απίστευτο! Τρομερή κόμικ αισθητική, μεγάλο καστ και πλοκή τρέχα-γύρευε (και τα δύο ανώτερα κατά τη γνώμη μου του Lost), εφέ καταπληκτικά για τηλεοπτικά δεδομένα, αγωνία, δράση, τα πάντα. Απευθύνεται κυρίως σε όσους λατρεύουν τους υπερήρωες. Στη δε ιστοσελίδα του NBC, έχουν στήσει κανονικό παράλληλο σύμπαν! Δείτε την (http://www.nbc.com/Heroes/evolutions/)για να καταλάβετε τι εννοώ.
Άρχισα να βλέπω και το Weeds. Συμπαθητικούλι, κάτι σαν μαστουρωμένες Νοικοκυρές σε Απόγνωση... Έχω δει μόνο δύο επεισόδια, οπότε θα σας ενημερώσω αργότερα γι'αυτό.
Δείτε το Heroes!
nickel
18-05-2009, 09:43 PM
Μια και ο Daeman θυμήθηκε παλιές αγγλικές σειρές (http://www.lexilogia.gr/forum/showthread.php?p=33202#post33202) επειδή εγώ θυμήθηκα το QI, είναι κανείς που είχε παρακολουθήσει τη σειρά Jonathan Creek, να ανταλλάξουμε εντυπώσεις; Τη βλέπω αυτές τις μέρες και, αν κρίνω κι από τη βαθμολογία στο imdb (http://www.imdb.com/title/tt0118363/), δεν έχω άδικο που μου αρέσει.
kabuki
19-05-2009, 09:34 AM
Α, εγώ! Πολύ ωραία! Πού παίζεται τώρα; Εγώ την έβλεπα παλιάα αργάαα στη ΝΕΤ ή στην ΕΤ1, δεν θυμάμαι σε ποια ακριβώς.
Katerina_A
19-05-2009, 01:19 PM
Μια και ο Daeman θυμήθηκε παλιές αγγλικές σειρές (http://www.lexilogia.gr/forum/showthread.php?p=33202#post33202) επειδή εγώ θυμήθηκα το QI, είναι κανείς που είχε παρακολουθήσει τη σειρά Jonathan Creek, να ανταλλάξουμε εντυπώσεις; Τη βλέπω αυτές τις μέρες και, αν κρίνω κι από τη βαθμολογία στο imdb (http://www.imdb.com/title/tt0118363/), δεν έχω άδικο που μου αρέσει.
Ωραία, άλλη μια σειρά που θα έχω στα υπόψιν.
Γενικώς, έπειτα από μια περίοδο ξηρασίας, ανακάλυψα διάφορες σειρές για να γεμίσω το κενό του Lost και του House εν αναμονή των νέων επισοδίων.
Μπορεί ορισμένοι να μου πουν ότι ανακακάλυψα την πυρίτιδα, αλλά (από βρετανικές σειρές) πριν από λίγο καιρό άρχισα να βλέπω το The IT Crowd (http://www.imdb.com/title/tt0487831/) και το Spaced (http://www.imdb.com/title/tt0187664/). Το δεύτερο αποτελείται από 14 επεισόδια όλα κι όλα και είναι παλαιότερο δημιούργημα του τύπου που έκανε το Shawn of the dead (http://www.imdb.com/title/tt0365748/) και το Hot Fuzz (http://www.imdb.com/title/tt0425112/).
Επίσης, μεγάλη εντύπωση μου έκανε η σειρά True Blood (http://www.imdb.com/title/tt0844441/). Είναι σχετικά καινούρια αλλά πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλο χιτ. Παίζει η Anna Paquin, γνωστή κυρίως από τα Μαθήματα Πιάνου και τους X-Men.
Ενδιαφέρουσα μου φαίνεται και η σειρά Lie to me (http://www.imdb.com/title/tt1235099/). Παίζει ο Tim Roth (βλ. Mr. Orange στο Reservoir Dogs και "Pumpkin" στο Pulp Fiction, κυρίως). Κι αυτή πολύ καινούρια.
Σε όσους αρέσουν τα σήριαλ με δικηγόρους και αντίστοιχες καταστάσεις θα αρέσει μάλλον και το Damages (http://www.imdb.com/title/tt0914387/). Παίζει η Glenn Close. Μιλάμε για μεγάλο μπέρδεμα και συνεχείς ανατροπές.
Τη σειρά The Riches (http://www.imdb.com/title/tt0496343/) τη βρίσκω ενδιαφέρουσα λόγω του καστ, αλλά και του στόρι. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Τέλος, για το Brothers and Sisters (http://www.imdb.com/title/tt0758737/) δεν έχω βγάλει ακόμα συμπέρασμα, πρέπει να δω κι άλλα επεισόδια, αλλά για το καστ και μόνο αξίζει να δει κανείς έστω τον πιλότο. Μιλάμε για Sally Field και Tom Skerritt στους ρόλους των γονιών και Calista Flockhart (ναι, αυτή που έκανε την Ally McBeal) και Rachel Griffiths (η Brenda από το Six Feet Under, για όσους ξέρουν και θυμούνται) στους ρόλους δύο εκ των τέκνων της οικογένειας. Πάντως, μου δίνει την εντύπωση σειράς που είναι μερικά μόνο κλικ καλύτερη από την Τόλμη και Γοητεία....
Έχω κι άλλες σειρές στα υπόψιν, απλώς αυτές είναι όσες έψαξα λίγο παραπάνω τώρα τελευταία. Όπως καταλαβαίνει κανείς, το πανηγύρι των τηλεοπτικών σειρών σε DVD καλά κρατεί. Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.
Ambrose
19-05-2009, 01:22 PM
Εγώ αυτή που περιφρονούσα, αλλά τελικά ήταν καλή σειρά και μ΄άρεσε, ήταν το Boston Legal.
Katerina_A
19-05-2009, 01:26 PM
Εγώ αυτή που περιφρονούσα, αλλά τελικά ήταν καλή σειρά και μ΄άρεσε, ήταν το Boston Legal.
Εγώ αυτήν την περιφρονώ ακόμα. Μου βγάζει κάτι δήθεν. Έχω άδικο; Να τη δοκιμάσω;
Επίσης, αν και οι σειρές ιατρικού περιεχομένου συνήθως μου αρέσουν, αυτό το Gray's Anatomy μου κάθεται στο λαιμό. Πολύ γλυκανάλατο μου φαίνεται. Ή είναι όντως έτσι ή μου έχει κάνει μεγάλη ζημιά ο House.
Count Baltar
19-05-2009, 01:31 PM
Κατερίνα_Α, συμφωνώ:
True Blood!
Ό,τι καλύτερο είδα τώρα τελευταία!
Zazula
19-05-2009, 01:33 PM
Τρελός και παλαβός για το House, M.D., πλήρης περιφρόνηση για το Grey's Anatomy (όχι Gray's). Διότι, αν είναι να βλέπω το δεύτερο, προτιμώ το Sex and the City. Άπαιχτο αποδεικνύεται και το Boston Legal. Κολλάω στο Monk. Εννοείται επίσης South Park, Futurama, The Simpsons. Η αναφορά αυτή δεν είναι εξαντλητική, με την επιφύλαξη κάθε φλασιάς που θα συνεφέρει την ασθενική μου μνήμη.
Ambrose
19-05-2009, 01:35 PM
Εγώ αυτήν την περιφρονώ ακόμα. Μου βγάζει κάτι δήθεν. Έχω άδικο; Να τη δοκιμάσω;
Επίσης, αν και οι σειρές ιατρικού περιεχομένου συνήθως μου αρέσουν, αυτό το Gray's Anatomy μου κάθεται στο λαιμό. Πολύ γλυκανάλατο μου φαίνεται. Ή είναι όντως έτσι ή μου έχει κάνει μεγάλη ζημιά ο House.
Δες την, είναι καλή σειρά το Boston Legal. Όχι ότι έχει την τελειότητα που έχουν κάποιες άλλες, αλλά την είδα μονορούφι. Το Gray's Anatomy κι εμένα μου κάθεται στο λαιμό και γενικά δεν σκοπεύω να το δω.
Katerina_A
19-05-2009, 01:36 PM
Κατερίνα_Α, συμφωνώ:
True Blood!
Ό,τι καλύτερο είδα τώρα τελευταία!
Τι καλά! Βρέθηκε ένας ακόμα φαν της συγκεκριμένης σειράς. Εσύ πώς την ανακάλυψες, Κόμη; Εγώ είδα ότι δημιουργός της (ουσιαστικά executive producer) είναι ο Alan Ball που έκανε το Six Feet Under, μιας από τις πιο αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές.
curry
19-05-2009, 01:41 PM
Το Grey's Anatomy είναι σαν σαπουνόπερα με γιατρούς και αυτή η Μέρεντιθ Γκρέι είναι εντελώς αχώνευτη! Μπλιάχ! Ζήτω ο Χάουζ!
Ambrose
19-05-2009, 01:42 PM
Α! Και να μην ξεχάσω το Bones (που περιμένω πώς και πώς τον επόμενο κύκλο), το Closer (επίσης) και το Galactica (που επίσης περιμένω τον επόμενο κύκλο). Γιατί τ' αργούν τόσο πολύ;
Είδα πρόσφατα τον 4ο του Desperate Housewives και μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα.
Katerina_A
19-05-2009, 01:42 PM
Τρελός και παλαβός για το House, M.D., πλήρης περιφρόνηση για το Grey's Anatomy (όχι Gray's). Διότι, αν είναι να βλέπω το δεύτερο, προτιμώ το Sex and the City. Άπαιχτο αποδεικνύεται και το Boston Legal. Κολλάω στο Monk. Εννοείται επίσης South Park, Futurama, The Simpsons. Η αναφορά αυτή δεν είναι εξαντλητική, με την επιφύλαξη κάθε φλασιάς που θα συνεφέρει την ασθενική μου μνήμη.
Με συγχωρείτε για το ορθογραφικό λάθος, αγαπητέ Ζάζουλα. Ήταν τυχαίο.
Μάλλον θα σου αρέσει και το Family Guy, αν δεν το βλέπεις ήδη.
Katerina_A
19-05-2009, 01:49 PM
Α! Και να μην ξεχάσω το Bones (που περιμένω πώς και πώς τον επόμενο κύκλο), το Closer (επίσης) και το Galactica (που επίσης περιμένω τον επόμενο κύκλο). Γιατί τ' αργούν τόσο πολύ;
Είδα πρόσφατα τον 4ο του Desperate Housewives και μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα.
Εμένα γιατί το Bones, αν και το εύρημα με τη μελέτη των οστών είναι καλό, μου φαίνεται πατάτα; Για να το θέσω καλύτερα, δεν μου βγάζει καμία χημεία το ζεύγος των πρωταγωνιστών. Μου δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν σαν κουρδισμένοι. Το ίδιο και οι παρατρεχάμενοί τους. Λάθος;
Desperate Housewives δεν έχω δει ποτέ, εκτός από κάποιες σκόρπιες σκηνές αν το πετύχω στο ζάπινγκ. Μόνο η Felicity Huffman αξίζει τον κόπο νομίζω, αλλά δεν είναι αρκετή από μόνη της να με κρατήσει.
Το Closer το βλέπω, αλλά έχει αρχίσει να μου τη σπάει το όλο ζήτημα του γάμου της τύπισσας με τον πράκτορα του FBI. Νισάφι!
Από Galactica δεν έχω ιδέα.
Ambrose
19-05-2009, 01:53 PM
Εμένα γιατί το Bones, αν και το εύρημα με τη μελέτη των οστών είναι καλό, μου φαίνεται πατάτα; Για να το θέσω καλύτερα, δεν μου βγάζει καμία χημεία το ζεύγος των πρωταγωνιστών. Μου δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν σαν κουρδισμένοι. Το ίδιο και οι παρατρεχάμενοί τους. Λάθος;
Εμένα μου αρέσουν πολύ αυτοί οι δύο και οι ατάκες της πρωταγωνίστριας είναι κορυφαίες.
Zazula
19-05-2009, 01:55 PM
Μάλλον θα σου αρέσει και το Family Guy, αν δεν το βλέπεις ήδη.
Ναι, ναι, ευχαριστώ πολύ για την εναυόμενη (http://www.lexilogia.gr/forum/showthread.php?t=3567) φλασιά. :D
ΥΓ Για το Gray's vs. Grey's Anatomy, δεν ήμουν κακός ή σχολαστικός, απλώς άδραξα την ευκαιρία να προβάλω το λογοπαίγνιο στο οποίο βασίζεται ο τίτλος της σειράς. :)
Count Baltar
19-05-2009, 06:18 PM
Τι καλά! Βρέθηκε ένας ακόμα φαν της συγκεκριμένης σειράς. Εσύ πώς την ανακάλυψες, Κόμη; Εγώ είδα ότι δημιουργός της (ουσιαστικά executive producer) είναι ο Alan Ball που έκανε το Six Feet Under, μιας από τις πιο αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές.
Ας είναι καλά ο πατέρας και τροφοδότης του λαού. Δοξασμένο να είναι το όνομά του.
Galactica! Τι κόλλημα, Θεέ μου.
Katerina_A
19-05-2009, 06:25 PM
Ας είναι καλά ο πατέρας και τροφοδότης του λαού. Δοξασμένο να είναι το όνομά του.
Μπαρδόν; Δεν κατάλαβα ποιος είναι ο κύριος.
Count Baltar
19-05-2009, 06:27 PM
Μπαρδόν; Δεν κατάλαβα ποιος είναι ο κύριος.
Δεν πρέπει να πιάνουμε στο στόμα μας το όνομά Του χωρίς λόγο!
Ωραία, να πω κι εγώ τι βλέπω και μου αρέσει τότε.
Κλασσικά το προαναφερθέν Damages (http://www.fxnetworks.com/shows/originals/damages/), μόλις τελείωσε η δεύτερη σειρά και ήταν (ω, του θαύματος) τόσο καλή όσο κι η πρώτη και δεν ξέρω πως τους έχουν μαζέψει όλους αυτούς τους ηθοποιούς μαζί. Προειδοποιώ ότι έχει πολύ μπέρδεμα κι άμα χάσεις επεισόδια δυσκολεύουν τα πράγματα. Φέτος εκτός από την Γκλεν Κλόουζ και τους λοιπούς ηθοποιούς από πέρσι, είχαμε επιπλέον τον Γουίλιαμ Χαρτ και τη Μάρσια Γκει Χάρντεν.
Ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων του Mad Men (http://www.amctv.com/originals/madmen/) δεν ήταν τόσο καλός όσο ο πρώτος, ίσως γιατί προσπάθησαν να βάλουν πλοκή ενώ το χαρακτηριστικό του πρώτου κύκλου ήταν ότι δεν είχε πλοκή, ήταν μια σειρά από στιγμιότυπα με χαλαρή θεματική σύνδεση. Παρόλα αυτά ήταν πάρα πολύ καλή κι η δεύτερη δόση.
Και για να γελάσουμε που και που, υπάρχει το Big Bang Theory (http://www.cbs.com/primetime/big_bang_theory/) με το οποίο δε γελάω που και που, αλλά ασταμάτητα μέχρι δακρύων σε κάθε επεισόδιο. Ίσως γιατί αγγίζει πολλά σημεία. όλα τα επιστημονικά που αναφέρονται στο σήριαλ είναι ψαγμένα και επαληθευμένα, επί τη ευκαιρία, δεν είναι εφευρέσεις του σεναριογράφου.
Αγγλικά σήριαλ αυτή την εποχή δε βλέπω, μας έχουν φλομώσει στα ρηάλιτι, πάντως το ΒΒC δείχνει που και που ένα γαλλικό σήριαλ, αστυνομικοδικαστικό ονόματι Engrenages (http://www.imdb.com/title/tt0477507/) το οποίο είναι πολύ καλό αλλά το έχω δει περιστασιακά και περιμένω το βίντεο. Γιατί για να το δείχνει το μπιμπισι που δε δείχνει εύκολα ξενόγλωσσα θα πρέπει να είναι αριστούργημα.
Βλέπω το QI και να πω εδώ ότι κατά καιρούς έχουν κάνει λάθη και τα έχουν διορθώσει σε επόμενα επεισόδια. Βλέπω και μερικά χιουμοριστικά που δε πρόκειται ποτέ να βγουν εκτός συνόρων γιατί έχουν τοπικιστικό χιούμορ, αλλά γενικά κανένα σήριαλ αγγλικό δε με τραβάει τελευταία.
A, to Brothers and Sisters που είδα κάμποσο είναι σαπουνόπερα κάργα, με χαμένα παιδιά που εμφανίζονται ξαφνικά, με ενδοοικογενειακό πόλεμο στην οικογενειακή επιχείρηση και με απ'ολα. Το έβλεπα πάντως γιατί άρχισε να το δείχνει η τηλεόραση με το που είχα επιστρέψει από πολύ πολύ μεγάλες διακοπές στις ΗΠΑ και είχαν πλάκα οι αναφορές σε μέρη που ήξερα. Για τον ίδιο λόγο μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον το Californication (http://www.sho.com/site/californication/home.do), που είναι μια ανάλαφρη και εξωπραγματική βλακεία. Υποθέτω ότι έχει πολλή πέραση σε όσους άντρες περνάνε mid-life crisis.
nickel
19-05-2009, 09:27 PM
Σας αγαπώ όλους — και σας μισώ ταυτόχρονα. Πότε θα προλάβω να τα δω εγώ όλα αυτά;
Alexandra
19-05-2009, 09:29 PM
Μάλλον επειδή είμαι όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη που δείχνει ταινίες, σίριαλ και διάφορα τέτοια, δεν έχω ΚΑΜΙΑ επιθυμία να δω τίποτε απ' όλα αυτά.
Zazula
19-05-2009, 11:07 PM
Αλεξάνδρα σε καταλαβαίνω απόλυτα — το ίδιο παθαίνω κι εγώ με τα βιβλία...
daeman
20-05-2009, 01:41 AM
Μάλλον επειδή είμαι όλη μέρα μπροστά σε μια οθόνη που δείχνει ταινίες, σίριαλ και διάφορα τέτοια, δεν έχω ΚΑΜΙΑ επιθυμία να δω τίποτε απ' όλα αυτά.
Αλεξάνδρα σε καταλαβαίνω απόλυτα — το ίδιο παθαίνω κι εγώ με τα βιβλία...
Κι εγώ που το παθαίνω καθημερινά με όλα αυτά που λέει η Αλεξάνδρα με περιστασιακές εξάρσεις αυτού που λέει ο Ζάζουλα, κι όμως θέλω να τα δω και να τα διαβάσω όλα, αλλά δεν προλαβαίνω, είμαι σοβαρά, γιατρέ μου; :confused:
Ειλικρινά ζηλεύω! :(
Zazula
05-08-2009, 12:55 PM
Το Star έκανε πάλι το θαύμα του! Παίζει την τεραστιαπολυτοτατότη σειρά: The Office (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Office_(U.S._TV_series)). :D Χωρίς την παραμικρή διαφήμιση ή άλλη ανακοίνωση, η σειρά που αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο των τρεζ αξελερέ geeks with humor, βρήκε επιτέλους τη θέση της στην ελληνική τηλεόραση! Στην πιο αρμόζουσα τηλεοπτική ζώνη για τους λάτρεις της, στις έξι η ώρα το πρωί, είναι ό,τι πρέπει για geekofreaks που εκείνη την ώρα μόλις έχουν τελειώσει την ολονυχτία τους μπροστά στον υπολογιστή τους. Zaz very very happy! :)
Το Office το ορίτζιναλ, του BBC που ήταν ανατρεπτικό και πρωτοπόρο κλπκλπ το έχω χάσει τελείως, δεν κατάλαβα ποτέ το νόημά του. Παιζόταν την εποχή που δούλευα κάπου που όλοι ήταν ηλίθιοι και δεν άντεχα να βλέπω και στη τηλεόραση τα ίδια, κι ας ήταν με χιούμορ.
Αυτή την εποχή όμως το BBC μας δείχνει τις πρόσφατες σουηδικές τηλεταινίες Wallander (http://en.wikipedia.org/wiki/Wallander_%28film_series%29) και είναι ενδιαφέρον να βλέπεις σοβαρή παραγωγή αστυνομικό και να μην είναι αμερικάνικο- πέρα από τα παράξενα και ενδιαφέροντα της Σουηδικής γλώσσας
Katerina_A
25-08-2009, 05:00 PM
Επειδή μόλις γύρισα από διακοπές
Επειδή έχω να βάλω τσιγάρο στο στόμα μου τις τελευταίες οχτώ μέρες και τα νεύρα μου έχουν γίνει τσατάλια
Επειδή η προσπάθεια να απεξαρτηθώ από το τσιγάρο έχει επιτείνει την εξάρτησή μου από τις τηλεοπτικές σειρές σε κονσέρβα
Επειδή είναι απομεσήμερο και μ’ έχει πιάσει η συνηθισμένη μου σπαρίλα
Για όλους αυτούς τους λόγους
Έχω να σας προτείνω την απόλυτη τηλεοπτική σειρά των τελευταίων μηνών: Breaking Bad (http://www.imdb.com/title/tt0903747/), κυρίες και κύριοι. Δείτε την και δεν θα το μετανιώσετε.
Έχει μια εσάνς από Weeds, αλλά καμία σχέση πέρα από το προφανές. Η σειρά είναι ιδιαίτερα καλογυρισμένη, οι διάλογοι απολαυστικοί, το χιούμορ κατάμαυρο, οι ηθοποιοί φαίνεται να έχουν μπει στο πετσί του χαρακτήρα που υποδύονται.
Δημιουργός της είναι ο Βινς Γκίλιγκαν, που ήταν παραγωγός σε πολλά από τα επεισόδια των X-Files.
Με δυο λόγια, η ιστορία έχει ως εξής:
ένας πενηντάρης καθηγητής χημείας σε γυμνάσιο του Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, τη μιζέρια της κρίσης μέσης ηλικίας, την κατά λάθος εγκυμοσύνη της σαραντάρας συζύγου του, τον έφηβο γιο του που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και, on top of that, μαθαίνει ότι πάσχει από τελικού σταδίου καρκίνο του πνεύμονα. Αυτό το τελευταίο αρκεί για να τον κάνει να μπει σε διαδικασίες που ούτε καν φανταζόταν, με αποκορύφωμα το «μαγείρεμα» κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, σε συνεργασία με έναν στούρνο πρώην μαθητή του, σ’ ένα τροχόσπιτο στη μέση της ερήμου.
Δεν ξέρω πώς μπορεί να φαίνεται η ιστορία έτσι όπως την είπα μόλις, αλλά είναι απολαυστικότατη. Ορισμένα επεισόδια ήταν τόσο μαύρα που κρατούσα την κοιλιά μου από τα γέλια. Είναι από τις σχετικά καινούριες σειρές, έχει κάνει μόλις δύο σεζόν.
Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά στην Βικιπαίδεια (http://en.wikipedia.org/wiki/Breaking_Bad) (με προσοχή για όσους ενδιαφέρονται να τη δουν, έχει πολλά spoiler)
Enjoy!
Palavra
25-08-2009, 05:04 PM
Κάθε φορά που διαβάζω ποστ σε αυτό το νήμα αγχώνομαι: δεν προφταίνω, δεν προφταίνω σας λέω! Καλή η ιδέα σου πάντως, θα αρχίσω κάτι καινούριο γιατί αυτό το τρουμπλάντ με αφήνει κάθε βδομάδα στα κρύα του λουτρού!!! Εσύ το έκοψες κι εγώ λέω να το αρχίσω από την αγωνία.
Katerina_A
25-08-2009, 05:17 PM
To true blood βελτιώθηκε πολύ τώρα τελευταία και χάρηκα γιατί στη μέση του κύκλου είχε κάνει μια κοιλιά τεράστια και ήμουνα στο τσακ να το παρατήσω. Αυτός ο νέος τυπάς, που το παίζει ο Βρυκόλακας-Μεσσίας πολύ με αρέσει!
Palavra
25-08-2009, 05:19 PM
Ποιος είναι αυτός; Μην πω και κανένα σπόιλερ και με κυνηγάς...
Katerina_A
25-08-2009, 05:22 PM
Ο Γκόντρικ. Αυτός που τον ψάχνει ο Έρικ. Ένα τυπάκι που μοιάζει κάπως με Μαορί.
Palavra
25-08-2009, 05:23 PM
Χμ. Αντελήφθην. Υποψιάζομαι ότι είσαι μερικά επεισόδια πίσω, πάντως :)
Katerina_A
25-08-2009, 05:47 PM
Λόγω διακοπών πρέπει να έχω μείνει κάνα δυο επεισόδια πίσω. Έχω μείνει στον wanna-be καμικάζι με τα εκρηκτικά. If you know what I mean.
Εγώ επαναλαμβάνω- αυτή τη εποχή βλέπω τον πρώτο κύκλο τηε γαλλικής σειράς Engrenages που στο ΗΒ παίζεται με τον τίτλο Spiral.
http://www.youtube.com/watch?v=acnVJJRuZ8k
nickel
27-08-2009, 01:42 AM
Έχω να σας προτείνω την απόλυτη τηλεοπτική σειρά των τελευταίων μηνών: Breaking Bad (http://www.imdb.com/title/tt0903747/), κυρίες και κύριοι. Δείτε την και δεν θα το μετανιώσετε.
Yeah, science! (episode 7)
Καλή η σύσταση, ιδιαίτερα για τον άλλο τέως καπνιστή που συγκεντρώνεται ευκολότερα σε σίριαλ παρά σε δουλειά. Την πρώτη σεζόν την έκανα μια χαψιά.
drsiebenmal
02-09-2009, 03:12 PM
...η πρώτη υπογραφή μου στη Λεξιλογία, με τον πνευματώδη κυνισμό του Μαρκ Τουέιν, θύμιζε (σε εμένα πρώτα και μετά στον αναγνώστη):
Be careful about reading health books. You may die of a misprint! (μια συμβουλή που παραμένει επίκαιρη (http://stanford.wellsphere.com/general-medicine-article/be-careful-about-reading-health-books-you-may-die-of-a-misprint/503248)):
Κάντο όπως ο δρ Χάουζ:
Οι ιατρικές τηλεοπτικές σειρές επηρεάζουν πολύ τους πραγματικούς ασθενείς (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1048395&rss=yes)
azimuthios
02-09-2009, 04:47 PM
Έχω δει όλους τους κύκλους των House, Lost, 24, Prisonbreak, Californication, Grey's Anatomy και ολίγον από Fringe.
Όπως καταλάβατε μου αρέσουν και μπορώ να συζητήσω για όποια από αυτές τις σειρές θέλετε. (νίκελ θα γράψω σε λίγο καιρό για το Lost στο νήμα που άνοιξες, για να μην παραπονιέσαι...)
Θεωρώ κορυφαίο όλων, όμως, το House με τον απίστευτο Hugh Laurie να κάνει επίδειξη ιατρικών γνώσεων και αγγλικού πνεύματος. Αν καταφέρετε να μην κλείσετε αμέσως ραντεβού σε δέκα γιατρούς, γιατί μάλλον θα έχετε όλα τα συμπτώματα των ασθενών του, τότε θα το λατρέψετε...
nickel
23-03-2010, 04:24 PM
Για τους φίλους του Ντίκενς, θα ξαναπώ ότι λάτρεψα το τηλεοπτικό Bleak House και τώρα μπορώ να πω ότι (είμαι στο στάδιο που) λατρεύω την τηλεοπτική Little Dorrit. Την έδειχνε και κάποιο κρατικό κανάλι πρόσφατα. Και μόνο που ξαναβλέπω τον Κόρτνεϊ, φτάνει (στο ρόλο του «πατέρα του Μάρσαλσι», σεβαστού τροφίμου των φυλακών για οφειλέτες απ' όπου είχε περάσει και ο πατέρας Ντίκενς). Κατά τ' άλλα, σειρά του BBC με γνώριμο στιλ, πάντα σίγουρο στοίχημα.
http://www.youtube.com/watch?v=TzXMljRHfas
Κατά τ' άλλα, σειρά του BBC με γνώριμο στιλ, πάντα σίγουρο στοίχημα.
Σχετικό αυτό. Η Μικρή Ντόριτ είχε πάρει πολύ χλιαρές κριτικές εδώ πέρα. Μερικοί το θάψανε ελαφρώς.
Αλλά και το στυλ έχει αλλάξει. Αν συγκρίνεις μεταφορές της δεκαετίας του '70 με αυτές της δεκαετίας του '90 και με τις τωρινές, θα δεις ότι όσο περνάνε τα χρόνια το Μπιμπισί απλοποιεί, απλοποιεί, απλοποιεί (τη γλώσσα, τις υποθέσεις κλπ) κάνοντας δηλαδή αυτό για το οποίο το κατηγορούνε.
Αλλά μια που λέμε για σειρές, παρακολουθώ αυτή την εποχή το τρίτο Damages με την Γκλεν Κλόουζ, το τρίτο Mad Men και το τρίτο Big Bang Theory. Ομολογώ ότι παρακολουθώ και το γενικά βλακώδες Flashforward, το οποίο είναι σα να έχουν μαζευτεί όλοι οι Άγγλοι του Χόλλυγουντ και από αντίδραση που δεν τους δίνουν δουλειά οι Αμερικανοί φτιάξανε δικό τους σήριαλ. Πρόσφατα ανακάλυψα ένα δικαστικό με τίτλο The Good Wife, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν είναι καλό ή όχι. Έχει ενδιαφέρον πάντως.
nickel
24-03-2010, 12:11 AM
Μιλούσα για προσωπικό κόλλημα με τις αγγλικές σειρές, του BBC ειδικότερα. Δηλαδή και η μέτρια μεταφορά ενός μέτριου Ντίκενς φτάνει να είμαι εγώ στη νιρβάνα μου. Από την άλλη, εδώ δεν έχω παρακολουθήσει ούτε μία μεταφορά γνωστού μυθιστορήματος, ούτε ένα επεισόδιο Καραγάτση.
Μιλούσα για προσωπικό κόλλημα με τις αγγλικές σειρές, του BBC ειδικότερα. Δηλαδή και η μέτρια μεταφορά ενός μέτριου Ντίκενς φτάνει να είμαι εγώ στη νιρβάνα μου. Από την άλλη, εδώ δεν έχω παρακολουθήσει ούτε μία μεταφορά γνωστού μυθιστορήματος, ούτε ένα επεισόδιο Καραγάτση.
Αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο, ούτως ή άλλως. Γιατι δυστυχώς, τα ελληνικά σήριαλ πασχουν. Τουλάχιστον όπως τα θυμάμαι, γιαίτ εδώ και πολλά χρόνια δεν ζω Ελλάδα κι εχουν αλλάξει τα αισθητήριά μου, δεν αντέχω πανω από πεντε λεπτά ελληνική σειρά. Αν και βλέποντας λίγο τις σαπουνόπερες (σε κάτι φίλους που έχουν Νόβα) βλέπω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική τηλεόραση είναι οι ηθοποιοί. Τόσο αφύσικο παίξιμο, κανονικά θα έπρεπε να τους εχουμε παρει με τις ντοματες. Για να μην τους παρει όλους η μπάλλα, οι παλιοί είναι γενικά μια χαρα (Δανδουλάκη κλπ), οι νεότεροι είναι για τα σκουπίδια. Τι στο καλό μάθανε στη δραματική σχολή;
Συγκρίνοντας με τις αγγλικές σαπουνόπερες, οι οποίες δε βλέπονται, οι ελληνικές χάνουν πολύ. γιατί οι ηθοποιοί στις αγγλικές σαπουνόπερες είναι καλοί ηθοποιοί. μπορέι να μην γίνουν ποτέ σταρ του χόλλυγουντ, αλλα είναι 10000% ρεαλιστικοί.
ΥΓ Να προσθέσω ότι μόνο μία φορά έχω δει ασχημο παίξιμο σε αγγλικό σήριαλ, από την Ελίζαμπεθ Χάρλευ που είχε εναν μικρό ρόλο στο Sharpe το '94. Αλλά γδυνόταν στην οθόνη, οπότε υπήρχε μια λόγική εξήγηση στο γιατι της δώσανε τη δουλειά.
Katerina_A
27-03-2010, 04:45 PM
Αλλά μια που λέμε για σειρές, παρακολουθώ αυτή την εποχή το τρίτο Damages με την Γκλεν Κλόουζ, το τρίτο Mad Men και το τρίτο Big Bang Theory...Πρόσφατα ανακάλυψα ένα δικαστικό με τίτλο The Good Wife, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν είναι καλό ή όχι. Έχει ενδιαφέρον πάντως.
Εγώ θέλω να ξεκινήσω το τρίτο Damages (Καλό; Ο δεύτερος κύκλος με εκνεύρισε κάπως), απολαμβάνω το Big Bang Theory, αλλά διαρκεί τόσο λίγο που μένω με τη χαρά και έχω επίσης ανακαλύψει το The Good Wife (http://www.imdb.com/title/tt1442462/), το οποίο μου αρέσει γιατί έχει ωραία φωτογραφία (σκοτεινούτσικη) και οι ερμηνείες είναι πολύ καλές. Οι αυτοτελείς ιστορίες δεν σου παίρνουν και το μυαλό από την πρωτοτυπία, αλλά υπάρχει το βασικό storyline που, προς το παρόν τουλάχιστον, υπόσχεται πολλά.
Παίζει η Julianna Margulies που έπαιζε την αρχινοσοκόμα στους πρώτους κύκλους του ER (ήταν και σφόδρα ερωτευμένη με τον παιδίατρο Κλούνεϊ εκεί πέρα). Κάνει τη σύζυγο ενός πρώην Εισαγγελέα (State's Attorney), ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή με ένα σωρό κατηγορίες: από διαφθορά, μίζες και υπεξαίρεση μέχρι πολλαπλές εξωσυζυγικές σχέσεις. Τον σύζυγο τον παίζει ο Chris Noth που έπαιζε πολλά χρόνια στο Law & Order και μετά έκανε τον Big στο Sex & The City.
Αφού λοιπόν τη διασύρανε καλά-καλά τα κανάλια και βγάλανε στη φόρα ό,τι πλυμένο κι άπλυτο είχε ο σύζυγός της και οι ερωμένες του, έμεινε ρέστη κι αναγκάστηκε να ξεθάψει το πτυχίο της από τη νομική και να πάει να δουλέψει σε μια δικηγορική φίρμα από το μηδέν για να ζήσει την οικογένειά της. Τη βοήθησε κι ένας παλιός συμφοιτητής (Josh Charles, τον θυμάται κανείς από τον Κύκλο των χαμένων ποιητών; ) που είναι συνέταιρος στη φίρμα.
Επίσης να προειδοποιήσω: Μακριά από το The Fogrotten (http://www.imdb.com/title/tt1420425/). Μεγάλη σαχλαμάρα! Πιασάρικο το θέμα (μια ομάδα εθελοντών ψάχνει την ταυτότητα νεκρών που βρίσκονται στα αζήτητα), θέλει να γίνει CSI στη θέση του CSI αλλά δεν τα καταφέρνει. Απ' ό,τι ακούω πάει για κόψιμο.
Τέλος, μου άρεσε ο πρώτος κύκλος του Dollhouse (http://www.imdb.com/title/tt1135300/), αλλά ο δεύτερος δεν βλέπεται. Έφαγε κι αυτή η σειρά κόψιμο, ίσως πριν από την ώρα της. Πολλές σειρές κάνουν κοιλιά αλλά τα κανάλια τις κρατάνε. Αυτή εδώ μου φαινόταν ότι είχε δυνατότητες, αλλά την έφαγε η μαρμάγκα. Δύο κύκλους και τετέλεσται.
Εγώ θέλω να ξεκινήσω το τρίτο Damages (Καλό; Ο δεύτερος κύκλος με εκνεύρισε κάπως), απολαμβάνω το Big Bang Theory, αλλά διαρκεί τόσο λίγο που μένω με τη χαρά
Το Damages μέχρι στιγμής δεν με έχει ενθουσιάσει κι είναι στο τέταρτο επεισόδιο, αλλά έχει κάποιες εκπλήξεις, οπότε μπορεί να υπάρξει συνέχεια με πιο πολύ ενδιαφέρον. Στο πρώτο η ερμηνεία της Γκλέν Κλόουζ ήταν φοβερή. Από τότε όμως το σενάριο δεν έχει πολλά για ερμηνείες. Το BBT δεν ξέρω τι έγινε, έδειξαν πεντέξι επεισόδια και μετά αυτό ήταν, εξαφανίστηκε χωρίς καμία εξήγηση. Οπότε περιμένω το ντιβιντί. Τα καλά χιουμοριστικά προγράμματα είναι σε μικρές δόσεις.
Ο Κρις Νοθ ξανάπαιξε στο Law & Order criminal intent, πρόσφατα. Γενικά όλα τα Law & Order είναι τόσο αλληλομπερδεμενα, με κόσμο από το ένα να πηγαίνει στο άλλο κλπκλπ. Πέρσι που ήμουνα Νέα Υόρκη και δυστυχώς αρρώστησα και καθόμουνα μέσα, είχε η τηλεόραση κάθε βράδυ κι από ένα διαφορετικό Law & Order, και με λίγο ψάξιμο έβλεπες δυο-τρία επεισόδια ημερησίως σε όλα τα κανάλια.
Τα άλλα που αναφέρεις δεν τα έχω υπόψη μου.
Γενικά η απορία μου για την Ελληνική τηλεόραση είναι αφού τα δείχνουν όλα τα ξένα πολύ αργά, ποιος τα βλέπει. Εδώ τα δείχνουν στις εννιά.
nickel
24-05-2010, 04:27 PM
MythBusters (http://en.wikipedia.org/wiki/Mythbusters)? MythBusters (http://www.imdb.com/title/tt0383126/episodes#season-1) anyone?
Έπρεπε να φτάσει στο τελείωμα της 8ης σεζόν για να μάθω γι' αυτή τη σειρά; (Από το γιο μου.)
Το βλέπει κανείς άλλος; Παίζεται / Κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Ή να προσευχηθώ στον Μεγάλο Μανιτού;
drsiebenmal
24-05-2010, 04:48 PM
Τώρα; Τώρα τους ανακάλυψες; Που έχουν συντρίψει εδώ και 2-3 σεζόν όποιον μύθο σέρνεται στην πιάτσα; Τους έβλεπα μανιωδώς στη Νόβα ως την εποχή που υπήρχε ελεύθερος χρόνος, μέχρι το 1-2 πΔΝΤ (και πΛεξ :))
Ambrose
24-05-2010, 08:31 PM
Εγώ πάλι άρχισα να βλέπω ξανά από την αρχή τα αγαπημένα μου X-files.
Lexoplast
24-05-2010, 08:34 PM
Για τους φίλους του βρετανικού και μακάβριου χιούμορ υπάρχει το Psychoville (http://btjunkie.org/torrent/psychoville-1-season/43581273e8c635d314be25fe88bd2c16d5a764a35e20). 7 επεισόδια είναι όλα κι όλα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), λίγα και καλά.
http://www.youtube.com/watch?v=2F3p4J71QO4
MythBusters (http://en.wikipedia.org/wiki/Mythbusters)? MythBusters (http://www.imdb.com/title/tt0383126/episodes#season-1) anyone?
Έπρεπε να φτάσει στο τελείωμα της 8ης σεζόν για να μάθω γι' αυτή τη σειρά; (Από το γιο μου.)
Το βλέπει κανείς άλλος; Παίζεται / Κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Ή να προσευχηθώ στον Μεγάλο Μανιτού;
Τη βάζει ο Skai! Από ότι βλέπω, τα παλιά επεισόδια υπάρχουν στο greektube (http://www.greektube.org/content/view/89766/2/).
Την περασμένη βδομάδα βγάλανε ψεύτη τον καημένο τον Q του James Bond...:rolleyes:
Zazula
25-05-2010, 09:04 AM
Ένα έχω να πω: Έλεος! :D http://www.skai.gr/tv/show/?showid=63918
Porkcastle
25-05-2010, 04:30 PM
Ξενέρωσα απίστευτα με το φινάλε του Lost. :/
Palavra
25-05-2010, 04:34 PM
Αχ, πες τι έγινε! Εγώ το βαρέθηκα που με κρατούσε σε αγωνία και το παράτησα ήδη από το 2ο κύκλο.
Porkcastle
25-05-2010, 04:39 PM
Θα σου πω σε π.μ. :)
Palavra
25-05-2010, 04:41 PM
Άντεντέ, πολύ αργείς!
Porkcastle
25-05-2010, 05:13 PM
Έξι χρόνια έκανα υπομονή για να μάθω κι εσύ ούτε δύο λεπτά δεν αντέχεις. Τς, τς, τς... :D:D:D
Κι εγώ θέλω να μάθω τι έγινε, γιατί κι εγώ το παράτησα στο δεύτερο κύκλο.
Καλά, εντάξει, θα το δω στη Βίκι (δεν μπορεί, θα το λέει).
Earion
26-05-2010, 09:23 AM
Υπάρχει ειδικό βικούργημα, η Lostpedia (http://lostpedia.wikia.com/wiki/Main_Page). Επί παντός επιστητού.
nickel
26-05-2010, 07:48 PM
Για τους φίλους του βρετανικού και μακάβριου χιούμορ υπάρχει το Psychoville. 7 επεισόδια είναι όλα κι όλα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), λίγα και καλά.
Ευχαριστώ πολύ. Την τίμησα δεόντως!
Porkcastle
26-05-2010, 08:08 PM
Άρχισα προχθές το Flash Forward (http://en.wikipedia.org/wiki/FlashForward) και, από τα τρία επεισόδια που έχω δει μέχρι τώρα, φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα σειρά που σε κρατάει σε αγωνία. H υπόθεση είναι ένας συνδυασμός Lost (στη σειρά παίζουν γνώριμες φυσιογνωμίες του Lost), Heroes και 24: Όλος ο πλανήτης παθαίνει εγκεφαλικό μπλακάουτ που διαρκεί 137 δευτερόλεπτα. Όταν συνέρχονται συνειδητοποιούν πως, στο διάστημα που ήταν "εκτός", είδαν εικόνες από τη ζωή τους 6 μήνες μετά. Την άκρη αναλαμβάνει να βρει το FBI (με επικεφαλής τον Τζόζεφ Φάινς*, παρακαλώ) και εκεί αρχίζει το μπάχαλο...
Απ' ό,τι διαβάζω η σειρά (φετινή ήταν) έπαιξε μόνο έναν κύκλο και μόλις τελείωσε. Πάω για το τέταρτο επεισόδιο...
*καλός αλλά το αδερφάκι του καλύτερο, χαχα...
Αν θέλεις σου λέω το τέλος. Η αλήθεια είναι ότι όπως και το Λοστ μάλλον δεν ξέρει πού πάει η σειρά και απλώς το τραβάνε μέχρι να μην παίρνει άλλο. Τα πρώτα έξι επεισόδια είναι καλά, μετά μπλέκουν πολλά ασύνδετα μεταξύ τους.
Α, χαρακτηριστικό της σειράς είναι ότι στεγάζει όλο το αγγλικό Χόλυγουντ και το καστ είναι λίγο οικογενειακή υπόθεση. Ο πρωταγωνιστής, η πρώην κουνιάδα του, η σύζυγος του συμμαθητή του κλπκλπ.
nickel
27-05-2010, 01:56 PM
Καλή μου SBE, κάνεις που κάνεις τον κόπο και γράφεις εδώ και μας αρέσει να σε διαβάζουμε. Κάνε, να χαίρεσαι ό,τι θες, λίγο παραπάνω κόπο, να διορθώνεις τόνους και αναγραμματισμούς. Δεν είναι ωραίο σε φόρουμ γλώσσας να υπάρχουν κείμενα που δείχνουν σεβασμό στην αλήθεια και τη λογική, αλλά όχι στην ίδια τη γλώσσα! Σε παρακαλώ προσωπικά. :o
Ωχ, συγγνώμη! Έχω διορθωτήρι του Φάιρφοξ, αλλά ψάχνω για καλύτερο, γιατί αυτό που έχω έχει πολλές άγνωστες λέξεις (ή χρησιμοποιώ εγώ πολλές άγνωστες λεξεις). Κάθε πρόταση δεκτή.
daeman
27-05-2010, 02:04 PM
Ωχ, συγγνώμη! έχω διορθωτήρι του Φάιρφοξ, αλλά ψάχνω για καλύτερο, γιατί αυτό που έχω έχει πολλές αγνωστες λεξεις (ή χρησιμοποιώ εγώ πολλές αγνωστες λεξεις). Κάθε πρόταση δεκτή.
Ούτε τις λέξεις "άγνωστες λέξεις" δεν γνωρίζει; Άχρηστο μου φαίνεται.
Αυτό δεν είναι διορθωτήρι, *διορθωτύρι είναι, τρύπιο σαν ελβετικό τυρί. ;)
Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο επισημαντήρι παρά διορθωτήρι, και επιπλέον έχει το ενοχλητικό ότι μου κοκκινίζει ό,τι γράφω στα αγγλικά, που είναι πολύ ενοχλητικό γιατί ελληνικά δεν γράφω και τόσο.
Palavra
27-05-2010, 05:54 PM
Μπορείς να κατεβάσεις και speller για τα αγγλικά. Μετά, θα αναγνωρίζει τις γλώσσες αυτόματα και δε θα σε ενοχλεί. Επίσης, με δεξί κλικ στην κάθε λέξη, αντικαθιστά αυτόματα τη λάθος με τη σωστή, όπως δηλαδή γίνεται σε όλους τους διορθωτές κειμένου.
nickel
27-05-2010, 05:58 PM
Θα έλεγα ότι είναι περισσότερο επισημαντήρι παρά διορθωτήρι, και επιπλέον έχει το ενοχλητικό ότι μου κοκκινίζει ό,τι γράφω στα αγγλικά, που είναι πολύ ενοχλητικό γιατί ελληνικά δεν γράφω και τόσο.
Εγώ, που κάνω συνεχείς αναγραμματισμούς (γράφω ακόμα με δύο δάχτυλα και λειτουργούν σαν παλιά χαλασμένη γραφομηχανή), έχω σωθεί με το δίγλωσσο.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3451/
Μετά την εγκατάσταση κάνεις δεξί κλικ μέσα σε πλαίσιο κειμένου του Firefox όπου ετοιμάζεσαι να γράψεις και βεβαιώνεσαι ότι είναι τσεκαρισμένη η επιλογή Check spelling και ότι στην επιλογή Languages είναι τσεκαρισμένο το English & Greek.
nickel
31-05-2010, 03:45 AM
Έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα με μυθιστορήματα και ταινίες που παραβιάζουν τη γραμμικότητα του χρόνου. Πρέπει να είναι πολύ μάστορας ο συγγραφέας για να καταφέρει να ξεχάσω καθ' όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος τη λογική αυτών των θεμάτων, να καταφέρει να «άρω τη δυσπιστία» μου προκειμένου να απολαύσω ένα θέαμα ή ένα παιχνίδι που μου ζητά να παίξω. Παιχνίδια με τον χρόνο που δεν περιλαμβάνουν πολλαπλά σύμπαντα και πολλαπλές εκδοχές της ιστορίας δεν μου λένε πολλά πράγματα, συνήθως με τσατίζουν.
Με πολλή επιφύλαξη λοιπόν ξεκίνησα να βλέπω το Flashforward. Με παγίδεψε και θα με κάνει να δω πού το πηγαίνει, αλλά αυτή τη φορά με τη σιγουριά ότι είναι μια σεζόν κι έξω. Δεν θα ξεκινούσα το Lost αν ήξερα ότι θα κρατούσε τόσες σεζόν και ότι έπαιζε παιχνίδια με το χρόνο που τελικά δεν θα τα καταλάβαινα ποτέ. Κάπου στο τέλος της 3ης σεζόν, νομίζω, άρχισα να το παρακολουθώ σαν αγγαρεία, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί. Αυτό απλώς χειροτέρευε. Δεν ήταν λοιπόν το τέλος του απογοητευτικό. Η μισή από ολόκληρη τη σειρά ήταν απογοητευτική.
Porkcastle
31-05-2010, 02:43 PM
Κάπου στο τέλος της 3ης σεζόν, νομίζω, άρχισα να το παρακολουθώ σαν αγγαρεία, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί. Αυτό απλώς χειροτέρευε. Δεν ήταν λοιπόν το τέλος του απογοητευτικό. Η μισή από ολόκληρη τη σειρά ήταν απογοητευτική.
Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σ' εμένα. Εκεί που τα έμπλεξαν με τα μπρος/πίσω/παράλληλα έχασαν τη μπάλα κι εγώ το ενδιαφέρον μου. Προς το τέλος του 5ου κύκλου άρχισε πάλι να έχει ενδιαφέρον η σειρά αλλά κι αυτό επειδή έπρεπε ν' αρχίσουν να μαζεύουν το κουβάρι, κάτι που τελικά δεν έγινε.
Αντίθετα, μ' αρέσουν οι ιστορίες που παίζουν με τη γραμμικότητα του χρόνου αρκεί να είναι καλογραμμένες (όπως το Εκατό χρόνια μοναξιά, αλλά το Lost δεν ήταν ούτε μια τρίχα από τα ...μαλλιά του Μάρκες).
Είμαι τώρα στο ενδέκατο επεισόδιο του FF, έκανε μια κοιλιά κάπου στο πέμπτο αλλά πήρε τα πάνω του από το όγδοο και μετά. Για να δούμε...
Το FF Νίκελ μοιάζει να είναι μία σειρά μόνο στην αρχή, αλλά προς το τέλος αρχίζει να ξεχειλώνει για τη συνέχεια. Οπότε θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος. Και δε λέω, δουλειά θέλουν οι άνθρωποι που το φτιάχνουν, αλλά σε λίγο θα φωνάζω ξαναφέρτε τις μίνι- σειρές! Έξι, δώδεκα, είκοσι επεισόδια και τέλος.
nickel
14-06-2010, 03:25 AM
Εμένα τα αγαπημένα μου έως τώρα είναι:
Six Feet Under (στην τηλεόραση παιζόταν με τίτλο "Γραφείο Κηδειών Φίσερ". Πολυαγαπημένη σειρά
Ε, είπα να αρχίσω να τη βλέπω κι εγώ. Λέει άλλωστε στην W (http://en.wikipedia.org/wiki/Six_Feet_Under_%28TV_series%29):
Six Feet Under has frequently been described by critics as one of the greatest television series of all time as well has having one of the greatest series finales of all time.
Το τραγουδάκι από το τελείωμα του πιλότου:
http://www.youtube.com/watch?v=09w5gmU9ICg
Νίκελ προχτές κοίταζα στο γιουτιουμπ κλιπάκια από το σήριαλ αυτό και είχα σκεφτεί να ποστάρω εδώ το τέλος, που δείχνει το μέλλον, 2025 και αργότερα.
Η πρώτη σαιζόν είναι κατά τη γνώμη μου αριστούργημα σεναρίου. Το έβλεπα τελείως προσηλωμένη.
Μετά τη δεύτερη χρονιά ήταν πολύ καλό, αλλά όχι σαν την πρώτη χρονιά.
Και βέβαια αναρωτήθηκα πολλές φορές αν οι σεναριογράφοι ήταν ψυχαναλυτές που άφησαν το επάγγελμα.
Zazula
26-07-2010, 04:04 PM
Έχω κυριολεκτικά σωθεί με το απίστευτο www.fullepisodesonline.org (http://www.fullepisodesonline.org)! Τα πάντα όλα, άμεσα διαθέσιμα, πανεύκολα και πρακτικά — το συνιστώ ανεπιφύλακτα! :)
panadeli
02-05-2011, 01:04 PM
Έχει δει κανείς το Arrested Development; Χιουμοριστική σειρά αλλά όχι sitcom. Αν δεν το έχετε δει, κατεβάστε το οπωσδήποτε.
Εγώ αυτή τη εποχή παρακολoυθώ μανιωδώς και πάλι στο BBC τα νέα επεισόδια της γαλλικής αστυνομικοδικαστικής σειρας με γαλλικό τίτλο Engrenages- εδώ το μεταφράζουν Spiral, αλλά δεν είναι εμφανές ότι πρόκειται για τα γρανάζια της δικαιοσύνης. Ο πρώτος κύκλος είχε θέμα τη διαφθορά των δικαστικών και τις στενές τους σχέσεις με τους πολιτικούς, ο δεύτερος τη διαφθορά των δικηγόρων (και ολίγη μαφία και ναρκωτικά). Ο τρίτος τη διαφθορά των δικαστικών, τη διαφθορά των κρατικών λειτουργών, τη διαφθορά των αστυνομικών (που το είχαν κι οι προηγούμενοι κύκλοι), και ολίγο από διακίνηση γυναικών και ψυχοπαθείς δολοφόνους. Αν το πετύχετε πουθενά, να το δείτε.
nickel
03-05-2011, 11:30 AM
Καλημέρα. Κρατάω σημειώσεις, για το καλοκαίρι. Σκέφτομαι να δω και τους Τιδόρ. Να το πράξω;
Porkcastle
03-05-2011, 11:54 AM
Η αγαπημένη μου σειρά τους τελευταίους έξι μήνες είναι το 30 Rock (http://en.wikipedia.org/wiki/30_Rock). Κάθε επεισόδιο είναι μόλις εικοσικάτι λεπτά αλλά οι ατάκες με γονατίζουν (ποτέ δεν πίστευα ότι ο Alec Baldwin μπορούσε να βγάλει τόσο γέλιο). Υπόδειγμα καλογραμμένης γρήγορης κωμωδίας (λίγο να αφαιρεθείς και κινδυνεύεις να χάσεις ένα από τα πολλά αστεία), η σειρά είναι γεμάτη αναφορές, παιχνίδια με στερεότυπα, πανέξυπνες ατάκες και χιούμορ που κινείται σε πολλά επίπεδα. Οι κριτικοί τη λάτρεψαν κι εμένα με κέρδισε από το δεύτερο επεισόδιο.
nickel
03-05-2011, 12:07 PM
Να σημειωθεί ότι το χιούμορ είναι εντελώς αναρχικό και το εμπνέει η πένα της Tina (Σταματίνας) Fey (έχει γράψει όλα σχεδόν τα επεισόδια — δεν έχω χάσει κανένα). Ο Baldwin είναι, πραγματικά, εκπληκτικός — και στις λεπτομέρειες του ρόλου του, τις εκφράσεις, το παιχνίδι με τα μάτια.
Καλημέρα. Κρατάω σημειώσεις, για το καλοκαίρι. Σκέφτομαι να δω και τους Τιδόρ. Να το πράξω;
Αρκεί να μην περιμένεις BBC costume drama. Η σειρά απευθύνεται στη νεολαία κυρίως, δεν έχει πολλή σχέση με την πραγματικότητα, έχει ωραίους ηθοποιούς, γυμνό, σεξ και βια. Είναι δηλαδή ένα ακόμα σαν τα ρωμαϊκά σήριαλ που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Δεν το έχω δει ποτέ, μόνο κάτι σκηνές περιστασιακά.
azimuthios
06-05-2011, 04:06 PM
30 Rock και Arrested Development από κωμικές.
Και The Wire 1,2,3,4,5 εις τη νιοστή από δραματικοκοινωνικές! Εγώ θα το ξαναδώ το καλοκαίρι άλλες δύο φορές τουλάχιστον, αφού το έχω υποσχεθεί σε γυναίκα και δύο φίλους. :)
Και τα δύο παρόλο που είχαν καλές κριτικές δεν είχαν και τόσο μεγάλη ακροαματικότητα. Το Arrested Development ήταν αρκετά βραχύβιο. Το έβλεπα τακτικά.
Τώρα τα μόνα που βλέπω είναι το Big Bang Theory και το Mad Men, αλλά είναι που δεν έχω πλέον τηλεόραση και τα βλέπω ιντερνετικά. Με τηλεόραση θα είχα ανακαλύψει όλο και κάτι πιο φρέσκο.
Οι γνωστοί μου τρελλαίνονται για το How I met your mother, το οποίο δεν μπορώ να πω ότι με έχει ενθουσιάσει, όχι πως είναι άσχημο, αλλά είναι λίγο μπαγιάτικο για όποιον έχει δει το Friends.
Porkcastle
11-06-2011, 07:11 PM
Game of thrones (http://en.wikipedia.org/wiki/Game_of_Thrones_(TV_series)). Νέα σειρά, βασισμένη στα βιβλία του George R.R. Martin (η ομοιότητα με τον Tolkien δεν περιορίζεται στον τρόπο που γράφει τ' όνομά του). Μιλάμε για επική σειρά με τεράστιο προϋπολογισμό, καλούς ηθοποιούς (παίζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Sean Bean αλλά ο χαρακτήρας του Jason Momoa είναι όλα τα λεφτά, θυμηθείτε με) και όλα τα συστατικά που χρειάζονται για να κολλήσεις στην οθόνη: βία, σεξ, δολοπλοκίες, δράκοι και ταχυδρομικά... κοράκια. Τελικά ό,τι βγάζει το ΗΒΟ είναι εγγύηση. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι πως μέχρι τώρα έχουν προβληθεί μόνο 8 επεισόδια· πώς να περιμένω έναν χρόνο για τον επόμενο κύκλο;
http://www.youtube.com/watch?v=XfAE3hIaPm4&feature=related
meidei
12-06-2011, 12:13 AM
Η αγαπημένη μου σειρά τους τελευταίους έξι μήνες είναι το 30 Rock (http://en.wikipedia.org/wiki/30_Rock). Κάθε επεισόδιο είναι μόλις εικοσικάτι λεπτά αλλά οι ατάκες με γονατίζουν (ποτέ δεν πίστευα ότι ο Alec Baldwin μπορούσε να βγάλει τόσο γέλιο). Υπόδειγμα καλογραμμένης γρήγορης κωμωδίας (λίγο να αφαιρεθείς και κινδυνεύεις να χάσεις ένα από τα πολλά αστεία), η σειρά είναι γεμάτη αναφορές, παιχνίδια με στερεότυπα, πανέξυπνες ατάκες και χιούμορ που κινείται σε πολλά επίπεδα. Οι κριτικοί τη λάτρεψαν κι εμένα με κέρδισε από το δεύτερο επεισόδιο.
Πολύ δυνατό το 30 Rock. Η Σταματίνα είναι άριστη σεναριογράφα και ο Άλεκ θεϊκός ερμηνευτής. Δεν το χάνω.
Φαν του Doctor υπάρχουν εδώ;
Προσωπικά εγώ λόγω ηλικίας ανήκω στους φαν του New Doctor Who Series (τα επεισόδια από το 2005).
nickel
12-06-2011, 02:38 AM
Φαν του Doctor υπάρχουν εδώ;
Ένας του Ντόκτορ Χάους, αν θέλεις. Τον Ντόκτορ Χου δεν τον άντεχα ούτε τις μέρες του Τομ Μπέικερ (τέταρτη ενσάρκωση, που κάθε τόσο τον έπαιρνε το μάτι μου στην τηλεόραση).
drsiebenmal
13-06-2011, 11:41 AM
Μια εντυπωσιακή (κτγμ, οκ) συνέντευξη της Ροζάν Μπαρ στον Γκάρντιαν του Σαββάτου:
Roseanne Barr: 'Fame's a bitch. It's hard to handle and drives you nuts'
With a hit TV show, Roseanne Barr could get the best tables in the best restaurants. Never mind about the empty flattery, the nervous breakdowns and the feeling of being used for 10 years. But she's not bitter. Honest. [...]
Εδώ η συνέντευξη-ποταμός (http://www.guardian.co.uk/culture/2011/jun/11/roseanne-barr-on-fame) (έχει και διάφορα γλωσσικά ενδιαφέροντα, π.χ. για τις μεθοδεύσεις (http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?9010) που αντιμετώπιζε: I was still clueless about the extent of the subterfuge).
Και κττγμ: Ακόμη και η επιλογή του τσιτάτου για τον τίτλο του άρθρου και η εισαγωγική του παράγραφος προσφέρουν ένα ακόμη επιχείρημα στη φαρέτρα όσων υποστηρίζει η ηθοποιός. Δείτε τα ξανά αφού διαβάσετε τη συνέντευξή της...
Και ο Τζορτζ Κλούνι είχε παίξει στη σειρά; Ποιος τον θυμόταν;
Cadmian
13-06-2011, 11:51 AM
Φαν του Doctor υπάρχουν εδώ; Προσωπικά εγώ λόγω ηλικίας ανήκω στους φαν του New Doctor Who Series (τα επεισόδια από το 2005).
Εδώ φαν του Doctor, από την εποχή που η εκπομπή παιζόταν απ' την ΕΤ1. Τα επεισόδια απ' το 2005 και μετά είχαν διάφορα σκαμπανεβάσματα και ανισότητες, όπως και η περσινή σεζόν με τον νέο Δόκτωρ, αλλά τώρα καλά το πάνε. Βέβαια με μέτρο σύγκρισης την ερμηνεία του David Tennant έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους, αλλά και πάλι, με τα τελευταία επεισόδια το πάνε πολύ καλά.
Και οι κλώνοι του τωρινού Δόκτωρ (Torchwood κ.α.) δεν ήταν καθόλου κακοί, αλλά είχαν τις αστοχίες του σε σημεία.
Cadmian
13-06-2011, 11:57 AM
Επίσης, για όσους δεν το έχουν τσεκάρει ακόμη, εδώ όλα τα επεισόδια του South Park (http://www.southparkstudios.com/full-episodes) χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε τίποτα.
Και εδώ η αντίστοιχη ιστοσελίδα με τα επεισόδια του Futurama (http://futurama-episode.com/).
Για το ανεκδιήγητο Family Guy και τους κλώνους του δεν το συζητάω καν. Στην πυρά.
Ένα κλιπάκι για τους κινδύνους της μετάφρασης. Απόσπασμα απο μια αγαπημενη σειρά που την έβλεπα μανιωδώς κάποτε. Όποιος θέλει να γελάσει μέχρι δακρύων χωρίς να το σκεφτέι πολύ αρκεί να δει το επεισοδιο Daphne's Room. Αλλά ας δούμε τα μεταφραστικά πρώτα:
http://www.youtube.com/watch?v=YIKKpdG029Y&NR=1
nickel
20-11-2011, 01:37 PM
Μα αλήθεια, δεν υπάρχει κανείς στο φόρουμ που να έχει παρακολουθήσει τη σειρά Modern Family (http://www.imdb.com/title/tt1442437/);
Είναι τώρα στην τρίτη σεζόν και έχει πάρει δύο Emmy καλύτερης κωμικής σειράς (Outstanding Comedy Series). Μοναδικός γνωστός ηθοποιός είναι ο Εντ Ο'Νιλ, που έκανε τον Αλ Μπάντι στη σειρά Παντρεμένοι με παιδιά (ενός καιρού που δεν έβλεπα σίριαλ).
Έχω την εντύπωση ότι δεν την προβάλλει κανένα κανάλι, αν και είδα μια παρουσίαση εδώ (http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=32056) σε ελληνική εφημερίδα. Εμένα μου την έκανε δώρο η κόρη μου και είδα 50 επεισόδια μέσα σε λίγες εβδομάδες — τα ρούφηξα κανονικά. Μιλάμε για το αντίδοτο στην κρίση.
http://www.youtube.com/watch?v=PyUNRWJg0P8
azimuthios
20-11-2011, 02:14 PM
Εγώ την πρώτη σεζόν. Ωραία!
Τελευταία μου είπαν για το Community και ανυπομονώ να το μεταφορτώσω δω!
drsiebenmal
20-11-2011, 02:41 PM
Η σειρά προβάλλεται στην Ελλάδα από το Foxlife (http://www.foxlifetv.gr/series) (που συμπεριλαμβάνεται στα ψηφιακά πακέτα της Nova και της OTEtv), αλλά δεν έτυχε να τη δω ποτέ.
Palavra
18-01-2012, 12:44 PM
Μα αλήθεια, δεν υπάρχει κανείς στο φόρουμ που να έχει παρακολουθήσει τη σειρά Modern Family (http://www.imdb.com/title/tt1442437/);
Αυτή η σειρά είναι τόσο αστεία, που μερικές φορές γελάω τόσο δυνατά και δεν ακούω τις επόμενες ατάκες. Να 'σαι καλά :)
nickel
18-01-2012, 12:55 PM
Οπότε πρέπει να παρακολουθήσεις αυτό το βιντεάκι, πρώτα στο σημείο που διάλεξα, έπειτα δες το ολόκληρο.
http://www.youtube.com/watch?v=us_aEJe1Egg
Count Baltar
18-01-2012, 01:18 PM
Τι λέτε, κύριε! Έχω περάσει τα μέσα της δεύτερης σεζόν, και γελάω μέχρι δακρύων. Και, πέρα από το γεγονός ότι απολαμβάνω τα κάλλη αμφότερων των πρωταγωνιστριών (οκέι, οκέι, η νοτιοαμερικάνα είναι εντελώς θεά!), μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι -κυρίως λόγω της χαζομάρας του γαμπρού του "Αλ Μπάντι"- το ζεύγος των γκέι παραπέμπει πολύ περισσότερο σε συνηθισμένο παντρεμένο ζευγάρι.
Palavra
18-01-2012, 01:20 PM
Εμένα ο αγαπημένος μου είναι ο Μάνι (ο τηλεοπτικός γιος της εν λόγω νοτιοαμερικάνας που είναι όντως θεά (http://www.imdb.com/name/nm0005527/)).
nickel
18-01-2012, 01:25 PM
Μπορείς να πιστέψεις ότι έχει εικοσάχρονο γιο;
...το ζεύγος των γκέι παραπέμπει πολύ περισσότερο σε συνηθισμένο παντρεμένο ζευγάρι.
Το τι κλισέ συνήθεια και καβγά παντρεμένων θα δούμε τελικά στο δικό τους σπιτικό...
Count Baltar
18-01-2012, 01:40 PM
XAXAXAXAXA, από το λινκ της Palavra έπεσε το μάτι μου σε αυτό:
I'm a natural blonde. But when I started acting, I would go to auditions and they didn't know where to put me because I was voluptuous and had the accent--but I had blonde hair. It was ignorance: they thought every Latin person looks like Salma Hayek.
I'm a natural blonde. But when I started acting, I would go to auditions and they didn't know where to put me because I was voluptuous and had the accent--but I had blonde hair. It was ignorance: they thought every Latin person looks like Salma Hayek.
Εμ, δεν έχει άδικο η γυναίκα για το στερεότυπο. Τωρα για το τι εννοεί ξανθιά δεν ξέρω, παντως βρήκα αυτό:
2323
Θέλω τα στοιχεία του πλαστικού χειρούργου της.
Zazula
18-01-2012, 08:14 PM
Τωρα για το τι εννοεί ξανθιά δεν ξέρω, παντως βρήκα αυτό:
2323
Δηλαδή εσύ το χρώμα αυτό των μαλλιών πώς το λες; Σαντρέ; Πάντως τέτοιο χρώμα μαλλί έχει η κόρη μου, κι όλοι ξανθά λένε πως είναι τα μαλλιά της.
Θέλω τα στοιχεία του πλαστικού χειρούργου της.
Γιατί, τι έχει κάνει; Στις φωτό δεν πρόσεξα κάποια διαφορά. Πριν απ' το 2000 έκανε κάποια επέμβαση;
Δηλαδή εσύ το χρώμα αυτό των μαλλιών πώς το λες; Σαντρέ; Πάντως τέτοιο χρώμα μαλλί έχει η κόρη μου, κι όλοι ξανθά λένε πως είναι τα μαλλιά της.
Γιατί, τι έχει κάνει; Στις φωτό δεν πρόσεξα κάποια διαφορά. Πριν απ' το 2000 έκανε κάποια επέμβαση;
Περί χρώματος: Είναι φωτογραφία και μπορεί να παίζουν και τα φώτα, οπότε δεν ξέρω με σιγουριά τι χρώμα είναι. Στην Ελλάδα λέγεται ξανθό, αλλά επειδή όλα είναι σχετικά, εδώ που οι ξανθοί είναι πιο πολλοί το λένε καστανό ανοιχτό (δεν αστειεύομαι).
Όσο για τον πλαστικό, μα επειδή δεν βλέπεις τι έχει κάνει, γι' αυτό θέλω το τηλέφωνο του πλαστικού της.
Εγώ βλέπω ότι μεταξύ 2000 και 2010 δεν υπάρχει καμία μα καμία απολύτως διαφορά. Ίσως μάλιστα δείχνει λίγο πιο νέα στη φωτογραφία του 2010.
Cadmian
18-01-2012, 10:05 PM
Περί χρώματος: Είναι φωτογραφία και μπορεί να παίζουν και τα φώτα, οπότε δεν ξέρω με σιγουριά τι χρώμα είναι. Στην Ελλάδα λέγεται ξανθό, αλλά επειδή όλα είναι σχετικά, εδώ που οι ξανθοί είναι πιο πολλοί το λένε καστανό ανοιχτό (δεν αστειεύομαι).
Και σκούρο ξανθό (για Ελ μιλώντας).
azimuthios
18-01-2012, 10:23 PM
The Killing.
Δείτε την! Δεν σας λέω τίποτα... 13 επεισόδια που δεν θέλεις να τελειώσουν.
Palavra
18-01-2012, 10:57 PM
Ω, ναι, έχει δίκιο ο αποπάνω (μόνο που 13 επεισόδια δεν φτουράνε...)
nickel
19-01-2012, 12:40 AM
Εντάξει, εντάξει. Θα κάνουν παρέα του Luther. Με την ευκαιρία, για τους φίλους τού Modern Family (και της Σοφίας) να πώς πήραν προχτές τη Χρυσή Σφαίρα — ενδιαφέρει κάθε μεταφραστή.
http://www.youtube.com/watch?v=f0ZrOgGULcc
Ω, ναι, έχει δίκιο ο αποπάνω (μόνο που 13 επεισόδια δεν φτουράνε...)
Αναφέρεστε στο Αμερικάνικο ρημέικ ή στο δανέζικο πρωτότυπο, που ήδη μετράει δύο σειρές;
Ρωτάω γιατί είδα πρώτα το αμερικάνικο και μου άρεσε και μετά είδα το δανέζικο και μου άρεσε πιο πολύ.
Count Baltar
19-01-2012, 10:09 AM
Αν κρίνω από το πόσος αυτοσαρκασμός πέφτει σε αυτή τη σειρά, η δήλωσή της (ως Γκλόριας) σε ένα από τα επεισόδια του πρώτου κύκλου "Come on, my dear! Do you know how much work it takes to look like this?", ενώ ταυτόχρονα κάνει τάχα πως ανασηκώνει τα στήθη της με τα χέρια της, λέει πολλά, δεν λέει;
Zazula
19-01-2012, 10:26 AM
Μα, η «πολλή δουλειά» για να φαίνεται μια γυναίκα εκθαμβωτική περιλαμβάνει και τη διατροφή και την άσκηση και πολλά άλλα τέτοια επώδυνα, δυσάρεστα, περιοριστικά κι επίπονα. Οι πλαστικές υπάρχουν ακριβώς και για αυτόν τον λόγο (μεταξύ των άλλων, των προφανών): Επειδή θέλει πάρα μα πάρα πολλή δουλειά να διατηρείται κάποια έτσι, οπότε λειτουργούν και για να κόβουν δρόμο ορισμένες που δεν αντέχουν την ορθόδοξη ατραπό.
Η άσκηση και η καλή διατροφή που αναφέρεις Ζαζ, σε συνδυασμό με το τι κληρονόμησες από τους γονείς σου, θα σε διατηρήσουν σε καλή κατάσταση για την ηλικία σου, αλλά δεν σταματάνε το χρόνο, αλλιώς θα είχαμε βρει τη λύση για το γήρας. Ο πλαστικός (και τα συναφή) δεν είναι γρήγορη λύση σε αυτό που αμέλησες να κάνεις από μόνος σου, είναι κανονικότατη παρέμβαση σε κάτι που δεν φτιάχνεται αλλιώς.
Παλιότερα οι σταρ του Χόλιγουντ γέρναγαν όπως όλος ο κόσμος, αλλά και τότε είχαν καλή διατροφή και άσκηση και όλο το μακιγιάζ και το χτένισμα και το φωτισμό της ζωής τους. Εκτός αν η Γκρέης Κέλλυ στα 50 που πέθανε έδειχνε 50 γιατί έπαψε να κάνει γυμναστική και να έχει καλή διατροφή. Και μια που την αναφέραμε, εδώ είναι 25 ετών.
2330
κι εδώ (http://www.flickr.com/photos/26612863@N00/3811623421/) το 1978, λίγο ατημέλητη, ίσως. Δεν έπαψε να είναι ωραία γυναίκα επειδή μεγάλωσε, αλλά δεν έπαψε και να μεγαλώνει.
Palavra
19-01-2012, 01:22 PM
Δεν φαίνεται να έχει κάνει πλαστική, πάντως. Επίσης, επειδή πρόσφατα είχα μια σύντομη γνωριμία με τον κόσμο του μακιγιάζ :inno::rolleyes:, κατάλαβα ότι μία καλή αισθητικός για περιποίηση δέρματος και μια καλή μακιγιέζ, που χρησιμοποιεί ειδικά προϊόντα, μπορούν να σε κάνουν αγνώριστη (και αγνώριστο φυσικά, κάτι ξέρει ο Κουλούρης :D).
Θέλω να πω, μόνο και μόνο για βάση στο επαγγελματικό μακιγιάζ, χρησιμοποιούνται πλέον 3 προϊόντα και πάνω: υδατική, βάση που γεμίζει τις ατέλειες όπως ρυτίδες, σημάδια κτλ, σταθεροποιητική βάση για να μείνει το μεϊκάπ στη θέση του. Μετά, ακολουθεί μέικαπ, που παλιά λεγόταν φοντετέν, (foundation), συχνά σε περισσότερες από 3 αποχρώσεις για να φαίνεται φυσικό. Επίσης, έχουμε: ενυδατική και κονσίλερ κάτω από τα μάτια, και σταθεροποιητική βάση στο καπάκι των ματιών. Μην ξεχάσουμε και την πούδρα για να φαίνεται το αποτέλεσμα καλύτερο. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 8 προϊόντα (βάλε και μερικά ακόμα αν χρησιμοποιήσεις πάνω από 2 αποχρώσεις μέικαπ) μόνο για να φαίνεται ωραίο το δέρμα. Ακολουθούν σκιές (με καλά πινέλα, μπορείς μέχρι και να κάνεις το σχήμα των ματιών να φαίνεται διαφορετικό), ρουζ, κραγιόν. Βάλε καμιά 15ριά με 20ριά προϊόντα μακιγιάζ μόνο για το πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο, μια γυναίκα που είναι όμορφη, μπορεί να γίνει εξωπραγματική
Σε όλα αυτά, προσθέτουμε γυμναστική, που κάνει και καλό στο δέρμα, διατροφή με φρούτα και λαχανικά, καλό βραδυνό ύπνο, και έχουμε μια γυναίκα που φαίνεται να μην γερνάει. Μπορεί το πρωί που ξυπνάει να μην είναι έτσι όπως βγαίνει στην τηλεόραση, νομίζω όμως πως δε θα 'ναι και άσχημη - ιδίως η συγκεκριμένη. Άσε που δεν είναι δα και τόσο μεγάλη, μόλις 40 χρονών.
daeman
19-01-2012, 02:52 PM
[...]Βάλε καμιά 15ριά με 20ριά προϊόντα μακιγιάζ μόνο για το πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο, μια γυναίκα που είναι όμορφη, μπορεί να γίνει εξωπραγματική.
[...]
Και πλασματική, ονείρου πλάσμα (και του μακιγιέρ· και οι μέτοχοι των εταιρειών καλλυντικών ζουν ονειρεμένα).
Handsome is as handsome does (http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?10447-handsome-is-as-handsome-does-ωραίος-είναι-όποιος-πράττει-ωραία), not gruesome. Αλλά δεν κάνει να λέω τέτοια πράγματα σε νήμα με τίτλο "I want to believe".
Οπότε, μπρος στα κάλλη τι είν' ο πόνος (beauty knows no pain (http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?7653-Δαι-μουσικές-(daeman-s-tunes)&p=129427&viewfull=1#post129427); no pain, no gain, again and again, to feign).
Μονώσεις, ασβεστοκονιάματα, επιχρίσματα "Το μποτέ (http://www.slang.gr/lemma/show/mpote_12090)" (των μποτών). :whistle:
nickel
19-01-2012, 02:59 PM
Πάντως, αν θέλετε να μιλήσουμε για θαύμα της φύσης και της επιστήμης (και της γυμναστικής και της καλοζωίας κ.λπ.), ας δούμε και την Τζέιν Φόντα, επίσης στις Χρυσές Σφαίρες. 74 ετών. Δεν ξέρω τι έχει κάνει το μακιγιάζ και τι οι πλαστικές, αλλά την κίνηση του σώματος δεν τη φτιάχνει κανένα μακιγιάζ. Ζουρλάθηκαν από κάτω.
http://www.youtube.com/watch?v=7AR2EMiW2KI
azimuthios
19-01-2012, 04:47 PM
Εγώ αναφέρομαι στο αμερικάνικο, αλλά μια φίλη είδε το δανέζικο πρώτα και ξετρελάθηκα και μου το πρότεινε, αλλά δεν το βρήκα να το κατεβ... εεε... να το αγοράσω εννοούσα! :)
Alexandra
19-01-2012, 06:14 PM
Πάντως, αν θέλετε να μιλήσουμε για θαύμα της φύσης και της επιστήμης (και της γυμναστικής και της καλοζωίας κ.λπ.), ας δούμε και την Τζέιν Φόντα, επίσης στις Χρυσές Σφαίρες. 74 ετών. Δεν ξέρω τι έχει κάνει το μακιγιάζ και τι οι πλαστικές, αλλά την κίνηση του σώματος δεν τη φτιάχνει κανένα μακιγιάζ. Ζουρλάθηκαν από κάτω.
Ναι, φοβερή κίνηση. Και ολοκαίνουργιο τσίτωμα στο πρόσωπο.
Η Τζέην Φόντα από μικρή έκανε μπαλέτο και φαίνεται. Θυμάμαι την εποχή του αερόμπικ ένα από τα προβλήματα που είχαν επισημάνει οι γιατροί ήταν ότι χωρίς τα 35 χρόνια μπαλέτο της Φόντα υπήρχε κίνδυνος οι ασκήσεις να σου δημιουργούσαν πρόβλημα. Το τσίτωμα όντως είναι καινούργιο, όπως επεσήμανε η Άλεξ. Και ο Τομ Κρουζ τσιτώθηκε πρόσφατα. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν, ειδικά στην ηλικία της Φόντα, που δεν το κάνει για να βρίσκει ρόλους ενζενί. Τη μεγάλη θα παίζει ούτως ή άλλως.
Όσο για αυτό που λέει η Παλάβρα, πάντα έτσι δεν ήταν το επαγγελματικό μακιγιάζ; Βέβαια έχει κάποιο δίκιο. Πέρσι είχα να πάω κάπου και πήγα και με βάψανε επαγγελματίες και στις φωτογραφίες δείχνω α. σα να έχω βαφτεί ελάχιστα και β. γύρω στα 28- 30. Προσοχή: όχι όπως όταν ήμουνα 28-30. Δείχνω σαν κάποια 28-30 που μου μοιάζει. Γι'αυτό λέω ότι δεν γίνεται να μην αλλάξεις με το χρόνο, ακόμα κι αν φαίνεσαι νέος. Παρεμπιπτόντως, αυτό ήταν μόνο στις φωτογραφίες. Στην πραγματικότητα έδειχνα γύρω στα 150 γιατί ο σοβάς είχε ραγίσματα και δεν είχα ιδέα πως τα διορθώνουνε χωρίς να χαλάσουν το έργο τέχνης.
Α, και κάτι για τις κυρίες (και τους κυρίους που έχουν τέτοια ενδιαφέροντα), μου έλεγε η μακιγιέζ, που δούλευε παλιά με την Τζόαν Κόλινς, ότι η Κόλινς έβαζε ασπράδι αυγού για βάση κάτω από το μακιγιάζ για να τσιτώσει το δέρμα. Ε, τώρα αυτά τα πουλάνε σε πιο καλή μορφή, αλλά δεν κάνει και τόσο μεγάλα θαύματα. Δηλαδή δεν σε σώζει από κάποια χαρακτηριστικά της μεγαλύτερης ηλικίας, όπως π.χ. τη χαλάρωση κάτω από το σαγόνι. Βεβαίως η Μαρλεν Ντήτριχ είχε λύση και για αυτό, λέει έπιανε το δέρμα της με σελοτέιπ και φόραγε από πάνω περούκα. :omg:
Zazula
20-01-2012, 05:27 AM
Οι πλαστικές υπάρχουν ακριβώς και για αυτόν τον λόγο (μεταξύ των άλλων, των προφανών): Επειδή θέλει πάρα μα πάρα πολλή δουλειά να διατηρείται κάποια έτσι, οπότε λειτουργούν και για να κόβουν δρόμο ορισμένες που δεν αντέχουν την ορθόδοξη ατραπό.
Ο πλαστικός (και τα συναφή) δεν είναι γρήγορη λύση σε αυτό που αμέλησες να κάνεις από μόνος σου, είναι κανονικότατη παρέμβαση σε κάτι που δεν φτιάχνεται αλλιώς.
Σαν να το 'ξερα ότι θα ξέφευγε απ' την προσοχή το «και» που έβαλα στο σχόλιό μου με πλάγια γράμματα, πρόσθεσα και την εντός παρενθέσεων επεξήγηση. Όμως, όχι: Και πάλι κάποιος κατάφερε να το διαβάσει απόλυτα και, φυσικά, να το αποκωδικοποιήσει λάθος... :(
Οι πλαστικές γίνονται για διάφορους λόγους, απ' τους οποίους ανέδειξα έναν (όχι τον βασικότερο, και το επεσήμανα αυτό) ο οποίος απλώς με βοηθούσε να δείξω ότι το να μένει κάποιος σε άριστη φυσική κατάσταση απαιτεί πάρα πολύ κόπο — κόπο στον οποίον ορισμένοι δεν έχουν καμία διάθεση να μπουν. Και είναι λογικό όσοι μπαίνουν τελικά σ' συτήν την επίπονη διαδικασία να λένε «Do you know how much work it takes to look like this?» — επειδή πράγματι θέλει πάρα πολλή δουλειά.
Στον πλαστικό πάντως έχω παρατηρήσει ότι οι γυναίκες δεν καταφεύγουν κυρίως επειδή γεράσανε, αλλά κατά βάση για να αλλάξουν κάτι στην εμφάνισή τους. Κι έτσι, νεότατες κοπέλες «βάζουν βυζί» και φουσκώνουν τα χείλη τους — χωρίς να αποκαθιστούν καμία επίδραση κανενός χρόνου πάνω τους, αλλ' απλώς για enhancement.
Επίσης, κάποιες πηγαίνουν για να κόψουν, όπως προανέφερα, δρόμο από την ορθόδοξη ατραπό — αρκεί να μετρήσουμε πόσες λιποαναρροφήσεις γίνονται καθημερινά, όπου πάλι δεν είναι θέμα γήρατος το αίτιο της επέμβασης αλλ' απλώς η εύκολη και άμεση λύση. (Κάτι ανάλογο κάνουν και οι άντρες στο γυμναστήριο: Φουλ στις πρωτεΐνες για να αντισταθμίσουν την ανάγκη για σωστή διατροφή την οποία δεν έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να κάνουν, φουλ σε συμπληρώματα τύπου CLA κττ για να καεί γρήγορα το λίπος, φουλ σε άλλα όχι και τόσο αθώα πράγματα για την ταχεία αύξηση της μυϊκής μάζας κ.ο.κ. Το fasttrack είναι παντού στην ημερήσια διάταξη σήμερα...)
Όταν μπεις στη διαδικασία των πλαστικών (και, κατά κανόνα, μια γυναίκα δεν μπαίνει στα εξήντα της αλλά πολύ πολύ νωρίτερα) σου αποκαλύπτεται ένας θαυμαστός νέος κόσμος: Η εμφάνισή σου είναι πλέον στην αποκλειστική δική σου ευχέρεια (σε συνδυασμό με την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτείς τις σχετικές επεμβάσεις). Επομένως, αρχίζεις έναν κύκλο από ατέρμονα makeover — όμως ταυτόχρονα συνειδητοποιείς και την καινούργια δύναμη που μόλις απέκτησες: Μπορείς όχι μόνο να αλλάξεις κάτι που δεν σου άρεζε μέχρι τότε, αλλά και να είσαι ήσυχη πως ό,τι και να φέρει ως συνέπεια το στιλ της ζωής σου εσύ έχεις έναν τρόπο να το διορθώσεις. Επομένως χαλαρώνεις σε σχέση με το πόσο προσηλωμένη θα ήσουν σ' ένα υγιέστερο τρόπο ζωής, καθότι γνωρίζεις πια πως θα περάσεις πάλι απ' τον πλαστικό και θα συμμαζέψει ό,τι προκύψει στο μεταξύ. Νιώθεις όπως όταν πρωτόμαθες για το κονσίλερ — κι είχες πλέον την πολυτέλεια να μην κοιμάσαι χορταστικά.
azimuthios
20-01-2012, 01:19 PM
Βρείτε και δείτε τις σειρές γιατί τώρα με το Σ.Ω.Π.Α. και το Φ.Ι.Μ.Ω.Μ.Α. θα περιμένουμε να τις δείξουν τα κανάλια κουτσουρεμένες στις 3 τη νύχτα ή θα δίνουμε 60 ευρώ για να τις προβάλλει η ΝΟΒΑ ένα εξάμηνο μετά... :(
Και η μεταφόρτωση είναι το λιγότερο σε αυτό που πάει να γίνει...
Έχεις δίκιο Αζιμούθιε, αλλά τι να πρωτοδεί κανείς.
Εγώ δεν ασχολούμαι με το σπορ του κατεβάσματος σειρών κλπ, για τα δανέζικα φρόντισε το Μπιμπισί πριν απο μας για μας, τα είδα στην τηλεόραση κανονικά. Δυστυχώς, όπως διαπιστώνω αυτή την περίοδο έχει πέσει περονόσπορος στην τηλεόραση εδώ. Κοιτάζω το πρόγραμμα της εβδομάδας κι είναι λες και είμαι Ελλάδα. Από τις οχτώ μέχρι τις δώδεκα δεν υπάρχει ούτε ένα πρόγραμμα με ηθοποιούς, εκτός από κάτι ταινίες χιλιοπαιγμένες. Όλο ρηάλιτι, διαγωνισμοί και αμφίβολης ποιότητας "ενημερωτικά" του τύπου "ήμουν το μωρό με τα πέντε κεφάλια και τα είκοσι πόδια". Αναρωτιέμαι αν έχουν τελικά δίκιο αυτοί που λένε ότι ο κόσμος δεν θέλει πλέον μυθοπλασία, θέλουν "αληθινά" προγράμματα. Δεν το πιστεύω γιατί τότε θα ήταν και το σινεμά στο μαύρο του το χάλι, και τα θέατρα κλπ. Απλώς είναι φτηνότερα τα προγράμματα χωρίς ηθοποιούς. Κι επειδή αυτή την εποχή ψάχνω για τηλεόραση και οι πάντες με έχουν φλομώσει στο πάρε τρισδιάστατη, η απορία μου είναι: να βλέπω τι στην τρισδιάστατη; Ερασιτέχνες χορευτές, ερασιτέχνες τραγουδιστές, ερασιτέχνες παγοδρόμους, ερασιτέχνες μαγείρους, ερασιτέχνες ηθοποιούς (των ρηάλιτι με σενάριο); Πότε θα δω τους επαγγελματίες;
Ζαζ, δε νομίζω ότι παρεξήγησα. Με το να ορίζεις την "σκληρή δουλειά" σαν σωστή διατροφή και γυμναστική, είναι σα να λες ότι αυτά μπορούν να σταματήσουν το χρόνο κι εκεί είναι η διαφωνία μου, γιατί τίποτα δε σταματάει το χρόνο, ακόμα κι αν δε φαίνεται απο το πρόσωπό μας η ηλικία μας. Επιπλέον, δεν λαμβάνεις υπόψη το ότι οι πλαστικές θέλουν κάθε λίγα χρόνια συντήρηση, κι αυτό εμένα μου φαίνεται πολύ σκληρή δουλειά και επικίνδυνη.
Οι άνθρωποι του θεάματος είναι στο χώρο αυτό γιατί είναι ή ταλαντούχοι ή εμφανίσιμοι ή και τα δύο. Αφήνοντας το ταλέντο στην άκρη, η εμφάνιση είναι πρωτίστως ζήτημα της φύσης. Η Σοφία που έγινε αφορμή της συζήτησης έχει στη σελίδα της παιδικές και εφηβικές φωτογραφίες της απ'όπου μπορούμε να δούμε ότι ήταν ένα παιδί με καλή σωματική διάπλαση για την ηλικία του, ίσως λίγο αδύνατο, που σημαίνει ότι και μεγαλώνοντας θα είναι το ίδιο, και με τα χαρακτηριστικά προσώπου που έχει και τώρα. Δε νομίζω ότι είχε ποτέ ανάγκη για λιποαναρρόφηση, το πολύ να είχε ανάγκη απο κανένα καλσόν με κορσέ κάτω απο κανένα εφαρμοστό φόρεμα, για να πέφτει το φόρεμα καλύτερα.
Κάποιες βελτιώσεις τις υφιστάνται όλοι, άντρες και γυναίκες, από μικρή ηλικία χωρίς να έχουν καλλιτεχνικές φιλοδοξίες π.χ. τα σιδεράκια στα δόντια. Αυτό που περιγράφεις όμως δεν είναι ο μέσος άνθρωπος του θεάματος αλλά η μέση ανασφαλής γυναίκα.
Zazula
20-01-2012, 03:52 PM
Μα, βρε SBE, εγώ στο #175 μίλησα γενικά για τις πλαστικές κι όχι αποκλειστικά για τον κόσμο του θεάματος. Ναι, τη μέση πελάτισσα των πλαστικών χειρουργών περιέγραφα, όπως παραδέχεσαι κι εσύ στο τέλος (κι απορώ που δεν το κατάλαβες).
Ούτε είπα ότι μπορείς να σταματήσεις τον χρόνο (το «εκθαμβωτική γυναίκα» δεν είναι συνώνυμο του «αιώνια παιδίσκη»).
Το ότι εγώ ορίζω ότι η σωστή διατροφή κι η γυμναστική αποτελούν σκληρή δουλειά (δεν είπα το αντίστροφο, που όμως έρχεσαι εσύ και βάζεις στο στόμα μου) δεν αποτελεί και ισχυρισμό ότι έτσι σταματάει ο χρόνος — το οποίο εσύ πάλι με βάζεις να το ισχυρίζομαι μέσω ενός «είναι-σα-να-λες» άλματος.
Τη δε λιποαναρρόφηση στην ανέφερα για να σου δείξω ότι οι κοσμητικές επεμβάσεις δεν γίνονται αποκλειστικά για να αναχαιτιστούν οι συνέπειες του περάσματος του χρόνου, όχι για τη συγκεκριμένη ηθοποιό.
Ειλικρινά θ' αρχίσω να πιστεύω ότι συμμετέχεις σε κάποιον διαγωνισμό για το μεγαλύτερο πνεύμα αντιλογίας. Ή ότι μου κάνεις πλάκα και κάπου πίσω μου είναι κρυμμένη η Κάντιτ Κάμερα. Δεν μπορεί να είσαι ένας τόσο συγκροτημένος άνθρωπος και να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε (όχι να συμφωνήσουμε — να συνεννοηθούμε, να μιλήσουμε για το ίδιο πράγμα) σε τόσο απλά πράγματα...
:lol::lol::lol::lol::lol:
Προφανώς είμαι η Κάντιντ Κάμερα, αφού είμαστε στο νήμα των σήριαλ.
Άσε που μπορεί να μη μου φαίνεται, αλλά τι να σου κάνει 80 χρονών άνθρωπος... Το μυαλό φυραίνει με σταθερό ρυθμό.
azimuthios
20-01-2012, 11:17 PM
SBE, στην Ελλάδα να δεις τι γίνεται! Δεν υπάρχει πρόγραμμα στα κανάλια απλώς. Κι εμείς τους ερασιτέχνες μπλα μπλα που είπες βλέπουμε, αλλά με έναν τρόπο άναρχο και καθαρά ελληνικό. Παραγωγές δεν γίνονται, οι σειρές είναι για τα μπάζα ή το μόνο τους ενδιαφέρον είναι να βρεις αν είναι φτυστές ή όχι με κάποια αμερικανική (βλ. Με λένε Βαγγέλη). Δεν βλέπω τηλεόραση έτσι κι αλλιώς, αλλά παλιά κάτι υπήρχε. Τώρα επικρατεί ΔΝΤ παντού...
Δες και το Lie to Me και το TREME. To ένα θα σε κάνει να παρατηρείς τους γύρω σου πιο προσεκτικά για να δεις αν λένε ψέματα και το δεύτερο έχει καλή μουσική και δείχνει Νέα Ορλεάνη. Πολύ ενδιαφέρον.
Στην Ελλάδα υπάρχει το επιπρόσθετο ότι οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα σειρά ή ταινία παίζεται μεταμεσονύκτια. Δεν ξέρω τι ώρα νομίζουν οι προγραμματιστές των καναλιών ότι βλέπει τηλεόραση ο κόσμος, πιθανώς νομίζουν ότι όλοι ανήκουν στην κατηγορία δημόσιος υπάλληλος που σχολάει στις δύο πάει σπίτι, τρώει και κατά τις τέσσερις πέφτει ξερός και ξυπνάει στις εννιά και μέχρι να μαγειρέψει, να κάνει τις δουλειές του σπιτιού κλπ και μέχρι να καθίσει να δει τηλεόραση έχει πάει μεσάνυχτα. Το αυτό κάνουν και τα παιδάκια του, γιατί αλλιώς πώς εξηγείται να παίζονται παιδικές ταινίες στις δέκα το βράδυ και να υπάρχει κανάλι παιδικό με 24ωρο πρόγραμμα, για τους μικρούς ξενύχτηδες που στις τρεις το πρωί θέλουν τη δόση τους. Και τώρα βεβαίως έχουμε βρει τη φτηνή λύση των ρηάλιτι που δεν τελειώνουν.
Alexandra
21-01-2012, 09:42 AM
Ακριβώς όπως τα λες. Στην Ελλάδα υπάρχουν γονείς που βάζουν τα 6χρονα παιδιά τους για απογευματινή σιέστα στις 4 το απόγευμα. Τα ξυπνάνε με χίλια ζόρια στις 8 το βράδυ, επειδή φυσικά τα παιδιά έχουν πέσει σε βαθύ ύπνο, και μετά μένουν ξύπνια μέχρι τη 1 τη νύχτα, και τρέχουν σαν αφηνιασμένα πάνω από το κεφάλι μου.
azimuthios
21-01-2012, 04:07 PM
Στις 4 η ώρα γυρνάνε τα 6χρονα παιδιά τους από το ολοήμερο και θέλουν λίγο να ξεκουραστούν, αν δεν έχουν 15 δραστηριότητες να κάνουν. Κακό που τα ξυπνάνε στις 8, όχι κακό που τα βάζουν στις 4, αφού δεν μπορούν αλλιώς και δουλεύουν και οι ίδιοι και τα παιδιά είναι στο σχολείο ακόμα.
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό στην περίπτωση που αναφέρεις, Άλεξ, απλώς θεώρησα σωστό να το αναφέρω για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα και να αφορίζουμε αυτούς τους γονείς που σίγουρα ό,τι μπορούν κάνουν τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών, όπως έκανες κι εσύ για το δικό σου παιδί κι εγώ για τα δικά μου και όλοι εδώ μέσα για τα δικά τους.
Alexandra
21-01-2012, 04:51 PM
Δεν ισοπεδώνω τίποτα, ούτε αφορίζω κανέναν. Ούτε θα είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με το πώς μεγαλώνει ο καθένας τα παιδιά του: απλώς περιγράφω το φαινόμενο ένα εξάχρονο και ένα τετράχρονο παιδί να παίζουν κυνηγητό μέσα στο σπίτι μετά τα μεσάνυχτα ενοχλώντας αυτούς που μένουν δίπλα, από πάνω και από κάτω.
Η λογική λέει ότι ένα 6χρονο παιδί πρέπει στις 9 η ώρα να πέφτει στο κρεβάτι του, εφόσον πρέπει να ξυπνήσει στις 7 για να πάει σχολείο. Αλλιώς, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος: Ο απογευματινός ύπνος δημιουργεί βραδινή αϋπνία, το παιδί κοιμάται μετά τα μεσάνυχτα, άρα στις 7 το πρωί ξυπνάει με ελλιπή ύπνο, άρα γίνεται απαραίτητος ο απογευματινός ύπνος, και πάμε πάλι από την αρχή. Όταν το παιδί έχει κοιμηθεί 10 ώρες σερί από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί, δεν έχει ανάγκη από μεσημεριανό ύπνο.
Περαστική μετά τη θάλασσα, εφτά το βραδυ, καλοκαίρι, να αφήσω στα ανήψια μου κάτι μπομπονιέρες, λέω στη μικρή (προσχολική ηλικία): μη φας τώρα κουφέτα γιατί δε θα φας για βράδυ. Και μου απαντάνε οι γονείς: μπα, στις έντεκα θα φάνε για βράδυ. :eek::blink:
Συζήτηση με φίλη που αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα:... και θέλω να το συζητήσω με την αδερφή μου, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω στα παιδιά (ανήψια, προσχολικής ηλικίας). Εγώ: γιατί δεν την παίρνεις ένα τηλέφωνο αργά που θα έχουν κοιμηθεί τα παιδιά; Απάντηση: τα παιδιά κοιμούνται στις δώδεκα, μαζί με τους γονείς. :rolleyes:
Ε, και μετά έχουμε γονείς με περιορισμένο φιλικό κύκλο, συνέχεια κουρασμένους με τα παιδιά τους κλπ κλπ. Δεν είναι και τόσο περίεργο. Και όχι, δεν κρίνω κανένα αλλά στο ΗΒ δε βλεπεις μικρό παιδί έξω μετά τις εφτά το βραδυ και δεν εχω ακούσει ποτέ παιδί να καθεται μεχρι αργά ξύπνιο. Είναι που οι κουτόφραγκοι δεν τα αγαπάνε όπως οι Έλληνες.
azimuthios
21-01-2012, 05:38 PM
Σωστά τα λες, Άλεξ. Δεν διαφωνώ. Τα δικά μου μετά τις 9:30 κοιμούνται μόνο σε πολύ ειδικές συνθήκες και μόνο το καλοκαίρι. Απλώς κάνω κουβέντα και πιάστηκα από αυτό που είπες, γιατί τελευταία ακούω όλο και περισσότερο να κατηγορούνται οι γονείς που το παιδί είναι ζωηρό,που δεν κοιμάται που δεν εκείνο και που δεν το άλλο και μιλάω πάντα για γονείς που κάθε άλλο παρά αδιάφοροι ή αναίσθητοι είναι και όμως τα ακούνε και από πάνω!
Και συμφωνώ με την αποπάνω σε αυτά που λέει. Εγώ προσωπικά τρελαίνομαι αν τα παιδιά δεν κοιμηθούν στην ώρα τους γιατί θεωρώ πολύ πολύτιμη τη βραδινή εκείνη ώρα που μπορώ να κάτσω να δω μια σειρά (για να είμαι ον τόπικ) ή να συζητήσω με τη σύζυγο.
Alexandra
21-01-2012, 05:41 PM
Κοίτα, δεν υπάρχει παιδί που δεν έχει ανάγκη από ύπνο. Το παιδί κοιμάται αργά επειδή οι γονείς έχουν χάσει τον έλεγχο του προγράμματος και το βάζουν για ύπνο το μεσημέρι, δημιουργώντας τον φαύλο κύκλο που περιέγραψα πιο πάνω. Δεν μιλάμε εδώ για ζωηρά και μη ζωηρά παιδιά. Μιλάμε για παιδιά που κοιμούνται μετά τα μεσάνυχτα, κι αυτό δεν μπορεί να προκύψει αν δεν κάνει κάτι λάθος ο γονιός.
Zazula
21-01-2012, 07:22 PM
Στην Ελλάδα υπάρχει το επιπρόσθετο ότι οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα σειρά ή ταινία παίζεται μεταμεσονύκτια. Δεν ξέρω τι ώρα νομίζουν οι προγραμματιστές των καναλιών ότι βλέπει τηλεόραση ο κόσμος, πιθανώς νομίζουν ότι όλοι ανήκουν στην κατηγορία δημόσιος υπάλληλος που σχολάει στις δύο πάει σπίτι, τρώει και κατά τις τέσσερις πέφτει ξερός και ξυπνάει στις εννιά και μέχρι να μαγειρέψει, να κάνει τις δουλειές του σπιτιού κλπ και μέχρι να καθίσει να δει τηλεόραση έχει πάει μεσάνυχτα. Το αυτό κάνουν και τα παιδάκια του, γιατί αλλιώς πώς εξηγείται να παίζονται παιδικές ταινίες στις δέκα το βράδυ και να υπάρχει κανάλι παιδικό με 24ωρο πρόγραμμα, για τους μικρούς ξενύχτηδες που στις τρεις το πρωί θέλουν τη δόση τους. Και τώρα βεβαίως έχουμε βρει τη φτηνή λύση των ρηάλιτι που δεν τελειώνουν.
1. Πολλές καλές σειρές και ταινίες προβάλλονται μεταμεσονύκτια επειδή απλώς είναι ξένες και τα μείζονα κανάλια στην prime time βάζουν σειρές ελληνικές (προσφάτως δε και τουρκικές) και (τούτο συνέβαινε συχνότερα παλιά) νωρίτερα το απόγευμα μεταγλωττισμένες (βραζιλιάνικα-μεξικάνικα). Οπότε το νωρίτερο που μπορεί να μπει μια καλή ξένη ταινία είναι στις έντεκα το βράδυ. Το κανάλι θα προτιμήσει να βάλει σε νιοστή επανάληψη την πιο ανεκδιήγητη ελληνική σειρά (π.χ. οτιδήποτε του Ρώμα ή οτιδήποτε με υστερικές κραυγές), παρά κάτι καλό ξένο.
2. Κανείς δεν κάνει προφίλ τού έλληνα εργαζομένου (ούτε και νοιάζεται, εδώ που τα λέμε) για να βγάλει πρόγραμμα — απλώς κοιτάνε τι έγραψαν τα μηχανάκια της AGB, σε συνδυασμό με το τι προγραμματίζει ο ανταγωνισμός για απέναντι.
3. Καλές παιδικές ταινίες μπαίνουν στις δέκα το βράδυ λόγω των περιορισμών που έχει θέσει το ΕΣΡ στις ώρες προβολής των διαφημίσεων που απευθύνονται σε παιδιά. Αν προσέξετε, στην πρώτη ώρα δεν γίνεται καν διάλειμμα για διαφημίσεις, πάει πρωτόγνωρα μονορούφι το πράμα — αλλά μόλις πατήσει έντεκα πέφτει το πρώτο (τεράστιο!) πακέτο, ακολουθούμενο από διαλείμματα στα ελάχιστα διαστήματα που επιτρέπει ο νόμος.
4. Κανάλια με 24ωρο παιδικό πρόγραμμα υπάρχουν παντού, δεν είναι ελληνική πατέντα.
5. Τα ριάλιτι είναι η φτηνή λύση για να γεμίζει το πρόγραμμα και να πιάνεται (αρκετά συχνά) ταυτόχρονα και ψηλή τηλεθέαση. Ακόμη καλύτερα τα real life προγράμματα (με παρουσιαστή σε στούντιο), όπου η παραγωγή είναι φτηνότερη. Ακόμη καλυτερότερα (σικ, ρε!) τα real life προγράμματα (με παρουσιαστή αλλά εκτός στούντιο, αποκλειστικά με εξωτερικά γυρίσματα — και ιδανικά και με μερικές χορηγίες για τα είδη που χρησιμοποιούνται), όπου η παραγωγή είναι ακόμη πιο φτηνότερη (σικ, είπαμε!). Τέλος, ακόμη πιο καλυτερότερα (χεχεχε) τούτο πραγματώνεται με fake real life προγράμματα χωρίς ανάγκη για παρουσιαστή και χωρίς στούντιο: Οικογενειακές Ιστορίες (http://www.alphatv.gr/Shows/All/Οικογενειακες-Ιστοριες.aspx). Κομπάρσοι αναπαριστούν μια ιστορία και με μόλις κάνα διχίλιαρο το κανάλι έχει επεισόδιο — που, ακόμη και σε τρίτη επανάληψη, σπάει τα μηχανάκια της AGB!
daeman
21-01-2012, 10:45 PM
[...]
Παλιότερα οι σταρ του Χόλιγουντ γέρναγαν όπως όλος ο κόσμος, αλλά και τότε είχαν καλή διατροφή και άσκηση και όλο το μακιγιάζ και το χτένισμα και το φωτισμό της ζωής τους. Εκτός αν η Γκρέης Κέλλυ στα 50 που πέθανε έδειχνε 50 γιατί έπαψε να κάνει γυμναστική και να έχει καλή διατροφή. Και μια που την αναφέραμε, εδώ είναι 25 ετών [...] κι εδώ (http://www.flickr.com/photos/26612863@N00/3811623421/) το 1978, λίγο ατημέλητη, ίσως. Δεν έπαψε να είναι ωραία γυναίκα επειδή μεγάλωσε, αλλά δεν έπαψε και να μεγαλώνει.
Με καθυστέρηση, αλλά μόλις τώρα έπεσα τυχαία πάνω σ' αυτό:
ABOUT FACE: THE SUPERMODELS, THEN AND NOW.
(http://filmguide.sundance.org/film/120067/about_face_the_supermodels_then_and_now)
Portrait photographer Timothy Greenfield-Sanders’s lush new film is an intimate view of the women whose images have defined our sense of beauty over the past five decades. An uncensored look at many of the biggest names in modeling, About Face: The Supermodels, Then and Now. reveals the stories behind the magazine covers displaying these multicultural pioneers. Each woman is candidly interviewed in the studio and shares her experiences, ideas on longevity, and philosophy of life in the fashion industry. Elegant archival footage and interviews with designer Calvin Klein and agency head Eileen Ford round out this absorbing chronicle.
About Face: The Supermodels, Then and Now. is a step back in time to a glamorous, yet complicated, era when drugs were rampant and women were routinely harassed and mistreated. The divergent attitudes among the women about everything from the business of modeling, to aging and plastic surgery, are fascinating and priceless. This insightful documentary celebrates the raw intelligence and staying power of these timeless icons.
Timothy Greenfield‐Sanders is a photographer and filmmaker. His films include Lou Reed: Rock and Roll Heart, for which he won a Grammy Award; Thinking XXX; The Black List: Volume One, Two, and Three; The Latino List; and About Face. His portraiture is displayed in museums around the world, including the Museum of Modern Art, the National Portrait Gallery, and the Museum of Fine Arts, Houston.
2335
Πρώτη προβολή αύριο στο Φεστιβάλ του Σάντανς, στο Παρκ Σίτι (http://en.wikipedia.org/wiki/Park_City,_Utah).
Γνωστά τα περί κόστους, αλλά τα περί ξενόγλωσσων δεν τα καταλαβαίνω. Είναι δυνατό το κοινό να θέλει να δει σε νιοστή επανάληψη το χειρότερο ελληνικό σήριαλ κι όχι ένα καλό αμερικάνικο, π.χ. Και μιλάμε για καλό αμερικάνικο, όχι για την χιλιοστή επανάληψη της νταντάς. Δε λέω καν για τα καλά άλλων χωρών, αναφέρομαι στον κοινό παρανομαστή. Ήταν πάντα τόσο ξενοφοβικοί οι θεατές; Ή μήπως παρακολουθούν οτιδήποτε παίζεται την ώρα που θέλουν να παρακολουθήσουν τηλεόραση, γιατί δεν αντέχουν να κλείσουν την τηλεόραση;
Το Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια το βλέπαμε στις οχτώ το βράδυ. Το Φέιμ και τα Μάπετς Κυριακή βράδυ εφτάμιση ή οχτώ. Όλη την κλασσική λογοτεχνία του μπιμπισί ομοίως, οχτώ με εννιά, πράιμ τάιμ. Εκτός από τα ακατάλληλα τύπου Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ που παιζόταν μετά τις δέκα. Κι η Δυναστεία στις δέκα το βράδυ παιζόταν, μη βλέπουν τα μικρά τα ταγιέρ της Τζόαν Κόλλινς και πάθουν μόνιμο ενδυματολογικό σοκ. Κι οι ταινίες άρχιζαν στις δέκα, να μπορεί να τις δει κανένας άνθρωπος.
ΟΚ, και τώρα που φανέρωσα την ηλικία μου...
ΥΓ Επειδή εγώ έφυγα νωρίς από τον ελληνικό προγραμματισμό σειρών, και ο προγραμματισμός εδώ γίνεται παραδοσιακά, ίσως γι' αυτό μου φαίνονται περίεργα όλα αυτά.
ΥΓ2 Τον Μέρλιν παρατήρησα ότι τον δείχνει ο Αντέννα την ίδια ώρα που τον δείχνει και το Μπιμπισί, νωρίς το απόγευμα. Μήπως σε κάποιες σειρές υπάρχει όρος στο τι ώρα παίζονται; Ή μήπως διεθνώς το εφηβικό κοινό βλέπει την ίδια ώρα τηλεόραση, ενώ το παιδικό κοινό διαφέρει από χώρα σε χώρα;
ΥΓ3 Βεβαίως πλέον βλέπεις ό,τι ώρα θέλεις οποιοδήποτε πρόγραμμα, οπότε δεν θα είναι ζήτημα ο προγραμματισμός στο μέλλον. Αρκεί να ξέρεις πως χρησιμοποιείται το τηλεκοντρόλ σου.
Zazula
22-01-2012, 07:50 AM
Γνωστά τα περί κόστους, αλλά τα περί ξενόγλωσσων δεν τα καταλαβαίνω. Είναι δυνατό το κοινό να θέλει να δει σε νιοστή επανάληψη το χειρότερο ελληνικό σήριαλ κι όχι ένα καλό αμερικάνικο, π.χ. Και μιλάμε για καλό αμερικάνικο, όχι για την χιλιοστή επανάληψη της νταντάς.
Αυτή ήταν κι εμένα ανέκαθεν η μεγάλη απορία μου οπότε, μόλις μπήκα σε κανάλι και μπόρεσα να ρωτήσω κάποιους που ήξεραν εκ των έσω, ρώτησα για να μάθω. Εκείνη την ώρα, λοιπόν, υπάρχει πολύ κοινό που συστηματικά προτιμά να ακούει κάτι στα ελληνικά παρά να διαβάζει υπότιτλους· που θέλει κάτι που να μπορεί να το παρακολουθήσει εν μέρει μόνο ακουστικά και να μην είναι αναγκασμένο να βρίσκεται για όλη τη διάρκειά του καθισμένο μπροστά στην οθόνη. Το ότι δεν παρακολουθούν απλώς ό,τι παίζεται, αλλά επιλέγουν από το τι παίζεται, εμφαίνεται στις μετρήσεις της τηλεθέασης. Το ότι π.χ. τα του Ρώμα εξακολουθεί να τα βλέπει κόσμος στη μυριοστή επανάληψή τους, το θεωρώ θαύμα μεγαλύτερο κι απ' τον πολλαπλασιασμό των άρτων και των ιχθύων...
Zazula
22-01-2012, 07:58 AM
Α, και κάτι σχετικά με τα ποιοτικά κριτήρια του τηλεθεάμονος κοινού: Γνώρισα κάποια στιγμή ένα άτομο που εργαζόταν τεχνικός στον Σεφερλή και, πάνω στην κουβέντα, μου λέει πόσο τρελό κόσμο μάζευε καθημερινά ο Μάρκος στο Δελφινάριο. Δεν μπορούσα να πιστέψω στ' αφτιά μου, το θεωρούσα αδιανόητο. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι κι ο πρώην συγκάτοικός μου τρελαινόταν με τις βιντεοπαραγωγές των ογδόνταζ, με τον Ψάλτη κττ. Κι οι γονείς μου έκαναν σαν τρελοί για τα Εγκλήματα και θεωρούν σπουδαίες ψυχαγωγικές εκπομπές τα τηλετσιμπούσια. Ε, κάπου εκεί συνειδητοποίησα πως μάλλον αποτελώ τηλεμειονότητα...
nickel
22-01-2012, 12:58 PM
Καλημέρα. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί φίλοι του θεάματος με απαιτητικά γούστα ως προς το τι βλέπουν και πότε, προτιμούν πλέον να έχουν αυτά τα εδέσματά τους α λα καρτ.
Αυτό εννοούσα που έλεγα ότι στο μέλλον δεν θα είναι ζήτημα ο προγραμματισμός. Θα βλέπεις τα προγράμματα την ώρα που θέλεις. Βεβαίως και τότε το ζωντανό θα είναι πιο ελκυστικό, ειδικά άμα πρόκειται για κανένα ρηάλιτι που τηλεφωνάνε οι θεατές κλπ κλπ.
Σχετικά με τα ποιοτικά κριτήρια του κοινού, εγώ μεγάλωσα σε σπίτι που ακουγόταν συχνά η φράση "μα είναι ηθοποιοί αυτοί; Και υπάρχουν #$%&*@} που πληρώνουν και πάνε και τους βλέπουν στο θέατρο!", και συνήθως αυτή η φράση αναφερόταν σε όλους τους Έλληνες ηθοποιούς που εμφανίζονταν στην τηλεόραση εκτός από αυτούς του παλιού σινεμά (αν και δεν τη γλύτωνε η Βουγιουκλάκη, για την οποία το σχόλιο ήταν μονίμως "ωχ, βγήκε η γατούλα, για φέρε το τηλεκοντρόλ να δούμε τι έχει το άλλο"). Δυστυχώς εγώ δεν έχω τόσο αυξημένη ευαισθησία στο παίξιμο των ηθοποιών. Βεβαίως το λίγο που έχω δει από ελληνικές σαπουνόπερες,ε,εντάξει, ακόμα κι εγώ βλέπω ότι δεν είναι παίξιμο αυτό.
nickel
22-01-2012, 02:24 PM
Πάντως, το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού κινηματογράφου και της ελληνικής τηλεόρασης είναι (α) το σενάριο και (β) η σκηνοθεσία. Ηθοποιούς έχουμε καλούς, αλλά πρέπει και να τους αξιοποιήσουν σωστά. Α ναι, βασικά, λεφτά δεν έχουμε... Η τσαπατσουλιά στο σενάριο και τη σκηνοθεσία εξηγείται και από την έλλειψη χρημάτων.
Zazula
22-01-2012, 03:05 PM
Άσε, φίλοι δούλεψαν τεχνικοί σε πάρα πολύ πρόσφατη ελληνική ταινία με ευρηματικό σενάριο και σχεδόν όλα τα μεγάλα ελληνικά ονόματα, και λόγω ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑΣ και λογικής βιντεοπαραγωγής των ογδόνταζ η ταινία βγήκε απίστευτα μούφα.
Και όταν λεφτά έχουμε, πάλι από σενάριο και σκηνοθεσία πάσχουμε, γιατί μπαίνουν άλλα στη μέση. Για παράδειγμα αυτό το ανεκδιήγητο το Νησί πέρσι, που με ανάγκασαν να το δω μια φορά, ήθελε ένα γερό ψαλίδι, αλλά πώς να πέσει ψαλίδι όταν κοιτάς τις διαφημίσεις;
Θυμάμαι πριν καμιά εικοσαετία η ΕΡΤ είχε παραγγείλει 18 επεισόδια μεταφορά ελληνικού μυθιστορήματος και επειδή είχε καλή θεαματικότητα η ΕΡΤ παράγγειλε άλλα έξι επεισόδια. Και αναρωτιόταν ο σχολιαστής πώς γίνεται να φτιάξεις κι άλλα επεισόδια από μυθιστόρημα, από ιστορία που έχει τέλος και που έχεις ήδη αρχίσει να την μεταφέρεις στην οθόνη. Απλά πράματα, βάζουμε μέσα ό,τι κόπηκε στο μοντάζ. Θα κάνει κοιλιά αλλά οι θεατές δεν θα δώσουν σημασία, γιατί θέλουν να μάθουν τι γίνεται μετά. Ομοίως θυμάμαι ότι η μεταφορά των Ακυβέρνητων Πολιτειών, μέσα δεκαετίας '80, συμπαραγωγή ΕΡΤ και καμιά δεκαριά άλλων χωρών, είχε παιχτεί σε 150.000 επεισόδια στην ΕΡΤ και σε έξι στις άλλες χώρες. Θυμάμαι αμυδρά ότι δεν βλεπόταν γιατί ήταν φοβερά αργό και ορισμένοι ηθοποιοί έπαιζαν τελείως αφύσικα, οπότε το σύνολο θύμιζε Αντονιόνι με μια δόση Αγγελόπουλο.
nickel
22-01-2012, 09:35 PM
Αναφέρεστε στο Αμερικάνικο ρημέικ ή στο δανέζικο πρωτότυπο, που ήδη μετράει δύο σειρές; Ρωτάω γιατί είδα πρώτα το αμερικάνικο και μου άρεσε και μετά είδα το δανέζικο και μου άρεσε πιο πολύ.
Εγώ αναφέρομαι στο αμερικάνικο, αλλά μια φίλη είδε το δανέζικο πρώτα και ξετρελάθηκε και μου το πρότεινε...
Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να δεις πρώτα την πρώτη αμερικάνικη δεκατριάδα και, αφού καταφέρνει στο τελευταίο λεπτό να σε αφήσει ξεκρέμαστο, να συνεχίσεις με τη δεύτερη δανέζικη δεκατριάδα, γιατί πού να περιμένεις τους Αμερικανούς...
Το αμερικάνικο δεν είναι απευθείας μεταφορά του δανέζικου. Πρώτα πρώτα είναι πιο πολλά επεισόδια. Η δεύτερη δανέζικη σειρά ξεκινάει με νέα ιστορία από την αρχή.
nickel
22-01-2012, 10:17 PM
Θες να πεις ότι, αντί να περιμένω τη συνέχεια του αμερικάνικου, με συμφέρει να δω την πρώτη δανέζικη από την αρχή ή από κάποιο σημείο της;
Δές το δανέζικο από την αρχή. Ή δες το δεύτερο, που είναι ανεξάρτητη ιστορία. Το αμερικάνικο αργεί ακόμα, λέει στη Βίκι Απρίλιο του 2012 το πρώτο επεισόδιο.
azimuthios
23-01-2012, 10:15 AM
Δεν λέτε και πού μπορούμε να βρούμε το δανέζικο;
Alexandra
23-01-2012, 10:46 AM
Εδώ (http://www.play.com/DVD/DVD/4-/18484276/The-Killing-Season-1/Product.html?searchtype=r2alldvd&searchsource=0&searchstring=the+killing&urlrefer=search&strefer=r2alldvd&searchfilters=s%7Bthe+killing%7D%2bc%7B57%7D%2b). Έχει και τις δύο σεζόν του δανέζικου.
crystal
30-01-2012, 11:21 PM
Έχω πέσει με τα μούτρα στον Σέρλοκ Χολμς του BBC (http://www.imdb.com/title/tt1475582/). Έξι επεισόδια όλα κι όλα, τρία το 2010 κι άλλα τόσα το 2012, με τις ιστορίες να εκτυλίσσονται στο σύγχρονο Λονδίνο. Βέβαια ο συνδυασμός Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ - Τζουντ Λο - Γκάι Ρίτσι είναι αξεπέραστος, αλλά όταν χρησιμοποιείς εδώ και χρόνια τον Σέρλοκ Χολμς ως αγχολυτικό, ό,τι βρίσκεις καλό είναι.
Στην αναμονή το Downton Abbey (http://www.imdb.com/title/tt1606375/). Έχω ακούσει καλά λόγια. Οψόμεθα...
Palavra
30-01-2012, 11:38 PM
Πράγματι, εθιστικό :) Μη φοβού, Κρουστάλλω, θα βγει και σίζον θρι.
Στην αναμονή το Downton Abbey (http://www.imdb.com/title/tt1606375/). Έχω ακούσει καλά λόγια. Οψόμεθα...
Κράτα μικρό καλάθι.
Έχει τεραστια επιτυχία εδώ και στις ΗΠΑ, αλλά εγώ έχω δει με το ζόρι δυο επεισόδια, ένα πέρσι κατά λάθος κι ένα φέτος επίτηδες για να δω γιατί αρέσει. Μου φάνηκε χιλιοειπωμένη υπόθεση, σενάριο επιπέδου λάιτ σαπουνόπερας με πολλή ποιητική άδεια σε μερικά σημεία. Σκέφτηκα ότι μάλλον φταίω εγώ, αλλά τελικά διαπίστωσα ότι δεν το βλέπει κανένας γνωστός μου, άρα έχω δίκιο. Το κακό είναι ότι δυστυχώς δεν έχουν μείνει πολλά σήριαλ στην τηλεόραση (βλ. άνω).